24 Şubat 2020 Pazartesi

MUHBİR – ALİ BAYRAM



Kitabın türü: Edebiyat, Polisiye, Roman

Yayınevi: Arsine Yayıncılık
Sayfa sayısı: 240
***
KİTAP YORUMUM:

Kitabın yazarının bile suç örgütünün içinde olduğu, kitaptaki kişilerin ve olayların tamamına yakınının gerçek olduğu bir polisiye okumak ister misiniz? Öyleyse bunu size öneririm.

Ali Bayram hem polis hem yazar. Yıllar önce gerçek bir suçun içindeki kişileri yakından gözlemlemek ve kitap yazmak istiyor. Bir yerde otururken yan masasındaki adamların konuşmasına tanık oluyor. Define aramak isteyen birbirinden garip ve sefil görünüşlü adamlar onlar. Biraz dinliyor konuşmaları ve sonra onların yanına gidip olaya dahil olmak istediğini ve masrafları karşılayabileceğini söylüyor. Adamlar şüpheyle yaklaşsalar da onu aralarına alıyorlar. Ali Bayram yazar ve polis olduğunu söylemeden onların yanında oluyor ve masrafları ödüyor. Define yerine gidiyorlar, malzeme alıp kazmaya başlıyorlar. Eğer yakalanırsa suçunun diğerlerinden daha çok olacağını biliyor ama adrenalin ve gerçek olayları kişileri yazma arzusu onu itekliyor.


Bir gün korktuğu başına geliyor. Yakalanıyorlar. Bir şekilde aklanıp kurtuluyor ve diğerleriyle hiç iletişim kurmuyor. Ama yıllar sonra o insanlar kendisine ölü ve suçlu olarak geri geliyor. Define arama macerası nasıl cinayete sebep oldu? Bu define gerçekten var mı? Az kişiyken nasıl kocaman bir ekibe dönüşüyor hazine arayanlar? Define meraklılarını destekleyenler kim? O destekleyenlerin içinde askeriyeden savcılıktan ve başka yerlerden kişiler de var mı?

Bunların hepsi kitapta. Cidden inanılmazdı. Küçük bir ekiple başlayıp bir ara duraksayıp sonra yeniden ve daha güçlü devam eden bu define hırsızlarının sonu çok ilginçti. O sersefil adamlar, kaba, kavgacı ve cahil kişiler define aramak uğruna her şeyi yaparlar. Dünya nasıl bir yer ki o kişileri destekleyip bir pay almak isteyen devlet adamları olabiliyor? Hem de kocaman bir pay…

Ali Bayram, Erhan Amir ve diğerlerinin serüvenine siz de tanık olun. Bu olayın çoğunun gerçek olduğuna çok şaşıracaksınız. Ama insanlardan her şeyi bekleyen bir tipseniz fazla şaşırmazsınız belki. Çünkü dünya maalesef böyle kötülüklerle dolu, para için her şeyi yapanlarla, devleti kandıranlarla, ekmek kapısına ihanet edenlerle dolu.

@arsine.yayincilik ‘a ve @alibayram.com.tr ‘ye çok teşekkür ederim emekleri için. Bambaşka polisiye kitapları okudum. Bu yayınevi çok iyi cidden. Türk yazarları destekliyorum ve #2020yerlipolisiyeyili olacak :)

Ben kitabı #polisiyetutkunları grubumuzun şubat ayındaki okuması için seçtim. Gruba katılmak isterseniz @hayatim__kitap ‘a yazabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Kitabı okumadan ürktüm, çok heyecanlıdır eminim :)

    YanıtlaSil
  2. ali bayramı okuruz artık sayendeee :)

    YanıtlaSil
  3. Muhbir de benlik bir kitap. Ama artık kitap not almaya korkuyorum. Elimdekileri bitirince senin bloga yine uğrayıp kurcalayayım ben :)

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...