16 Şubat 2020 Pazar

FİLM YORUMU // ÇİZGİ ÖTESİ (FLATLİNERS)



Yayın tarihi: 19 Ekim 2017 (Brezilya)
Yönetmen: Niels Arden Oplev
Öykü: Peter Filardi
Tür: Bilim Kurgu/Gerilim
Süre: 1 saat 50 dakika
FİLM AÇIKLAMASI:

Beş tıp öğrencisi ölümden sonrasına saplantılı hale gelmiştir. Ölümün ardından yaşamın devam edip etmediğini öğrenmeye kararlı olan öğrenciler tehlikeli bir deneye girişirler. Her biri kısa periyotlarda kalp atışlarını durdurur. Böylece hepsi ölüm deneyimi yaşar. Ancak yaptıkları deney giderek tehlikeli bir hal almaya başlayacaktır. Öğrenciler öteki tarafa geçerek doğaüstü varlıkların dikkatini çekmiştir ve artık her biri geçmişteki hataları ile acı bir biçimde yüzleşecektir...
***
FİLM YORUMU:

Merhaba :)

Gerilim filmi ile geldim. 5 tıp öğrencisi arkadaş bir deney yapıyor, kendilerini öldürüp geri hayata döndürüyorlar. Çizgi ötesine geçip onu deneyimlemek istiyorlar. Evet aşırı ilginç ama sırf meraktan bunu yapıyorlar. Gizlice çalıştıkları hastanenin bodrum katında hi kullanılmamış bir bölümde bu deneyi yapıyorlar. İlk başta çoğu karşı çıkıyor ama arkadaşlarının çok farklı şeyler deneyimlediklerini görünce onlar da yapmak istiyor.

Bazıları geçmişe bazıları şu ana odaklanıyor. Yetenekleri gelişiyor. İlk başta her şey güzel gidiyor ama sonra işler sarpa sarıyor. Sonrasını merakla izledim efsaneydi.


Çizgi ötesine geçtikten kısa süre sonra onlara geçmişteki hataları musallat oluyor. O nasıl olur derseniz mutlaka izleyin. Hem ürkütücü hem de sürükleyici bir film.

Astral seyahat, beynin ilginç yapısı, ölüm anında düşünülecek şeyler, ölümden geri dönünce yaşananlar çok iyi anlatılmış. Senaryo daha da iyi olabilirdi konu cidden çok özgün fikir güzel :)

Hayatınızda sizi en etkileyen şeyler nedir? Ölürken kimi ve hangi olayı düşüneceksiniz sizce? Bu tür soruları sordurdu bana film. Herkes izlerken kendinden bir şeyler bulur, kendi hayatını sorgular bence.

Her biri kendi kâbusuyla, hayaletiyle yüzleşir. Mantıklı davranan genci sevdim, diğerlerinden daha oturaklıydı. Ama cesur olanlar da iyiydi. Sonradan başlarına gelenler akıl almazdı. Sonlara doğru çok üzücü şeyler oldu. Size de tavsiye ederim :)
Ayrıca başka film yorumları da yazdım son günlerde. Onlar arada kaynamasın. linkleri bırakıyorum aşağıya:) hepsi harika =)
YEDİNCİ HAYAT
Keşke 30 Olsam
NEFESİNİ TUT

2 yorum:

  1. heeey bunun orijinali var asıl onu izleeee çok daha iyiii :) julia roberts oynuyoiii :)

    YanıtlaSil
  2. Flatliners filminin 90 yapımını izlemiştim ama hafızamdan bayağı silinmiş belki bunu izleyip hatırlarım.

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...