31 Aralık 2019 Salı

KUĞULU PARK CİNAYETİ – ALİ BAYRAM



Yayınevi: Arsine

İlk Yayınlanma Tarihi: 25 Mart 2016
Yazar: Ali Bayram
Türler: Kurgu, Gizem, Polisiye
Sayfa Sayısı: 192

KİTAP TANITIMI:
Ankara'nın bürokrasi kokan puslu havasında Kuğulu Parkta o sabah genç bir kızın cesedi bulunur. Cinayet olduğu anlaşıldığında adım adım gerilim ve gizemler başlamıştır. Başkentin varoşlarından, sosyetenin kalbine kadar uzanan cinayetler de seri katil öylesine akıllı davranmıştı ki! İşlenen bu cinayetler de ülkenin tüm insanlarını şüpheli yapmıştı. Şimdi bu satırları okuyorsun ya! Bu cinayetlere sen de parmak izini bıraktın. Ve artık... Sen de Şüphelisin...

KİTAP YORUMU:

Merhaba kitabı ay başında 1 günde bitirdim, çok sürükleyiciydi ancak yorumunu yazmaya fırsatım olmadı, derslerim ve faaliyetlerim yüzünden. Kitabın yazarı AliBayram, Emniyet Genel Müdürlüğünde polis olarak görev almış.Gerçek olaylardan yola çıkarak polisiye romanlar yazmaya başlamış. Gerçekten bu tip şeyleri görmüş geçirmiş biri olarak tecrübelerini hayal gücüyle birleştirip kitap yazması çok güzel. Kendisine emeğinden dolayı ve imzalı kitap verdiğinden dolayı teşekkür ederim :) Şimdilerde Arsine Yayıncılık’ın sahibi. #2020yerlipolisiyeyili hedefleri var ve ben de destekliyorum. Türk polisiyesi hak ettiği yere gelmeli ve bu yayınevi de Türk Polisiye yazarlarını aynı çatıda birleştirmek istiyor :)

Kitabı çok beğendim. Kurgusu, karakterleri etkileyici. Bir Türk polisiyesi ve Ankara sokaklarında geçiyor hikaye. Ankara’da yaşadığım için daha bir keyifle okudum. Yazar çok güzel betimlemeler yapmıştı. Bildiğim yerlerden çok bilmediklerim varmış ve oralara da gitmiş kadar oldum yazar sayesinde :)

Kitap Kuğulu Park’ta bir kadın cesedi bulunmasıyla başlıyor. Sabahın erken saatleri, insanlar mahmur mahmur yürürken bir temizlik personeli görüyor cesedi ve çığlıklar, meraklar başlıyor böylece. Olay yerini kontrol altına alıyor gelen polisler. Savcı geliyor. Kapsamlı inceleniyor. Tabi çok insan geçtiğinden deliller yetersiz. Öldürülen genç kadında kızıl üzüm salkımı dövmesi var. Aynı gün bir de Mamak çöplüğünde bir kadın ölü bulunuyor. Bundan sonraysa olay daha da derinleşiyor. İşin içinde bambaşka şeyler var. Fuhuş, kadın ticareti, oğlunu kötü bir şey yapsa bile korumaya çalışan bir baba…


Asıl ekip, Erhan amir, Selim, Suat ve Ümit’ten oluşuyor. Hepsi de harika. Ekip anlayışı çok güzel. Anlatılan bu ekip, içimizden insanlar yani ve samimi yapmış bu kitabı. Onların esprileri de güzeldi :)

Ayrıca Dodo Dayı var ki mutlaka tanımanızı isterim. Eski kabadayılardan, Erhan Amir’i seviyor ve koruyor, yardım ediyor, bilgi veriyor. Çevresi çok geniş, etrafta olan ve yer altında olan ne varsa biliyor. Ona bayıldım. Kızıl Osman, Köstek, Miço, Keko gibi garip isimli karakterler var. İsimler çok komik ama yaptıkları şeyler fena :/

Kitap, koşturmaca, aksiyon, heyecan, hüzün içeriyor. Kitabın sonunda birisini kaybetti ekip ve üzüldüm. Katilin kim olduğu da şaşırttı beni. Aslında az çok tahmin etmiştim ama ne alaka demiştim. Yazar güzel bir bağlantıyla kurguyu tamamlamış.

Kitabı güzel bir grupla okuduk. @gamzenin_sirin_kutuphanesi @saksidaki_cicek @okudum_yorumluyorum @hayatim__kitap ve ben @farkli_diyarlar. @arsine.yayincilik ‘a ve @yazaralibayram ‘a teşekkürlerimi sunarım :)

Yayınevinden okuduğum kitaplar:

5 yorum:

  1. Her baskısını yeniden aldığım bir polisiye

    YanıtlaSil
  2. Polisiye cinayet tam sevdiğim tarz. Türk yazarlar arasinda hele de gerçek tecrübeleri olanların polisiye kitap yazmasını da çok olumlu buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severim gerçekten yola çıkılanları ya tecrübe önemli :)

      Sil
  3. okuycim bunu tımıms saool :)

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...