10 Aralık 2020 Perşembe

KORE DİZİSİ YORUMUM // VOİCE 3

 Tür: Aksiyon, Gerilim, Gizem

Yönetmen: Nam Ki-Hoon

Senarist: Ma Jin-Won

Yayıncı: OCN

imdb: 7.9

Bölüm Sayısı:  16

Yapım Yılı: 2019

Merhaba dizinin ilk iki sezonunu yorumlamıştım daha önce. 1.sezon için buraya, 2.sezon için buraya , 4.sezon için buraya tıklayınız. İki sezonu izlemeyenler okumasın spoiler olur çünkü :)

İkinci sezonda başrolde Lee Jin-Wook vardı ve kadın başrol de Lee Ha Na. İkisi üçüncü sezonda da başrolde birlikteler. Tabi erkek başrol diziye ikinci sezonda girince iki ve üçüncü sezon bağlantılı oldu. İlk sezon bağımsız konu ve karakter bakımından. Üçüncü sezon gerçekten çok karanlıktı. Dizideki replikler ve bölüm başındaki sözler muhteşemdi. Olayı aktarıp geçmiyorlar insanları düşündürüyorlar :) Do Gang Woo’nun hikayesinin detaylarını bu sezonda öğrendik. Çok kötü bir çocukluk geçirmiş. Zaten hastalığı da var hareketleri iyice dengesizleşmişti bu sezonda.

Spoiler verebilirim biraz. Geçen sezon patlama olmuştu ve Kwon Joo yaralanmış bayağı işitme sorunu yaşıyor yani kulak çınlaması falan var. İşitme kaybı olacağından bahsetti doktoru. Rehabilitasyona gitmiş uzun bir süre. Sanırım aradan 10 ay geçmişti üçüncü sezon başladığında. Do Gang Woo ise aylardır kayıp. Kimseye haber vermeden Japonya’ya gitmiş meğer. Orada katilin izini kovalamış, dark web o kadar yayılmış ki korkunç derecede bu kötülükler. 


Do, İnsanları öldürmekten korkuyor, tüm sezon boyunca da bununla savaştı. Gözünü kan bürüyünce insanlardan uzaklaşıp kendini bağlaması gerekiyor. O kadar zor durumda ki onun iç hesaplaşması iyi yansıtılmıştı o karanlığı hissettik, aslında daha da çok duygu yoğunluğu olabilirdi. Kwon Joo ona güvenip güvenmemek arasında kalsa da güvenmeyi seçiyor, aylarca nerede olduğunu neden izini kaybettirdiğini sorguluyor. Do Gang Woo her seferinde kabaca karşılık veriyor herkese. Zaten kişilik olarak kaba birisi ve herkesi kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor ona rağmen ekibi ona güveniyor ve yanında olmaya çalışıyorlar. Düşene bir de onlar vurmuyor yani, onu destekleyip hayata bağlamak ve acılarını hafifletmek istiyorlar, onun katil olmayacağına inanıyorlar.

Altın saat gerektiren bağımsız konuları az işlediler bu sezonda. Daha çok geçen sezonda anlatılan olay ön plandaydı. Geçen sezondaki katil ön gösterimmiş meğer arkasında daha kötü ve acımasız birisi varmış. Do Gang Woo ile arasında bir ilişki olduğunu biliyordum ve onu da öğrendik. Bu katil Do Gang Woo’yu kışkırtıyor. Öldürmekle hayat kurtarmak arasında arasında can çekiştiriyor onu. Baş katil o karanlık ağı kuran kişiymiş meğer ve tellerle insanlara acı çektirerek onları öldürüyor. Koleksiyon takıntısı var bir de. Vücut parçalarını saklıyor. Zaten internette onun destekçisi de çok ve işkence şiddet görüntülerini, dahası organları satıyorlar sırf zevk için. O kadar felaket bir şey ki. Türler ürpertiyor. Bu tipte hastalıklı düşüncesi olan insanların gerçekte de var olduğunu düşünmek çok kötü.

Dizi aşırı sürükleyici ve öyle sahneleri var ki düşündürüyor, ağlatıyor. Dizinin sonu hakkında spoiler yemiştim o sahneye hazır olmadığım için izlemeyi ertelemiştim. Hayat ertelemeye gelmiyor ama her an her şey olabiliyor. Yapmayı istediklerimi artık ertelemeden yapacağım olabildiğince. Dizinin sonu beni üzdü bayağı. 4.sezonda gelecekmiş ama erkek başrol farklı olacakmış. Yeni seri katil de gelir belki. Ama bu sezonun sonunda bir sürpriz gösterdiler kötü bir şey. Acaba neler olacak diye merakla bekliyorum. Bir de Kwon Joo keşke soğuk olmasa artık ve ekiptekilerle olsa bile daha yakın arkadaşlık kursa. Bu sezon Do ile aralarında hafif romantizm olur diye beklemiştim hayal kırıklığı oldu biraz bende. bi dahaki sezonda da olmaz zaten :( Polisiye dizide öyle aman aman aşk beklemiyoruz da başrollerin de mutlu olduğunu ve yalnız hissetmediklerini, sevip sevildiklerini görmek istiyor insan. Zaten hayatta her şey çok zor dizide bari tamamen kötülük olmasın az huzur yansıtsınlar. 4 sezon olacak sonuçta Voice serisi :))

Diziyi izleyince şunları çok düşündüm; hasta insanlar veya biraz farklı düşünenleri dışlamamak, tedavi ettirilip hayata adapte ettirilmeleri gerekiyor. Ailesi o katile çocukken iyi davransaydı yine de aynı kişi olur muydu? Bazı şeyleri geç fark ediyoruz ama fark edince çözüm bulmak lazım. Dışlamak, cezalandırmak yanlış. Onları iyi insan olmaya yöneltmeliyiz. Çocuklukta yaşananlar kalıcı izler bırakıyor. Bunun bilincinde olup çocuklara sevgi ve güven dolu bir hayat sunmalıyız. Bunu yapamamış olanların çocuklarının şiddete veya başka kötülüklere meylettiği bariz ortada ve kanıtlanmış :(

Bu dizide kötülüğü en feci şekilde yansıtan insanları da gördük, insanları yaşatmak ve kurtarmak için mücadele eden insanları da. Hayatta iyilik ve kötülük hep bir arada oluyor, insanlar çeşitli çünkü. Acil çağrı ekibinin yaşadıklarını çok iyi aktarıyorlar üç sezondur severek izliyorum; polislerin yaşadığı zorlukları, insanlara bilerek zarar verenleri ve başkasının yardımına muhtaç olan insanları harika karakterler ve kurgularla aktarıyor Voice serisi.

Dünya barış yurdu olsa keşke vahşet, cinayet, şiddet vs olmasa. Ama biliyoruz ki bu imkansız. Umut ettiren de şu tüm o kötülüğe rağmen bizi kurtarmak için bekleyen bir sürü insan var. İyilere denk gelelim hep inşallah. Size de tavsiye ederim, anlamışsınızdır vahşet sahneleri çokça var o yüzden dayanamayacak olan ve yaşı küçük olanlar izlemesin. Aşağıya bıraktığım repliklere de göz atmayı unutmayın :)

(BURAYA KADAR OLAN FOTOĞRAFLAR NETTEN ALINTIDIR.) 
***
(AŞAĞIDAKİ KOLAJLAR BANA AİTTİR, ALMAYINIZ)


8 yorum:

  1. Şu son zamanlarda K-drama dikkatimi baya çekiyor. :) Not aldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de ilgimi çekiyor özellikle az bölümü olması şu yoğun zamanımda dizi izleme kriterlerim arasında en önemlisi :) o yüzden başlamıştım sınav senemde ve o zamandan beri de bırakmadan izliyorum kdrama :)

      Sil
  2. Hilalciğim ne güzel anlatmışsın. Emeğine yüreğine sağlık canım. Sevgi ve selamlarımla 😍😊🌺🤚

    YanıtlaSil
  3. sayende, izleyip sevdiğim en iyi kore dizilerinden biri işteee :)

    YanıtlaSil
  4. Kore dizileri ilgimi çekmediği için yazınla ilgili bir şey diyemeyeceğim. Ben seni bir mime davet ettim, onu haber vereyim dedim :-) İlgini çekerse yazını bekliyorum: https://suleuzundere.blogspot.com/2020/12/2020-yl-sonu-raporu-mimlendim-42.html?showComment=1608673179095#c1578333069400954378

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam vaktim olursa yapacağım inşallah :) çok teşekkür ederimm

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...