24 Mayıs 2020 Pazar

ÖLÜMÜN ŞİFRESİ – GLEN ERIK HAMILTON (VAN SHAW # 1)

                                         



Yazar: Glen Erik Hamilton

Yayınevi: PAY KİTAP

Yayın Tarihi: 2018-05-02

Orjinal Adı: Past Crimes

Sayfa Sayısı: 432

Tür: Polisiye, Aksiyon

Merhaba :) Çok iyi bir kitap okudum yine. 2019 Ankara Kitap Fuarı'ndan almıştım. Polisiye ve aksiyon dolu dolu var. Van Shaw’a dedesinden mektup gelir. “Eve gel, mümkünse” yazmıştır. Van, kitapta diyor ki virgülden sonrası olmasa asla umursamazdım. Ama umursuyor ve evine dönüyor. Eve gidince onu kötü bir olay karşılıyor. Dedesi başından vurulmuş. Birisi onu öldürmeye kalkmış. Tek şüpheli de Van oluyor. Van dedesinin intikamını almak ve kendini suçtan kurtarmak için katili bulmak zorunda. Van yıllardır dedesiyle görüşmüyor. Çocukluğu bittikten sonra evden ayrılıp orduya katılmış ve dedesinin işlerinden ayrı kalmaya çabalamış. Şimdi dedesi onu karanlığa çekiyor yine.


Dedesi masum değil, bir hırsız. Ömrü boyunca hırsızlık yapmış ve bu işin erbaplarından. Her şeyi dikkatle inceleyip planını işlermiş. Ama son vurgunu başına bela açtı diye düşünüyor Van. İşin içinde milyon dolarlık elmaslar giriyor. Dedesinin her zamanki az ve öz olan iş ortakları bu sefer dedesinin işinden habersiz. Yani dedesi başkalarıyla işe girmiş ve hesaplamadan çok tehlikeli elmas kaçırma işine girmiş. Dedesinin niye böyle yaptığını, onu öldürenleri bulmak da Van’ın görevi oluyor tabi.

Van dedesinin her zamanki iş ortaklarıyla konuşuyor, ipuçlarını takip ediyor. Başına gelmeyen kalmıyor. Bol koşuşturmaca var. Ama kitapta ara ara Van ve dedesinin geçmişi anlatılıyor. Yazarın o anıları anlatması Van’ın nasıl biri olduğunu anlamamızı sağlıyor. Van, dedesi tarafından küçük yaştan itibaren eğitilmiş. Hem hırsızlık hem de kendini nasıl koruması gerektiği hakkında. Tabi bir de ince plan yapmadan adım atmaması gerektiği hakkında.

Katilin kim olduğu ortaya çıkınca şaşırdım. Beklediğim gibi değildi. Yazar ters köşe yapmış. Yazarın ilk kitabı ve bu bir seri üç kitabı var, aşağıya sırasını yazdım. Polisiye severlere öneririm. Yazarın dili iyiydi, sürükleyici bir kitap, kurgusu güzel düşünülmüş.

Van hırsızlıktan kaçıp asker oluyor. Çok ilginç bir karakteri var. Dedesiyle arası pek iyi değil gibi dursa da dedesini seviyor. Eve dönmesiyle olaylar onu yakalıyor ve eski hayatını sıkça hatırlıyor. Kendini kurtarmaya çalışsa da bazı şeyler asla peşini bırakmıyor.

Kitaptaki olaylarda aile dramı da etkili. Dedesi mirasını değiştirmiş son anda. Van’a bir şey bırakmamış görünürde öyle yani. Barı var bir tane onu çalıştırdığı kişiye bırakmış. Ama Van sonradan anlıyor ki dedesi aslında kendisini çok önemsemiş. Miras konusu da sonda açıklanıyor, öğrendiğim bilgiyle şaşırdım tabi. Dedesi çok ilginç bir adam. Torunu için kendini tehlikeye atmış. Dede ve torunun başkarakter olması bu kitabı diğerlerinden ayırıyor zaten. 

Kitabı  #gerimgerimgeriliyoruz grubum için okudum. Gruba girmek için @mehtapinkitaplari 'na dm atın :)

Bu arada Ramazan Bayramımız mübarek olsun. 
Sevdiklerimizden ayrı olsak da gönüller bir :) 
Nice güzel bayramlara erişelim ve bir daha böyle ayrı kalmayalım inşallah.

SERİ SIRASI:

          1.    ÖLÜMÜN ŞİFRESİ

2.   GERİ SAYIM

                 3.   YAŞAMIN SINIRINDA




4 yorum:

  1. Hello!
    Your blog is so beautiful. I really like it.
    Follow for follow? I already follow you.
    My blog: https://aprovechalavidacadadiaa.blogspot.com.es/
    ¡Kisses from Aprovecha La Vida Cada Día !

    YanıtlaSil
  2. iyi bayramlar canım :)
    fuarda keşfetmiştim ben de iyi ki almışım

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...