23 Mayıs 2020 Cumartesi

6-7 EYLÜL OLAYLARI VE EFSUN'UN SON MEKTUBU - HÜSEYİN DEMİR


(FOTOĞRAF BANA AİT, ALMAYINIZ)

Merhaba. Bugün üzücü bir konu içeren dönem kitabıyla geldim. Önce gerçek hayat hikayesi anlatılmış sonra da tarihi bilgiler verilmiş, görsellerle desteklenmiş kitap. 6-7 Eylül'de ülkede bir vahşet yaşanmış. Ben yakın tarihi pek bilmem ama artık öğrenmem gerektiğini anladım. Geçmiş özellikle yakın tarih çok önemli. Ben kurgu ile birlikte anlatılan tarihi okumayı seviyorum💕

6-7 Eylül'de yalan haberle Rum'lara saldırmışlar, işyerlerini, ibadet yerlerini talan etmişler, dövmüşler tecavüz etmişler. Istanbul'dan başlamış, yayılmış. Ülkemiz insanları yalan haberle galeyana gelmiş. Şaşıracak şey yok bunu günümüzde de çok yapıyorlar. Olayın iç yüzünü bilmeden saldırıyorlar.

İşte bu olayların biraz öncesinde Dimitri ve Efsun tanışıyor. Aşık oluyorlar. Ancak aralarında bir engel var. Efsun o zamanlarda Rumeli Han'da olan randevuevinde çalışıyormuş. Dimitri onun bu durumunu önemsemiyor ve onunla bir hayat sürmek istiyor. 
Birkaç günleri güzel geçiyor, birlikte geziyorlar, seviyorlar, seviliyorlar. Dimitri her şeyi ayarlıyor Efsun'u kaçırmaya karar veriyor. Efsun'la yer altındaki oyuğa mektup bırakarak haberleşiyorlar bir süre. Sonra Dimitri ve Efsun'un kaçacağı gün ülke yerinden oynuyor. Olaylar çıkıyor ve gerisini okuyun kitaptan. Çok hüzünlü bir hikaye bu. Gerçekten yaşanmış. Yazarımız bu olayı Dimitri'den dinlemiş ve izniyle kaleme almış.

Bazı şeyler bilinmese de kitabı okumak güzeldi. Bakış açım genişledi, hiç bilmediğim olayları öğrendim. Okurken çok sinirlendim de bunu yapanlara. Yalan haberle galeyana gelip saldıranlara, el altından olayı destekleyen siyasetçilere... Siz de öğrenin bu olayları. O zamanlarda yaşanan bir aşk hikayesi ile birlikte... @acil_kitap_okuyucu moderatörlüğünde @edebiyatistyayinevi nden çıkan @hisdemir in kitabı #efsununsonmektubu nu güzel bir grupla okuduk. Teşekkür ederim😀 

💎Alıntı💎
"Aşk çok yüce bir duygudur, bir mülkiyet meselesi değildir ve ancak aşk varsa bedensel hazların da bir anlamı vardır."
***
"İnsanlara kıyanlardan, hayvanlara merhamet göstermesini beklemek zaten mümkün değildi. Tarih boyunca bu tür alçaklar, nefretle anılmıştı. "
.
.
#farklidiyarlarkitap #acilenokuyoruz #farklidiyarlaryorumluyor

4 yorum:

  1. Çok benzer bir konuya sahip film var. Adı Güz Sancısı. Murat Yıldırım ve Beren Saat oynuyor başrolde. İzlemek istersen öneririm.

    YanıtlaSil
  2. hüzünlü ama güzel bir hikayeye benziyooo :)

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...