3 Eylül 2019 Salı

AĞAÇ EV SOHBETLERİ # 1 (TV)


Merhaba bugün blogda günlük kontrollerimi yapıp, yeni yazılara yorumlar atarken güzel bir etkinlik keşfettim. Birçoğunuz görmüşsünüzdür. 

Uzun zamandır eski blogger samimiyetinin kaybolduğunu, artık geri dönüşlerin daha az yapıldığını, blog okumaya vakit ayrılmadığını üzüntüyle karşılıyordum. Allahtan arada sırada böyle güzel etkinlikler ve mimler yapılıyor da biraz canlanıyoruz :)

Böyle güzel sohbet tarzında etkinlik oluşturdukları için Taha Akkurt'a ve Edischar'a teşekkür ederim. Onların etkinlikle ilgili açıklamalarını isimlerine tıklayıp okuyabilirsiniz 😄


Televizyon izliyor musunuz? İzliyorsanız veya izlemiyorsanız sebebi nedir?


Çocukken çok fazla izlerdim. Çizgi filmler, bez bebek, adanalı, hepsi 1 gibi popüler şeyler vardı o zamanlar. Tabi ben de bakardım. 9.sınıfta karagül'ü izlerdim ama sonradan hiç izlemedim. 

Zaten 9. sınıfta falan annem sayesinde House MD.'yi keşfedince artık yabancı dizi bağımlısı olmuştum 😍 (annem bazen şikayet ediyor çok izliyorsun diye ama napayım dizi izlemek de sigara içmek gibi bağımlılık oluşturuyor, başlayınca bırakmak çok zor zaten dizi izlemeyi bırakmak da istemiyorum. dizilerin bana kattığı şeyler çok fazla. çok değişik dünyalar, insanlar var. anlamlar çıkartıyorum, düşündürüyor ve bunu seviyorum.)

Ondan sonra da Türk dizisi hiç izlemedim derdim ama Lise zamanımda Leyla ile Mecnun, Yedi güzel adam dizilerini youtube'dan izlemeye başladım. Sonra araya sınav dönemi girince bıraktım daha devam edemedim ama bir gün bitireceğim. Çünkü kaliteli olan nadir Türk dizilerinden :) bir de kardeşimle bu yaz AVLU'ya başladık 16 bölüm falan izledik ama sonra devam edemedik. Zaman olmadı. Kardeşimin dershanesi açıldı. 

Türk dizileri gereksiz uzun ve konular hep benzer. Ayrıca çok kötü etkiliyor insanları. Kadınlar üstünden yapılıyor hep. Yani bundan sonra televizyon başında değil de bilgisayar başında ve telefondan yabancı diziler izlemeye başladım. 

Dizi izlemeyi severim. Özellikle gizemli, aksiyonlu, polisiye, bilimkurgu, fantastik, dram her birinden azar azar da olursa mükemmel oluyor :)

Ben de House la başladığım yabancı dizi maratonuma sayısız dizi sığdırdım. Person of Interest, Fringe, Lost, Body of Proof, Castle, Leverage, Falling Skies, Kyle XY, Rizzoli and Isles , Doctor Who, Sherlock, The X Files gibi harika diziler izledim. Daha adını unuttuklarım da vardır. Yorumunu yazdığım dizilerin hepsine buradan ulaşabilirsiniz. Üstte yazan ve yorumunu yaptıklarımın linklerini de bağladım tıklayıp okuyabilirsiniz :)

Çok fazla dizi izleyince insanı hayattan koparıyor. Gözlerin, belin falan çok ağrıyor. Ayrıca dizi beyin yakan cinstense baş ağrısı da oluyor. Ama yine de dizi izlemek en büyük hobilerimden :) 

Bu aralar gece FX'te The Walking Dead oynuyor 3 bölüm art arda. şu an 3.sezonda sanırım. Onu takip ediyorum. Zamanında izlememiştim sonra da telif yedi. Şimdi bayağı iyi denk geldi, FX tüm sezonları art arda verip yeni sezona başlayacak :)

12.sınıfta fazla vaktim yok diye kısa süren Kore dizilerini izlemeye başlamıştım. O günden beri de kaliteli kurgusu olan Kore dizilerinin fanıyım 😍

Yani tv izlemesem de bunlar da zaten yetiyor ;)
Boş vakitlerde çok iyi oluyor. Ama fark ediyorum bazen, kitap okumaya artık daha az zaman ayırıyorum sanırım. Zaten yaz döneminde çok okuyamam genelde dizi film izlerim.

Kısaca benim televizyon dizilerinden internetteki yabancı dizileri izlemeye geçiş hikayem bu şekilde. 

Etkinlik için tekrar teşekkür ederim, sevdiğim konudan gelmiş, eğlendim ;) Etkinliğe katılmak isteyenler hiç durmadan yapsınlar 😊

Fazla bilinmeyen ama çok güzel olan diziler varsa yorumlara yazar mısınız ?

11 yorum:

  1. İzlemediğiniz dizi yok neredeyse :D Leyla ile Mecnun'a ben de daha geçenlerde bi' başlamıştım. Düşünün televizyonda çok hayranı vardı hiç bakmazdım ama. Umarım seveceğiniz daha çok dizi bulursunuz :) Katıldığınız için teşekkür ederim, haftaya da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah müsait oldukça katılırım :)
      evet çok severim izlemeyi. güzeldir diziler ;)

      Sil
  2. izlediklerin hep iyi diziler yaa. ay bak aman yatarak izle yaaa. ağrımasın bi yerleriin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yatarak da izleyemiyorum. tuhaf oluyor. pc karşısında öyle imkanım yok. telefon ve tv karşısındayken var onlarda öyle yapıyorum :)

      Sil
  3. Öncelikle eline sağlık. Yerli dizilerden giderek herkes uzaklaşıyor. Gereksiz uzun ve aynı konular. Bu yüzden insanlar televizyondan uzaklaşıyor. İzlediğimiz çok ortak dizi var ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :)
      aynen artık tv dizilerinin devri azaldı.
      ortak izlediklerimiz çok iyi, güzel diziler izlemişiz o zaman :)

      Sil
  4. evet çok haklısın :)
    ben de kore dizilerini hemen bittiği için seviyorum ;) tabi değişik kurguları da var.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar
    Taha Beyin ağaç ev sohbetlerindeki yorumunuzdan görüp geldim,
    blog konularımız çok farklı olsa da takipleşelim isterim
    tv yerine bilgisayar çok doğru bir seçim
    bende bekliyorum
    sevgiler..🙋‍♀️

    YanıtlaSil
  6. House benim de ilk izlediğim dizilerden ve en sevdiklerimden. Ben izlemek istediğim Türk dizilerini Youtube'tan takip ediyorum. İşler Güçler'i bitirdim, şimdi Kardeş Payı'nı izliyorum. Leyla ile Mecnun'u da bu şekilde bitirmiştim.

    Ben izlemedim ama bu aralar herkes The Boys'u konuşuyor. Ona bir bakabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm duymadım ya ama bakacağım :)
      evet youtube dan izlemek daha iyi. sitelerde açılması yavaş ya canımı sıkıyor bu.

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...