30 Ağustos 2018 Perşembe

ÇOK BİLİNMEYEN GÜZEL KİTAP SERİLERİ


Merhaba bugün blogumda yeni bir şeye başlayacağım. Yeni seriler keşfettikçe buraya ekleyeceğim. Aynı şekilde sizin de okuduğunuz ve popüler olmayan güzel seriler varsa yorumda belirtin. Bu arada yaptığım sıra en güzelden kötüye falan değil. Her biri çok güzel. Ben sırayı aklıma gelme sırasına ve okuma sırama göre yapıyorum.

1) LORİEN EFSANELERİ – PITTACUS LORE
Bu seriyi kütüphaneden bulduk arkadaşlarımla. Sonradan 3.kitabının çıkması çok uzun sürdü. Seriyi toptan alıp baştan okumayı da çok istiyordum çünkü yıllar önce okudum ilk iki kitabını. Bir gün markette 10 tl ye ikinci kitabını görünce hemen aldım. Sonra Okuoku sağ olsun bir indirim yaptı. Diğer iki kitabı da onar liraya aldım. Tek sıkıntı seri pek bilinmediği için yayınevi diğer kitapları çevirmiyor. Artemis yayınları lütfen artık seriyi tamamen çevirip bitirin. Okuoku sayesinde bilinme seviyesi de yükseldi. Fiyatı cok uygun olduğu için millet aldı daha neyi bekliyorsunuz seriyi çevirmek için? =)


(FOTOĞRAF BANA AİT)

Seri 7 kitaptan oluşuyor. Bazı ekler var onlardan biri 2.kitabin icine koyulmuş. Seri çevrilirse yine bu şekilde yaparlar ve daha az kitap çıkartırlar.

DÖRT NUMARA BENİM YORUMUM İÇİN TIKLAYIN :)
ALTI NUMARANIN GÜCÜ YORUMUM İÇİN TIKLAYIN :)



Seri ile ilgili ilginç olan şey yazari. Yazar bilinmiyor. Kendini hiç göstermemiş. Kitabin başında bir tanıtım var ama seri ile ilgili bir şey. Onu okuyunca kitap daha da gerçek duruyor. Sanki tüm olanlar gerçekmiş gibi hissediyorsunuz.

2) PERG EFSANELERİ – BARIŞ MÜSTECAPLIOĞLU



Muhteşem bir Türk fantastik serisi. Her kitabını beğenerek okudum. Sadece son kitabını okuyamadım. Bu seriyi de kütüphaneden buldum yıllar önce. Bir gün mutlaka kütüphaneme ekleyeceğim. Fantastik ama sevgiye, dostluğa, fedakarlığa dair çok güzel dersler veren bir seri. O muhteşem fantastik evrende yaşanılması gereken mutlulukları acıları çok iyi anlatmış yazar. Hayranım bu seriye. Yan serisi de var. Şamanlar Diyarı . Daha onu okuyamadım ama elbet okurum. Perg efsaneleri 4 kitap. Şamanlar Diyarı 3 kitap.

KORKAK VE CANAVAR YORUMUM İÇİN TIKLAYIN
MERDERAN'IN SIRRI YORUMUM İÇİN TIKLAYIN.
BATAKLIK ÜLKE YORUMUM İÇİN TIKLAYIN





3) EVRENİN ÖTESİ SERİSİ – BETH REVIS
Kitapların hepsini 9 veya 10 ar liraya aldım kitapçıdan. Bu seri de pek bilinmiyor. Kitap kapaklari yüzünden ergen aşk klişesi sanıyorlar bende öyle sandıydım. Konusunu okuyunca ilk kitabi aldım ve sonra sınav döneminde olmama rağmen gidip diğerlerini de okudum. Harika bir distopya serisi. Konusu güzel. Yazarin dili de akıcı. Karakterler olaylar muhteşem. Bence gidip okuyun. Okuoku da yine indirime giren serilerden biriydi. Bu kitapları da tekrar okuyacağım ve her birinin tek tek yorumunu yapacağım sadece 3 kitap zaten. Konusunu anlatamam okuyarak anlarsınız. Harika bir seri cidden bana güvenin distopya okuyuculari.

4) LEKELİLER SERİSİ – SARAH DALTON
Bu seriyi de yeni buldum sayılır. Harika bir distopya. Sadece 3 kitap. Fazla bilinmiyor. Ilk kitabını alıp okudum. Bayağı ilginçti. Hatta yorumunu da yazdim geçenlerde bloğumda arayıp bulabilirsiniz. Okuokuda indirime girdiğini görünce devam kitaplarını da alabildim hemen. Şu an son kitabını okuyorum onun da yorumunu yazarim bitirince. Klonlar ve normal insanların lekeli olduğu bir dünyadaki yaşam savaşını anlatıyor.
LEKELİLER YORUMUM İÇİN TIKLAYIN
KAYIPLAR YORUMUM İÇİN TIKLAYIN
ÖZGÜRLER YORUMUM İÇİN TIKLAYIN


(FOTOĞRAF BANA AİT)

5) YOKLAR SERİSİ – MİCHAEL GRANT

Bu serinin henüz ilk kitabını okudum. Setinin tüm kitapları ciltli. Pahalı geldiği için alamadım. Malum öğrenciyiz. Keşke daha ucuz olsa tüm kitaplar. Okuokuda indirime girince 3 kitabını aldım ama seri sırasına göre degil. O yüzden sadece ilk kitabını okuyabildim. Neyse bir gün tamamlayıp okurum. Konusu çok ilgi çekici. Baş karakterleri küçük çocuklar. Küçük çocuklar çeşitli güçler kazanıyor ve tüm büyükler ortadan kayboluyor. Farklı bir şeyler okumak isterseniz tam size göre.

6) MULTIVERSUM SERİSİ – LEONARDO PATRIGNANI

Telepati ve Hafızayı okudum. Korsan almak zorunda kaldığım kitaplar. Maalesef Pegasus çok pahalı. Hiçbir kitabını orjinal alamıyorum. Korsan da almıyorum uzun zamandır. Pegasusa karşı çok sinirliyim. Bizi bu güzel serilerden mahrum bırakıyor. Her kitabı aşırı pahalı.

Konusu paralel dünyalar . Birbiriyle telepatik ilişki kuran gençlerin maceralarıni anlatıyor. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Şaşkınlıkla okuduğumu hatırlıyorum. Seriyi alabilecek durumdaysanız bir şans verin derim. Çok başarılı bir seri çünkü.

TELEPATİ YORUMUM İÇİN TIKLAYIN



Devamı gelecek ve sizde fazla bilinmeyen ama muhteşem konulu kitap serilerini yazabilirsiniz. Gmaili girmeyenler adsız seçeneğini seçerek yorum atsın lütfen =) 
Böylece hem ben hemde başkaları farklı diyarlar keşfederiz. 

6 yorum:

  1. Güzel bir fikrimiş, okuoku da iyi bir siteye benziyor ama kapıda ödemesi var mı acaba baktım da bulamadım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben var diye biliyorum. Sık sorulan sorularda falan yaziyordur belki.

      Sil
  2. Hiçbirini okumamışım. Hatta Yoklar serisi hariç adlarını da duymadım. Amacına ulaşan bir yazı olmuş. Sayende yeni seriler keşfetmiş oldum.

    Ben seri kitaplar okumayı çok severim. Hatta ocak ayında blogumda seri kitap okumayla ilgili bir etkinlik başlatmıştım. Yıl sonuna kadar devam ediyor. İlgini çektiyse bakmanı öneririm.

    Ben de sana seri önermek isterdim ama benim okuduklarım genellikle zaten çok okunan ve bilinen seriler oluyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacima ulaşmak gerçekten cok mutlu ediyor :)
      Sizin yazdığınız serileri de okuyacağım mutlaka =)
      Akliniza geleni sizde o serilere eklersiniz ben bakarim ordan okurum :)

      Sil
  3. Blogunuzu çok beğendim. Yazılarınızı takip edeceğim. Sevgiler. B.
    Yeni yazıma bakmak ister misiniz?
    https://benirva.blogspot.com/2018/09/atolyelerle-kafeler-bulusursa-ne-olur.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)
      Musait bir zamanimda okurum inşallah

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...