22 Temmuz 2020 Çarşamba

FİLM YORUMU // SUPER 8


Tür: Bilimkurgu

Süre: 1s 50dk 

Yönetmen: J.J. Abrams

Yapımcı: Steven Spielberg

Oyuncular:  Joel Courtney, Elle Fanning, Riley Griffiths, Ryan Lee, Gabriel Basso

FİLM KONUSU:

Yıl 1979...Nevada’da Area 51’ adıyla anılan gizli bir askeri bölgeden Ohio’ya çok özel bir kargo taşınmaktadır. Bu kargoyu taşıyan yük trenine intihar saldırısı gerçekleştirilir ve tren raydan çıkar. Ancak tren kazası, bu özel kargonun serbest kalmasına neden olur. Dünya bunun sonuçlarını yaşayacaktır.

FİLM YORUMUM: 

Merhaba :) Müthiş bir bilimkurgu izledim. Yönetmeni ve yapımcısı da çok başarılı zaten. O yüzden film ilgimi çekti önce. Film çocukların başrolde olduğu, gizemin sonuna kadar sürdüğü, heyecanlı sahnelerin olduğu bir yapım. Eski zamanlarda geçiyor. Bilimkurguyu çok sevdiğim için bu film de bayağı hoşuma gitti. Büyük beklenti içinde olmadan izledim ve memnun kaldım. Zaman nasıl geçmiş anlamadım. Çok yaratıcı şeyler yok ama konunun işleniş şekli hoştu.


Film Joe’nun annesinin cenazesi ile başlıyor. Babası ile arası hiç iyi değil. Joe makyaj konusunda yetenekli ve maketler yapmayı seviyor. 5 kişilik arkadaş grubunda yer alıyor. Charles’ın en büyük hayali Super 8 yarışmasına kendi yönettiği filmi ile katılmak. Arkadaşları ona yardım ediyor. Zombi filmi çekiyorlar. Gece yarısı filmi çekerken bir tren arabaya çarpıp kaza yapıyor. Ortalık çığırından çıkıyor. Bir gariplik olduğunu fark ediyorlar, trenin kaza yapmasına sebep olan kişi öğretmenleri. O adam bunlara kaçın yoksa sizi de ailenizi de öldürürler, bu kazadan kimseye bahsetmeyin diyor. Onlar da kıl payı kaçıyorlar, ordudan askerler gelip basıyor hemen orayı. 

Tüm kasabada ilginç şeyler olmaya başlıyor. Elektrik kabloları çalınıyor, elektrikler gidiyor, metal eşyalar kayboluyor. Daha da kötüsü insanlar kayboluyor. Çocuklar o gece her şeyi kaydeden kaseti tamir ettirince fark ediyorlar ki bir canavar var ortalıkta. Uzaylı canavar…

Çocuklar hem zombi filmini çekmeye uğraşıyor, prodüksiyon değeri olacak tren enkazı ve askerleri arka plana alarak =) hem de canavar meselesini öğrenmeye çalışıyorlar.

Joe ve Charles, aynı kıza aşık oluyor. Kızın adı Alice. Bu kızı da filmde oynatıyorlar. Kızın babası ve kendi babası düşman. Çünkü Joe’nun babası polis ve Alice’in babası hep sorun çıkaran bir tip. Charles ile kavga etseler de arkadaşlıkları bozulmuyor. Çocukların hepsi kendi çapında yetenekli. Joe maket yapmada, Cahrles senaryo yazıp film çekmede, Martin oyunculukta, Cary bir şeyleri patlatmada. Preston’u pek hatırlamıyorum. Alice de iyi bir oyuncuydu.

Filmde çocukların koşuşturmasını, olayı anlamaya çalışmalarını sevdim. Onlar sayesinde kurtuldu herkes bu vahşetten. İşin sonu vatan hasreti ve özgürlüğe bağlandı. Her canlının kendi yuvasında esir tutulmadan yaşama hakkı var. Bunu vurgulamaları güzeldi. Bir de esaret edilenler gün gelir daha fazla kötülüğü ona bunu yapanlardan çıkarır. Bu hiç şaşmaz.

Filmin sonunda çocukların çektiği Dava adlı filmin tam halini izledik, çok hoşuma gitti bu. Güzel bir fikirdi. Filmin sonunda Joe da Alice de babasıyla arasını düzeltiyor. Ebeveyn ve çocuk ilişkisine biraz değinilmişti.

Ben filmi severek izledim. Sizler de ailecek izlenecek bir şeyler arıyorsanız ya da boş vaktiniz varsa izleyin. Yalnız bazı sahneler ürkütücü, çok küçük çocuklarla izlenilmemeli. Bir de Stranger Things severler bunu da sever bence. Canavar en sonda net olarak gözüktü. Onu odak olarak almamışlar, çocukların olaya tepkileri ve hayatta kalma çabaları ön plandaydı. Diyaloglar güzeldi. Yaptıkları şeyler iyiydi.


(FOTOĞRAF BANA AİT, ALMAYINIZ)

11 yorum:

  1. hey! ilgimi çekti, belki bu sıralar izleyebilirim. yazı için teşekkür ederiiimm :) <3

    YanıtlaSil
  2. heeey izledim ama bi daha izlicem saol hatırlattığın içiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla senin bilmediğin şey yok süpersin yine izle sen de yorumlarsın belki :))

      Sil
  3. Bilimkurgu çok severim bu filmi de not alayım ☺️

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...