3 Eylül 2019 Salı

KAYIP SEMBOL – DAN BROWN




İlk Yayınlanma Tarihi: 15 Eylül 2009

Yazar: Dan Brown
Uyarlamalar: The Lost Symbol
Karakterler: Robert Langdon, Mal'akh, Peter Solomon, Katherine Solomon, Isabel Solomon
Yayınevi : Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 528
Türler: Polisiye, Gizem, Gerilim

KİTAP TANITIMI:
Dan Brown; Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar'dan sonra Kayıp Sembol'de insanlığın yüzyıllardır beklediği bir gerçeğin peşinde... Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon, Kongre Binasında konferans vermesi için yakın bir arkadaşından davet alır. Ancak, Washington'a varır varmaz oldukça garip bir durumla karşı karşıya kalan profesör, kendini korkunç bir oyunun ortasında bulur. Kongre Binas'na bırakılmış olan bir sembolün -yakın arkadaşı Peter Solomon'ın kesik eli- varlığını haber veren bir telefon, Langdon'ı hiç de yabancısı olmadığı bir dünyaya davet etmektedir. Antikçağlarda kullanılan bu sembolik çağrı, daveti alan kişiyi ezoterik bilgeliğin hüküm sürdüğü, çok eskilerde kalmış kayıp bir dünyaya sürükleyecektir. Sonu belli olmayan bu mistik daveti arkadaşını kurtarmak için kabul eden Langdon, bir anda masonik sırların, saklı kalmış tarihin ve o güne dek görmediği yerlerin gizli dünyasında inanılmaz bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Artık cevaplanması gereken sorular vardır: İnsanlığın Altın Çağı, açılmaması gereken bir kapının aralığından sırlarıyla birlikte yok mu olacak, yoksa hikmetin ışığında tüm soruların cevapları mı bulunacaktır?
***
KİTAP YORUMUM:


Merhaba 😃 Lisedeyken okuyup yorumunu yazdığım ama Word dosyasına yazmaya üşendiğim bir diğer yazıyla geldim :) ilki Şah Mat’tı. Tıklayıp okuyabilirsiniz. Bu arada instagram hesabımda da çekiliş yapmıştım. Kazanan kişinin kitaplarını bugün gönderdim :) Franz Kafka'nın 4 kitaplık serisiydi hediyem. Buradan da duyuracaktım ama fırsat olmadı ya da unuttum. Neyse siz instagramdan beni takip edin yine de 😃

Yazarın okuduğum ilk kitabı ve son olmayacak :)

Daha önce ön yargı ile yaklaşıyordum bu yazara. Ama aksiyon doludizginmiş meğer. Ben de bu tarzları severim. Bir de daha önce okumamamın sebebi yazarın çok popüler olması. Popüler şeylere karşı biraz temkinli yaklaşıyorum ;)

Her şey simge bilimci Robert Langdon’un en iyi dostu Peter’in asistanı tarafından bir konferans için Washington’a çağırılmasıyla başlıyor. Ondan sonrası hep olaylar olaylar …

Kitapta her şey vardı neredeyse. Mesela FBI, Masonlar, Mason Piramidi, şifreler, gizemli simgeler, Neotik bilim ve daha pek çok şey… 👇


Her bölüm heyecan doruktayken bitiyor insan merakla sayfayı çeviriyor 😏aksiyon hiç bitmedi.

Aslında bazı kişilere Mason tarihinin anlatıldığı kısımlar sıkıcı gelebilir. Asıl olay bu ama ve ben çok beğendim.

Masonlar hakkında hiç bilmediğim bir sürü şey öğrendim.

Bu kitap sayesinde TLV, sihirli kareler gibi şeyleri de merak edip araştırdım.

Robert, konferansa geliyor ama kimseyi bulamıyor. Sonra birisi arıyor ve ondan Mason Piramidinin şifresini çözmesini istiyor.

Robert onun efsane olduğunu ve dolayısıyla öyle bir şeyin olmadığını söylüyor. Ama adam efsane değil gerçek olduğuna inandığı için Robert’ı dinlemeyip ona gün bitene kadar süre veriyor. Ayrıca adam kendisinin ciddi olduğunu ve onu inandırmak için bir işaret göndereceğini söylüyor.

Telefonu kapatınca çocuk çığlığı duyuluyor. Robert o tarafa gidince işaret parmağı Göğe Yükseliş resmini gösteren kesik bir el görüyor. Bu elin manasının bir şeye davet edilmek olduğunu anlıyor. Çünkü elin parmaklarında küçük dövmeler var.

Sonuç olarak mason tarihi, aksiyon gibi şeyleri seviyorsanız kitabı öneririm. Masonlar hakkında çok şey öğrendim. Kitap sayesinde çok şey araştırdım. İlginç şeyler vardı bilmediğim. Neotik bilim de vardı kitapta ve o gerçekmiş. Peter’in kardeşi Katherine o konuda araştırma yaptığından çok bilgi edindik.

Kitap harikaydı ve çok sevdim.

Tabi yazar her şeyin sonunu İncil’e ve Hristiyanlığa bağlıyor diye bir şey duydum. Bunları takmazsanız seversiniz onun kitaplarını.

Ayrıca kitabın bir diğer  ilginç yönü, sadece bir günü anlatması. Uzun sayfalar boyunca sadece tek bir gün anlatıldı 😄

Kitabın filmi de var izlemek isterseniz. Üstte uyarlama kısmında adı yazıyor :)

-AMARİL-

14 yorum:

  1. Dan Brown'nun bütün kitaplarını okudum. Çizgisini korumayı çok iyi bilen bir yazar. Bu kitabı da güzeldi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EVET DOĞRUDUR :)
      TEŞEKKÜRLER. BEN DE BİR GÜN HEPSİNİ OKUMUŞ OLURUM UMARIM.

      Sil
  2. Dan Brown'u bir türlü okuma fırsatı bulamadım. Bir gün yazarın kitaplarıyla tanışırım inşallah.
    Tanıtım ve tavsiyeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah okursunuz. ben de sadece 2 tanesini okuyabildim :)

      Sil
  3. dan brown ve grange bi dolu okudum, okurken heyecanlı ama hemen unutuluyoo de mii. not almasan sen de hatırlayamazdın kuuu hihi dı maaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa doğru diyorsun. not almayınca unutuyor insan. o kadar çok şeyden bahsediyor kii..

      Sil
  4. Uzun zamandır kitaplığımda ama halen okuyamadım:) Bu arada bloğunuza mail abonelik butonu koyarsanız daha rahat takip edebiliriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okursunuz umarım. evet olabilir onu eklemeye çalışırım ;)

      Sil
    2. aslında bir tane eklemiştim üste. feedburner ın email şeysi. ama insanlar yapabilir mi ondan bilemiyorum. ingilizce. gerçi otomatik sayfa çevirmeler var. bakalım bu olmuyorsa daha başka şeyler bulmaya çalışırım :)

      Sil
  5. evet ya o dediklerinde çok haklısın. o zamanlarda aşırı popülerdi ve okumayanı küçümserlerdi. sanki çok okurlarmış gibi. ben de o hareketleri hiç sevmem :/
    bana da saçma geliyor. okuyan insan daha ağırbaşlı olur.
    okursun umarım bir gün :)

    YanıtlaSil
  6. Bu kitap kitaplığımda okunmayı bekliyor. Aslında bir seriye ortadan başlamışsın ama kitaplar arasında baş karakter dışında bir ortak nokta yok sanırım. Bu yüzden bir şey kaybetmemişsindir.

    Yazardan favorim Dijital Kale. Yıllardır filminin gelmesini bekliyorum ama yazarın seri kitaplarından ona sıra gelmiyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet okuyunca anlamıştım. sonra araştırınca öğrendim dediğinizi. ama sorun değil sadece Langdon aynı.
      filmlerden birini tv de denk gelince izlemiştim. kitaplarını okudukça çıkan filmleri de izlerim herhalde. yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  7. Dan Brown kitaplarını seviyorum. Kütüphane ziyaretimde görmüştüm okuyabilirim 😊

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...