3 Kasım 2019 Pazar

ANLAT BAKALIM - MİM

 (fotoğraf @followmeaway 'e ait.)



DOKUZUNCU BÖLÜM: MERHAMET CADISI

“Seni bu hale getiren Gazap Cadısı. Benim diğer hayvanlardan öğrendiğim kadarıyla bir de Merhamet Cadısı var. İkisi ikiz kardeşmiş. Ama sonradan bambaşka kişiliklere sahip olmuşlar. anne ve babaları ayrılınca ikisi ayrı düşmüş. Gazap cadısı babası ve halasıyla birlikte yaşamış. Halası da kötülüğüyle nam salan biriymiş. Doğal olarak gazap cadısını şimdiki kötü haline getirmiş. Uzun yıllar ayrı kalınca ikisi de zıt kişiliklerde olunca düşman olmuşlar birbirlerine.

Merhamet cadısı da annesiyle kalmış ve annesinin masumluğu, merhameti ona da geçmiş. Annesi onu hep iyiliğe yöneltmiş. Gazap cadısı insanlardan saklanıp mağarada yaşarken merhamet cadısı nehrin yanındaki küçük bir evde kalıyormuş. İnsanlara yardım etmeyi sever, çocuklarla, hayvanlarla ilgilenirmiş hep. Ben bunu efsane sanmıştım ama gazap cadısının gerçek olduğunu görünce merhamet cadısı da gerçektir diye düşünüyorum. Şimdi tek yapmamız gereken Merhamet Cadısını bulmak.”


“Köpük, umarım haklısındır. Bir an önce insan olmak istiyorum. Ne olur aileme kavuşmama yardım et. O merhametli cadıyı nasıl bulacağız?”

“Bana bunu sokak kpeği anlatmıştı. Önce onu bulalım. Agoradaki çınarın altında uyukluyordur muhtemelen.”

Masal ve Köpük sokak köpeğini bulmaya gittiler. Köpek gerçekten de çınarın altında uyuyordu. Köpük, sokak köpeğini dürterek uyandırdı.

“ne güzel uyuyordum dostum. Neden kaldırdın beni? Tek keyfim uyumak zaten onu da böldün.”

“ üzgünüm ama arkadaşıma yardım etmen gerek. Senin anlattığın gazap cadısı Masal’ı köpeğe dönüştürdü. Merhamet cadısını nerden bulacağız?”

“merhamet cadısını kolay bulamazsın. Ancak o isterse onu görebilirsiniz. Evinin etrafında koruyucu duvar var. Herkes giremez içeri.”

“ ne yapmamız gerek? Lütfen yardım et bize.”

“tamam sizi nehre götüreceğim ama ondan sonrasını kendiniz yapmalısınız.”

Masal, Köpük ve sokak köpeği birlikte kasabadan uzaklaşıp nehre gittiler.

“bak dostum ben de bunun efsane olduğunu sanıyordum ama madem gerçekmiş o zaman merhamet cadısını da bulabilirsiniz demek bu. Ama nasıl bulacağınızı bilmiyorum. Gün batımına kadar burada bekleyin. Merhamet cadısı her gün, gün batımında evinden çıkıp bu arazide dolaşır ve şifalı bitkiler toplarmış. Saçları kıvırcık ve beyazmış. Uzun boylu ve gencecik bir kadınmış. Elinde sepeti ve beyaz elbisesiyle buralarda gezermiş. Onu bekleyin. Ben şimdi gidiyorum."

“peki ama derdimizi nasıl anlayacak ki?”

“Merhamet cadısı tüm hayvanların dilinden anlar merak etme.”

Masal ve Köpük güneş batana kadar orada beklemişler. Sonra ağaçların altındaki Cherokee gülünün yanına gidip onları toplamaya başlayan beyaz kıvırcık saçlı bir kadın görmüşler. Kadının yanına gitmişler. Masal başlamış konuşmaya.
“Merhaba efendim. Bana yardım edin lütfen. Gazap cadısı beni köpeğe dönüştürdü. Yeniden insan olmak ve ailemin yanına gitmek istiyorum. Tek istediğim hayvanların dilinden anlamaktı ama cadı beni köpek yaptı.”

Beyaz saçlı kadın onlara dönmüş. Olağanüstü güzellikte bir kadınmış. Safir renginde gözleriyle Masal ve Köpük’e bakmış.


“Merhaba çocuklar. Ah bu kardeşim hiç akıllanmayacak mı? Neyse hadi gelin seni tekrar eski haline dönüştürelim. Bak bu topladığım Cherokee gülleri umudun her zaman olduğunu anlatır. Çocukları annelerine kavuşturmak için kullanılan iksire bunu katarım. Tam da onların açtığı zamanda geldin yanıma. Hadi evime gidelim. “

Masal, Köpük ve Merhamet Cadısı eve doğru yürümüşler. Ev ufakmış ama içine girdiklerinde kocaman bir kaleye dönüşmüş. Masal ve Köpük etraflarına hayranlık ve şaşkınlıkla bakmışlar.

Merhamet cadısı kocaman kazanının başına geçmiş. Güllerden parçalar atmış. Karıştırmış ve etrafı masmavi bir sis kaplamış. Masal gözlerini açıp yan taraftaki aynaya doğru bakmış ve.. 

 (fotoğraf @followmeaway 'e ait.)



Ben de MyReal'i mimliyorum. Devamını merakla bekliyorum :)  
Deep ve Kavanozdaki Beyin'e bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederim. İlk kez böyle bir şeye katıldım. çok mutluyum :) Lütfen eleştirin. Nasıl yazmışım? Beğendiniz mi? Yoksa çok mu saçma yöne ittim hikayeyi? 

*Öykünün diğer bölümleri de aşağıda :

1)Sessiz Gemi:
https://kavanozdakibeyin.blogspot.com/2019/10/anlat-bakalm-mim.html

2)Deep:
https://sadevederin.blogspot.com/2019/10/anlat-bakalm-mim-devam-ediyor.html

3)Kuyruksuz Kedi/Manxcat:
https://nurruyakara.blogspot.com/2019/10/anlat-bakalm-mim.html

4)Ebrar:

https://perilievdekisamara.blogspot.com/2019/10/anlat-bakalm-mim.html

5)Ebemkuşağı:
https://burasihayalkahvesi.blogspot.com/2019/10/anlat-bakalim-mimi.html

6)Fatoş:
https://homerostanfatoya.blogspot.com/2019/10/anlat-bakalm-mimi.html

7)Kaytros Tyrha:
https://kaplandiary.blogspot.com/2019/10/anlat-bakalim-mim.html

8) Sevdiğim Günlük:

http://sevdigimgunluk.blogspot.com/2019/10/anlat-bakalim-mim.html

27 yorum:

  1. hah tamam şimdi gözüktüüüüüü öyküüün hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mimlemeyi unutmuşum bi de diğer bölümleri koymayı. heyecandan hep :) o yüzden güncelleyip öyle yayımladım.

      Sil
  2. anaaaa valla bayıldım bayıldım yaaa :) merhamet cadısı gazap cadısı ya çok zekice bir buluş buuuu ha haaa ve cherokee gülleri ve kale, vallahi bravo sanaaa ne hayal gücü varmış sen dee ha haaaa. ayyy öykü ilerlerken sana bi daha bi bölüm yazdırmalı ha haaa :( aferiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa cidden beğenmene çok sevindimm :)
      masalı kim kurtaracak diye düşünürken merhamet cadısı geldi aklıma :)
      çünkü başka kimse onları anlamazdı :)
      hayal gücüm biraz vardır ama daha önce hiç böyle fantastik şeyler yazmamıştım. tecrübe oldu bana daa çok sağ olun :))
      yazabilirsem güzel olur yine kendimi denerim :)

      Sil
  3. Yaa ben bu bölüme bayıldımm, hayal gücüne sağlık gerçekten çok güzel yazmışsın... Gazap cadısı hahah harika ya :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşünürken aklıma geldi. kötü cadı değil de gazap cadısı olsun dedim :))
      teşekkür ederim ya beğenmene sevindim :))

      Sil
  4. Hikaye çok eğlenceli ve merak uyandırıcı gidiyor gerçekten. Emeğinize sağlık, çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Masal'ı bir daha yasak bölgeye göndermemeli. Annesi, abileri onu çoktan yollara düşmüş olmalı onu bulmak için. Çok güzel yazmışsın, tebrikler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya ailesine ben de değinemedim bir sonraki bölümde değinilir belki :))
      beğenmene sevindim :)

      Sil
  6. ha haa yaa talihsiz serüvenler dizisi ve madam peregrine'nin tuhaf hikayeleri gibi olcak. sessiz gemi sahiden de fantastikli düşünmüştü valla öyle gidiyooo :) ay bi vampirler, zombiler, hayaletler, kurt adamlar eksik kikiriki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya belki onlar da eklenir ne dersin :)
      fantastik gitsin ya güzel şeyler çıkacak gibi.

      Sil
  7. Hem bölümü çok beğendim hem yukarıdaki resim tam uymuş süper. küçük evin girdikten sonra kale gibi olması fikrini de çok sevdim. Bence hikaye yazmaya devam edin. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa çok sağ olun :) ben de resmin uyacağını düşündüm.
      bilmem ki fırsatım olursa yazarım inşallah :)

      Sil
  8. yaa bayıldııım çok güzel yazmışsın kii ne diyeceğimi bilemedim her bölümü iki kez okuyorum bunu da öyle yaptım çok sevdiim :) gazap ve merhamet cadıları haa ne güzel düşünmüşsün bunu ve merhamet cadısının yaşadığı yerin nehir kenarında büyülü bir yer olmasını çok sevdim iyi bir seçim olmuş hem de evin içi aslında bir kale çok severim zaman ve mekanla yapılan oyunlarıı :D ama iyileştirme büyüsü işe yaradı mı acaba aynaya baktı ve orada bitti bölüm ne oldu acabaa? bir de yabancıya ne olduu? felsefe taşını bulabilecek mi? bence o da merhamet cadısı ile tanışmalı. rüyasında bir cadıyı görüp geldiğini söylemişti köye, belki de yanlış cadıya gittiii amaniin :D bence herkes bir tur daha oynamalı bu oyunda herkes bir bölüm daha yazmalı hikaye ilerledikçe herkes çok eğleniyor ve heyecanlanıyor bu çok güzel bir şey :D daha da konuşabilirim şuan ama durayım artık hahah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben de her bölümü bir sürü okudum. harika ilerliyor hikaye. benim de bunu batırmamama sevindim. evet ev fikri doctor who dan aklıma geldi. gazap ve merhamet de farklı şeyler olsun diye aklıma geldi. iyileştirme büyüsü yarayacak mı onu bir sonraki kişi belirlesin diye orada kestim. bence yaramalı ama bakalım ne olacak. gittikçe ilginçleşiyor. bir daha da yazabilir herkes. evet harika fikir :)
      yaa o simyacıyı ben de merhamet cadısıyla tanıştırmak isterim. belki aralarında aşk da çıkar ahaha

      Sil
    2. doctor who en sevdiğim zamansal bilim kurgusal dizi :D aaa neler diyosuuun tanışsınlaaar kiki :D merhamet cadısını da öyle bi tasarlamışsın ki cadı diyemiyorum peri resmen :D

      Sil
    3. Cadı iyi de olur kötü de ha genel algıyı bozalım farklılık olsun 😂😂

      Sil
  9. Ayyy kKöpük'ün planı hakkında benim de bir fikrim vardı ama bu kadarı aklıma gelmemiştii inanılmaz gerçekten:)) Ben aynı cadıyla yolumuza devam ederiz diye düşünmüştüm hayal gücün mükemmel :D Hep bu hikayeye devam etmek istiyor gibiyimm kalemine sağlıık :)) Hemşire olduğunu da şimdi sayfana girince gördüm ben de aynı bölümden mezunum şimdi daha bi yakın hissettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya gerçekten mi bilmiyordum hemşire olduğunuzu. çok güzel. teşekkür ederim. senin bıraktığın yerden sonra nasıl devam edeceğimi bilemedim ama toparlamaya çalıştım düşünürken aklıma geldi :)

      Sil
  10. Hikayenin önceki bölümlerini okuyacak zamanım olmadığı için sen hikayeye nasıl bir yön vermişsin yorum yapamayacağım. Bu tarz etkinliklere katılmak cesaret gerektirir. Beni de bir hikaye tamamlama etkinliğine davet etmişlerdi ama ben beceremem deyip başkasına paslamıştım. Bu yüzden seni tebrik ediyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum :) ben de paslamayı düşündüm ama sonra bir şey beni yazmaya itti. hiç planım yokken deep sayesinde cesaret geldi. yazdım işte ve eğlendim cidden :)
      sen de dene mutlaka tecrübe kazanırsın :)))

      Sil
  11. Eline sağlık :) bir düşüyor tansiyon, bir çıkıyor. bakalım iş nereye varacak :)

    YanıtlaSil
  12. hayata dair arkadaşımız öykünün yeni bölümünü yazdıııı :)

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...