28 Temmuz 2019 Pazar

DİZİ YORUMUM // SALVATION


SALVATİON ile ilgili görsel sonucu

DİZİ TANITIMI:

MIT lisansüstü öğrencisi Liam ve teknoloji milyarderi Darius Tanz, düşük seviyeli bir Pentagon yetkilisine şaşırtıcı bir bulgu getirir. İddialarına göre bir asteroidin dünyaya çarpmasına sadece 6 ay vardır. Liam ve Darius'un ekibi gezegeni kurtarmak için gizli bir proje başlatmaya karar verirler.

Oyuncular: Santiago Cabrera, Jennifer Finnigan, Charlie Rowe
Sezon sayısı: 2
Toplam bölüm: 26
Türü: Bilimkurgu, Gerilim, Drama

DİZİ YORUMUM:

Merhaba :)

Bugün sizlere geçen yıldan beri takip ettiğim bilimkurgu dizisini tanıtacağım. Salvation Kurtuluş demek. İsmi de çok uyumlu çünkü dünyaya doğru bir asteroit  geliyor ve dünyaya çarptığında tüm hayatı bitirecek büyüklükte.

Bundan kurtulmaları için sadece 6 ayları vardır. MIT öğrencisi Liam yaptığı bir uygulamayla bu asteroidi keşfeder ve hemen yetkililere gider. Milyarder bilim adamı Darius Tanz asteroiti durdurmaları için proje yapan bir ekip kurar ve tüm enerjisini buna yöneltir. Buraya kadar klasik kıyamet senaryosu evet ama bundan sonrası politikleşiyor. ABD hükümeti bu olayı gizli tutuyor ve olaylar karışıyor elbette.

Tanz ve Liam gerçekten çok zeki adamlar. Dünyayı kurtarmak için her şeyi yapabilecek, sınır tanımayan, bilim aşığı tipler.

Hükümet devreye girince Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler sorumlusu Grace Darrow, Savunma Bakan Vekili Harris Edwards ve başkan da katılıyor. Her şey gizliyken sadece astreoiti durdurmaya odaklanan bir hükümet ve Tanz endüstrisi vardı. Sonradan gerçek ortaya çıkınca kaos yaşandı.

Her zaman kıyamet sonrası diziler yapılır. Kıyamet öncesinde olan olaylar geçiştirilir. Buradaysa tam tersi önceye odaklanılmış. Ben sevdim. Dünya yok olma tehlikesiyle karşılaşınca insanlar ve devletler panik olur. İnsanlar kavga eder, devletler füze atar. Her şeyi yok edebilecek bir şey varken bile iç savaş çıkar resmen tüm dünyada. Rusya ve ABD savaş eşiğindedir. Üstelik Direniş adlı bir terörist hacker grubu ortaya çıkar. Bundan sonra uzun süre politikaya odaklanır dizi. Ama 2.sezon sonuna doğru bilimkurguyu hissetmeye başlarsınız.

SALVATİON ile ilgili görsel sonucu


Şimdi diziye yakından bakalım 😍 


İlk sezonu çok beğendim. 2.sezonda genel olarak politik olaylar, kaos ve savaş vardı. Bazıları sıkılmış, dizinin aslından uzaklaşılmış olduğunu ifade etmiş ama bence böyle olması gerekliydi. Çünkü düşündüğüm zaman eğer gerçekte dünya yok olacak hale gelse tıpkı bu dizideki gibi olurdu. İnsanlar aptal gibi birbirlerine girerdi. Devletler çatışırdı. Dünyayı kurtarmaya çalışan ufak bir grup olurdu ama kurtarılma şansımız bence çok düşük olurdu. Yani demek istediğim bütün bu asteroid meselesi veya herhangi yok oluş tehlikesi gerçek olsa tüm dünya birbirine girerdi. Teknolojisi iyi olanlar sadece kendini kurtarırdı. Bizim gibi ülkeler de ilk ölen olurdu muhtemelen. Biliyorsunuz ki uzay araştırmalarında hiç de iyi durumda değiliz. Her neyse ben bu diziyi sevdim çünkü olabilecek bir senaryoydu. Gerçekte olsa hemen hemen aynı  şeyler olurdu. 

İnsan gerçekten ilginç bir varlık. Ölmeleri neredeyse kesinken bile öncesinde kendilerine hayatı zehretmek için yapmadıkları şey yok. Bu dizide devletlerin çatışmalarına ve diğer terör olaylarına odaklanılmasının sebebi her şeyin devlete bağlı olması. İnsanlar kendi arasında da kaos yaşıyor ama bir süre sonra olanları kabullenip hayatlarına devam ederlerdi. Devletler ise asteroit gelmeden önce bile birbirlerini yok etmek için her şeyi yapar. Dünya sistemi ne yazık ki böyle. İnsanlar her şeyi kolayca unutuyor, kolayca manipüle ediliyor.

Tamam politika, kaos, füze atımları var elbette ama bilimle ilgili şeyler asla az değil. Yeterince bilimsel şey vardı. Belki bazıları mantığa uymayabilir ama bir dizi için yeterli yani. Daha ne olsun.

Tek sevmediğim şey ABD propagandasının çok yapılması. Aslında hakları var çünkü cidden efsane diziler yapıyorlar ama her dizide bunlar olunca insana artık gına geliyor.
Grace ve Harris’in ilk başlarda yasak bir ilişkisi vardı. Sonradan uzaklaştılar. Grace ve Darius yakınlaştı. İki adam da iyi bayağı ama ben Darius’u tutuyorum ahahsdhd
Liam da yazar birisini buldu. O kızda iyi birisi. Darius’a da çok yardımı dokunuyor.

Darius gerçekten muhteşem bir adam. Kafasına eseni yapıyor. Parası çok fazla. İnsanlar onu seviyor. Bilime dair bilgisi de ileri derecede. Astreoiti durdurmak için elinden geleni yapıyor. Biraz çok bilmiş ve egoist görünebilir ama cidden çok fedakar birisi. Ayrıca çok havalı. Birazcık spoiler versem mi acabaaa : ilerde ABD Başbakanı olacak!

SALVATİON GRACE ile ilgili görsel sonucu
Grace’i de çok beğeniyorum. Çok güzel, naif ve hitabı iyi bir kadın. Tüm bu zorlu zamanlarda en çok sıkıntıyı çeken insanlarla yüzleşen, özel hayatı en fazla karışanlardan  birisi.
salvation KESİTLERİ ile ilgili görsel sonucu
Direniş adlı hacker grubu ortalığı fena karıştıracak ama aynı zamanda birleştirecek de. Onların ne olduğunu çok merak edeceksiniz ama neyseki 2.sezonda kafamızdaki soru işareti biraz azaldı.
SALVATİON GRACE ile ilgili görsel sonucu
2.sezonda da Liam’ın sevgilisi bir tarikata katılıyor. İnsanlara değiştiremedikleri şeyleri kabul etmeleri gerektiğini öğütleyen bir tarikat. Bu da çok tuhaftı yani. İzleyince görürsünüz.

2.sezonu bitirmeyi bekledim yorum yazabilmek için. 2.sezonun sonu da olması gerektiği gibi bitti. Başka türlü olsa herkes ölürdü kesin. Bence böylece bilimkurguya daha çok dalacağız. Öyle umut ediyorum.

Boş vaktinizde sizi sürükleyecek harika bir dizi izlemek istiyorsanız kaçırmayın :)
Çok yüksek beklentilerle başlamayın. Siyasi komploları ve kıyamet senaryolarını seviyorsanız kaçırmayın diziyi.

-AMARİL-


1 yorum:

  1. hiç duymadım bilimkurgu seviyom dizilerde. e abd normal yaa :)

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...