22 Eylül 2016 Perşembe

DÖRT – VERONİCA ROTH (Bir Uyumsuz Koleksiyon Kitabı)



Yazar: Veronica Roth
Çevirmen: Uğur Mehter
Yayınevi: Artemis Yayınları
Seri adı ve sırası: Divergent Ek Kitap
Türü: Distopya, Bilimkurgu
Sayfa Sayısı: 280
Baskı Yılı: 8 Temmuz 2014

***

KİTAP TANITIMI:

Tek bir seçim onu geçmişinden kurtaracak, tek bir seçim onu geleceğine kavuşturacak, tek bir seçim tehlikeleri açığa çıkaracak, tek bir seçim onu sonsuza dek değiştirecek, tek bir seçim onu özgürleştirecek.

VeronicaRoth, dünya çapında çok satan Uyumsuz serisine, okurların çok sevdiği Tobias'ın, yani Dört adlı karakterin gözünden yeni bir kitap ekliyor. Transfer, Çömez, Oğul ve Hain başlıklarından oluşan dört hikâyeye ek olarak Tobias'ınTris'le yaşadığı çok özel anların kayıtlarını da içeren Dört, Tobias'ın geçmişine ve kalbinden geçenlere dair heyecan verici ipuçları barındırıyor.

Efsanevi Uyumsuz üçlemesinin başlangıcına tanık olmaya hazır mısınız?



KİTAP YORUMUM:

Uyumsuz serisinin hepsini okumayanlar bu yorumu ve kitabı da okumasınlar!!!

Uyumsuz serisini art arda okudum geçen sene ve bu kitabı da ilk çıktığında arkadaşım almıştı ondan hemen okudum. Ben seriden soğuduğum için pek de olumlu yorum yapamayacağım. Ama seriyi daha iyi anlamamızı sağlayan ve Tobias'ın geçmişini, ailesini, Trisi ilk gördüğünde ne düşündüğünü ve onunla olan bazı şeyleri özellikle de onun gidişinden sonra yaşadıklarını anlatıyor. Cümleler güzeldi, altı çizilmelik bir sürü cümle vardı.


Uyumsuz serisi bittikten sonra yazar; ben bir kitap daha yazsam, birkaç tane de bir şey uydursam hayranlarım yine de alır hemen diye düşünerek yazmış bu kitabı sanırım.

Açıkçası ilk başta hoşuma gitmişti. Four’un çömezliği, babası ve annesiyle ilk karşılaşmasını yazmış. Hem de Four’un anlatımıyla yazdığı için onun duygularını da öğrendik. Kitabın arkasında Tris’le özel anları da var diyor ama bildiklerimizin haricinde yeni bir şey yoktu diye hatırlıyorum. Yani o özel anları bir de Four’un gözünden anlatmış o kadar.


Tam olarak beğenip beğenmediğimi bilmiyorum. Uyumsuz serisini sevenler alıp okusun, bundan da keyif alırlar. Dediğim gibi Four’un ağzından okumak güzeldi. Onun Cesurluğu nasıl ve neden seçtiğini de yazmış. Ama genel olarak bakınca yeni bir şey yok. Kısmen biliyorduk Four’un geçmişini, yani gerek de yoktu. Ama aşırı Four fanları için güzel bir kitap olmuş :)
divergent tris and tobias ile ilgili görsel sonucu

Four'u herkes gibi ben de seviyorum. Onun düşüncelerini elbette merak ediyordum ve bu kitap o yönden iyi oldu.

Tris’le özel anlarını daha önce okumuştuk. Yeni hiçbir şey yoktu diyebilirim. Hani derler ya ısıtıp ısıtıp yeniden sunuyorlar diye bu kitap da öyle bir şey olmuş.

Kolay okudum güzeldi, ama sanki diğer kitaplardaki bölümleri oradan kopyalayıp buraya yapıştırmışlar gibiydi. Yine aynı şeyleri okuyormuş gibi hissettim bir yerden sonra ve bu da hoşuma gitmedi aynı şeyleri okumayı pek sevmem :)



Ben zaten bu ek kitap olayını saçma buluyorum, yeni bir şey yoksa neden başkasının gözünden de okuyayım ki yani? Ama vakit kaybı olarak nitelendiremem bu kitabı, sonuçta bazı bilmediklerimiz de vardı.

Seriyi sevenler bana kızarlar böyle dediğim için ama gereksiz bir kitaptı. Para tuzağı yani. Ama tarafsız bakın beni haklı bulursunuz o zaman… Yine de almak isteyenler olur dediğim gibi Four’dan okumak güzeldi yoksa yeni bir şey yok ;)

***Uyumsuz , Kitap yorumum için tıklayın :)

***Kuralsız Kitap Yorumum için buraya tıklayın:)

***Kuralsız Sinema Yorumum için buraya tıklayın :)

***Yandaş Kitap yorumum için tıklayın :)


-AMARİL-


2 yorum:

  1. Ben serinin ilk kitabını okumuş pek sevmemiştim, yazarın diline de bir türlü adapte olmadığım için serinin devamını getirmedim.
    Yazarlar ne yazık ki bu hataya sık sık düşüyor, bir kitabı sevildikten sonra hikayesi bitmiş olsa da uzatıp kalitesinin düşürüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bi kere tutulunca zaten insanlar iyice abarmış oluyor. Nasıl olsa onlar alır diye gereksiz kitap basiyorlar. Para tuzağı ama çoğu yazar yapıyor bunu günümüzde...

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...