17 Kasım 2019 Pazar

MİM - ÇOCUKLUĞUMA MEKTUP



Mimin konusu şöyle : Sihirli bir posta kutusu icat olunduğunu düşünün. Bu kutu sayesinde çocukluğunuza, özellikle 10 yaşınıza mektup gönderme imkanınız var. Bu durumda mektubunuza  neler yazardınız? 10 yaşlı kendinize sonradan karşılaşacağı zorlukları rahatça atlata bilmesi için hangi uyarılarda bulunur, nasıl öneriler verirdiniz?

Öncelikle Umman Aslan’a teşekkür ederim beni mimlediği için. Çok güzel bir mim olmuş bence. Duygulandırdı beni. Sırlarımı açığa vurmamı gerektiren bir mim olmuş, pek sevmem sırlarımı söylemeyi ama az da olsa bahsetmem gerekecek. 

Ben şu an 2o yaşımdayım Aralık 26’da yeni yaşıma gireceğim. Yıl 2019. Sana buradan yazıyorum 1o yaşındaki Hilal :)

Daha her şey yeni başlıyor senin için. Çok zor bir dönem var önünde. Yaşayacağın hastalıklar ve ailevi problemler var. Hepsini güzelce atlatacaksın merak etme. Ama yine de keşke dediğim şeyler oldu.

Keşke daha çok kendime öncelik verseydim. Keşke başkalarını o kadar umursamasaydım. Keşke yaşadığım anın kıymetini bilseydim. Keşke sırlarımı başkalarına anlatmasaydım. Keşke arkadaşlarıma güvenmeseydim. Bu daha böyle uzayıp gider.


Çok zor şeyler yaşayacaksın. 2 yıl sürekli hastanede sürüneceksin ama sonra atlatacaksın. Az da olsa yine kontrollere gitmen gerekecek.

Ailenle ilgili zaten tahmin ettiğin bir şeyi kesin olarak lisedeyken öğreneceksin. Sakın öfkeni içinde tutma. Kendine yüklenme. Başkasına da kızma. O öfkeyi başka bir şeye dönüştür. Kendini mahvetme ağlayarak. Çünkü zaman geri gelmiyor. Geçmiş geçmişte kaldı. Annenin sana soracağı soruya dikkat et. Geçmiş mi daha önemli gelecek mi dediği soruya verdiğin “gelecek” cevabına sıkıca tutun.

Geleceğine ve yaşadığın ana odaklan. Çocukluğunu iyi yaşa. Kendini kısıtlama. Özgür ol. Ortaokul yılların bazen zehir olsa da genel olarak güzel geçecek. Başarılı ve kendine güvenen biri olacaksın. Ama lisedeyken bu özelliklerin gidecek. Keşke gitmeseydi. Sana bunu diyorum lisedeyken kendinden başkasını ön plana alma, derslerini aksatma, hayallerine tutun, aileni affet, arkadaşlarını iyi seç ve hiç fazlaca güvenme.

Üniversiteye geçişin sancılı olacak. Yaşadığın kötü şeyler yüzünden başarın düşecek. Ama kendini toparla. Sonuç istediğin gibi, hayal ettiğin gibi olmadı ama yine de sevdiğin bir mesleği okuyacaksın. Üniversite güzel başlayacak. İstediklerine yavaşça kavuşacaksın.

Yani sana vereceğim en büyük tavsiye öfkelenme, kin tutma, affetmeyi öğren, kendin için affet ki sana zararı dokunmasın. Sevgini dışarıya yansıtmaktan korkma. Geleceğin iyi olsun diye çabalamaktan hiç vazgeçme.

Arkadaşların hiçbir zaman tam olarak istediğin gibi seni anlamayacaklar bunu baştan söyleyim. Dikkat et yani. Kendinle yalnız kalmayı seveceksin, zor da olsa bunu öğreneceksin. Çünkü insanlar hiç samimi değil, dürüst değil. İnsanlar hep çıkarcı. Yanındakiler genel olarak iyi olsa da hepsinin sana zarar verdiği noktalar olacak. Bu yüzden kendine güven ve gardını indirme. Bir de o kadar çok ağlama yahu. Valla kendine ziyan ediyorsun.

Ayrıca lisedeyken aşık olacaksın ya o da pek umduğun gibi olmayacak. Spoiden hoşlanmıyorsun ama sana bunu diyorum yine de. Çünkü ona çok fazla bağlanma diye. Benim yaptığım hatayı yapma, kendini ona kaptırıp hayatı zehretme. Sev çok sev evet o hisler çok güzeldi. O anın tadını çıkar. Ama unutma o senin sandığın gibi değilmiş. Değişecek veya aslında hep öyleymiş. Seni reddedecek. Bu yüzden çok bağlanma diyorum. Ondan sonra da daha gönlüne huzur verecek birisi çıkmadı karşına. Bundan sonra olacaksa ben de bilmiyorum ;))

Kitaplarına sarıl. Kimseden hayır yok. Kitap okumayı hiç bırakma. Lisedeyken seninle dalga geçen aklı bir karış havada olup cool olduklarını sanan tiplere inat kitap oku. Evet bunu yaptım ben de ama keşke daha da çok okusaydım.

Son olarak dediğim gibi kendini sev, kendine güven, aileni sev onlar en iyi seni anlar yine de. Çalışmaktan hiç yorulma. Hep daha iyisi için uğraş. Düştüğünde çabuk ayağa kalk. Geç kalma benim gibi. Güçlü ol. Hayat sana hayal ettiklerini pek yaşatmayacak ama yine de verilenlere sahip çıkıp mutlu olmayı öğreneceksin. 

10 yıl sonra bambaşka biri olacaksın. Geriye dönüp baktığında aslında onca sorunla her zaman tek başına savaştığını göreceksin. Arkadaşların da seni anlamayacak çünkü ortak şeyler yaşamadınız. Ailen de görüyor sıkıntılarını ama psikolojik olarak yardım edemeyecekler. Kendine sadece sen yardım edebilirsin. 

Güçlü olmaya çalış, aslında zaten güçlüsün bunun farkına var sadece. Her şeye rağmen yaşamak güzel. Sabırlı ol ve hayal etmekten vazgeçme…

*Mimlediklerim:
Saliha Nur Turhan
Konumuz Kitap
Şule Uzundere Blog

Yapmak isteyen diğer kişiler de yapabilir. 

26 yorum:

  1. Yirmili yaşlardaki herkes özellikle lisedeki hatalardan bahsetmiş, ben de dahil :)) Ahh o ergenlik. Arkadaşları her şeyden üstün görmek, aşık olmak ama acı çekmek, yeterince çalışamamak... Bu mektupları okurken şuanki aklımız o zaman olsa neler değişebilirdi diye çok düşünüyorum. Sizin mektubunuz da şüphesiz bana aynı şeyleri hissettirdi. Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğimiz gibi belki de otuzlu yaşlarda da aynı cümleleri sarfedicez ☺ "Keşke şuanki aklım yirmili yaşlarımda da olsaydı" diye... Bolca sevgiler. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunu her zaman diyeceğiz muhtemelen. ama ergenlikte yapılan o hatalar en kötüsü ;)
      yorumunda sonuna kadar haklısın. teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Ne kadar güçlü bir çocukmuş Hilal gözlerin den öpüyorum o güçlü Hilali ❤🌸😊 Dilerim bundan sonra hiç keşkelerin olmaz canım benim Hayat yeni yaşında sana sağlık huzur mutluluk güzel ömürler versin inşallah canım benim 🌸🎂😊 herşey gönlünce olsun inşallah...😊🌸 canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya çok teşekkür ederim yorumunuza bayıldım =)
      Allah size de hayırlı mutlu bir ömür versin inşallah. her zorluğu kolayca aşalım :)

      Sil
  3. Zoruklar ve içine attığın duyguların inan bana çok yakın geldi.Affedememe olayını bende yaşadım ve yaşıyorum.Simdiki aklımızla çocuk olsaydık herşey farkli olurdu.Keskeler bitmiyor.Ana bunlarida yaşamak varmış deyip ileriye bakmamız gerekiyor.Hayat işte ❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle gerçekten özeti hayat işte. her zorluk bizim için. ama atlatırız zamanla. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. en büyük ipucunu vermişsin, küçük şimdi bekler durur kim bu aşık olacağım hayırsız :)

    YanıtlaSil
  5. En kısa zamanda yanıtlamayı düşünüyorum!!! :)

    YanıtlaSil
  6. Bu mimi çok sevdim çünkü aşırı samimi bir mim. Sizin paylaşımınız da çok güzel olmuş gerçekten, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet samimi ve güzel gerçekten :) kendimize nasihat veriyoruz resmen :) sen de yaz yazmadıysannn =)

      Sil
  7. Ayy ne içten yazmışsın ^^ , ' öfkelenme , kin tutma , affetmeyi öğren ' benimde 10 yaşıma en çok söylemek istediklerim :D
    çok teşekkürler mim içinde ^^

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir mim, ne güzel bir mektup olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. 20 yaşında doğruyu yanlışı bu kadar ayırt edebilmen çok güzel. Demek ki, o yaşadıkların seni böyle güçlü kılmış Hilalcim. Mektubun o kadar duygu yüklü ki... Bu mimi yapan her kesin mektubu bir psikolog nasihati gibi geldi bana. Motivasyon ve güzel yönlendirme dolu. İyi ki, yapmışım😊 Ve iyi ki de sen bu mektubu yazdın. Teşekkürler ve kucak dolu sevgiler ❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet iyi ki böyle bir mim yapmışsın. harika gerçekten. kendimizle hesaplaştık, kendimizi yargıladık ve affettik. çok şeyi fark ettik belki de :)
      teşekkür ederim ;)

      Sil
  10. ayyyy yaa hastalık ve ailenle ilgili şeyler. ama neler atlatmışsın yaaa çok geçmil olsun hepsineee veee evet evet hadi boşver geçmiş hıhım gelecek. şimdi iyi durumdasın kiiii. okul da var işin de olacaaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok şükür zorluklar atlatıldı. artık bir şeyler daha belirgin :)

      Sil
  11. Ve bir gün 10 yaşınla sohbete giderken yeni birini tanırsın :) Merhabalar Sevgili Umman'ın mimi getirdi beni sayfanıza. Sizin için yakın bir tarihe olmuş yolculuk neyse ki ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yakın bir zamn denilebilir. çok güzel sizi de takibe alacağım. Uman sayesinde yeni kişiler tanıdık :))

      Sil
  12. Kendiminki dahil okuduğum mektupların çoğunda dramatik noktalar vardi. Bir nevi terapi yaptik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle çok iyi oldu yazmak rahatlattı beni de :)

      Sil
  13. Daha önce yorum yazdim bu yazına ama yorumum gelnedi mi anlamadım. Ben de mimledim seni bu arada 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok yoğun dönemden gçiyorum bakamamıştım yorumu onaylamayınca göstermiyor ya. onayladım am. mim i de en müsait zamanımda yapacağım inşallah. bu aralar doluyum ama :(

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...