12 Ağustos 2019 Pazartesi

POLİSİYE KONULU KORE DİZİLERİ


Merhaba bugün sizlere izlediğim ve gerçekten müthiş kurgulara sahip dizileri önereceğim. Polisiye severlere güzel bir liste olacağına eminim. 😃 Listeyi güncellemeyi düşünüyorum. Yeni diziler keşfettikçe. Siz de burada olmayan, sevdiğiniz Kore polisiye dizilerini yorumlara yazabilirsiniz.

Dizileri izleme sırama göre dizdim. Yani aralarında bir sıralama yok. Hepsi birbirinden güzel. İzlediklerimden 2 dizinin devam serisi var onların da konularını ekledim sona.



PARTNERS FOR JUSTICE

TÜR: Polisiye, medikal, hukuk, gizem, aksiyon
İster suç mahallinde olsun, ister hayatında, her temas bir iz bırakır. Bu nedenle, mükemmel işlenmiş bir suç yoktur.
Dizi, kadın bir savcı (Jung Yoo-Mi) ve tuhaf ama bir o kadar başarılı yöntemler kullanan bir adli tıp doktorunun (Jung Jae-Young) etrafında dönmektedir. İkili, gizemli cinayet davalarını çözmek için iş birliği yapar.
Dizinin ayrıntılı yorumunu da yaptım, buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

***
LESS THAN EVİL

TÜR: polisiye, aksiyon, gizem

Dizi, kendini aldığı davaları çözmeye adamış bir dedektifin (Shin Ha-Kyun) etrafında dönmektedir. Bir gün, bir dava üzerinde çalışırken psikopat bir kadın (Lee Seol) ile yolları kesişir. Ancak kadını delil yetersizliğinden dolayı tutuklayamaz. Daha sonra, kadın ona davaları çözmede yardımcı olmaya başlar. Ayrıca dizi, 2010 yapımı, İngiliz kanalı BBC’nin "Luther" dizisinden uyarlamadır.

***
CHİLDREN OF NOBODY

TÜR: Polisiye, dram, gizem
Dizi, karşılaştığı gizemli bir olaydan sonra hayatı alt üst olan bir kadının etrafında dönmektedir. Cha Woo-Kyung (Kim Sun-A) mükemmel bir hayata sahiptir. Mesleğini sevmektedir, nazik ve iyi bir eşe sahiptir ve ikinci çocuğuna hamiledir. Ancak bir kaza meydana gelir ve bu kaza sonrasında mükemmel olan hayatı alt üst olur. Birçok gerçekle yüzleşir ve bu gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışır. Ayrıntılı yorumumu buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

***

TUNNEL

Tür: Dram, Aksiyon, Fantastik, Gizem
Bölüm Sayısı: 16
Dizi, 1986 yılında yaşayan Park Gwang-Ho (Choi Jin-Hyuk) adındaki bir dedektifin etrafında dönmektedir. Bir seri katili yakalamak için peşinden koşan Gwang-Ho bir tünele girer ve tünelin diğer ucuna geldiğinde ise kendini 2016 yılında bulur. 30 yıl önceki cinayetler 2016 yılında tekrar başlamıştır.

***
HELLO MONSTER

Tür: Romantik, Aksiyon, Gizem
Bölüm Sayısı: 16
Dizi, bir adamın (Seo In-Guk) ve ona bir davayı çözmek için gizlice yaklaşan bir kadının (Jang Na-Ra) etrafında dönmektedir. İkisinin de farklı nedenleri olmasına rağmen suç vakalarını çözmek için birlikte çalışmaya başlarlar. Aralarında Aşk-Nefret ilişkisi başlayan bu ikili gerçek duygularını gizlerken suç vakalarını çözer.

***
YOU ARE ALL SURROUNDED

Tür: Dram, Romantik, Komedi, Aksiyon, Polisiye
Bölüm Sayısı: 20
Gangnam, Seul, Güney Kore'de bulunan bir polis karakolunda Eun Dae-Koo (Lee Seung-Gi) olmak üzere yirmili yaşlarda olan 4 çaylak dedektifin hikayesi anlatılmaktadır.
4 çaylak dedektif olan Eun Dae-Koo (Lee Seung-Gi), Eo Soo-Sun (Go Ah-Ra), Park Tae-Il (Ahn Jae-Hyeon) ve Ji Kook (Park Jung-Min) işlerindeki ilk gün için Gangnam Polis İstasyonuna gider. Çaylak dedektiflerin hiçbiri aslında bir dedektif olmayı hayal etmemişlerdir. Onlar Gangnam Polis İstasyonunda ilk kez dedektif Seo Pan-Seok (Cha Seung-Won) ile karşılaşırlar. Seo Pan-Seok 3. takımın baş dedektifidir.
Bu arada Eun Dae-Koo Seo Pan-Seok'u görür görmez tanır. Onun yüzünü 11 yıldır asla unutmamıştır.


***

VOİCE

Tür: Dram, Aksiyon, Gerilim, Gizem
Dizi, Moo Jin-Hyuk (Jang Hyuk) ve Kang Kwon-Joo’nun (Lee Ha-Na) birlikte yakın aile üyelerini öldüren seri katili yakalamaya çalışmasını konu almaktadır.

Diziye dair ayrıntılı yorumumu okumak için buraya tıklayın.

***
VOİCE 2

Tür: Dram, Aksiyon, Gerilim, Gizem
Dizi, 112 acil çağrı merkezi çalışanlarının etrafında dönmektedir. Bir suçun meydana gelmesinden sonraki golden time (altın zaman) içerisinde 112 acil çağrı merkezi çalışanları kurbanları kurtarmaya çalışır.

Diziye dair ayrıntılı yorumumu okumak için buraya tıklayın.
***

GAP DONG

Tür: Aksiyon , Gerilim , Polisiye
Bölüm sayısı: 20
Moo-Yeom (Yoon Sang-Hyun) bir dedektiftir. 20 yıl önce, Moo-Yeom Budist bir rahipti fakat Gap-Dong adlı bir adamla başı belaya girer. Moo-Yeom’un dedektif olmasının nedeni onunla bağları koparmak ve Gap-Dong ile ilgili kaderinde ortaya çıkacak her türlü bağlantıyı ortadan kaldırmaktı. Gap-Dong zaman aşımı sona erince tekrar belirir. Moo-Yeom bu kez herkesin iyiliği için onu yakalama yoluna başvurur.

***
PARTNERS FOR JUSTICE 2

TÜR: Polisiye, medikal, hukuk, gizem, aksiyon
Dizi, kadın bir savcı (Jung Yoo-Mi) ile tuhaf ama bir o kadar başarılı yöntemler kullanan bir adli tıp doktorunun (Jung Jae-Young) etrafında dönecek ve ikili cinayet davalarını çözmek için birlikte çalışamaya devam edecek. Baek-Beom’un, Oh Man-Sang'ın (Kim Do-Hyun) ölümü konusunda bazı şüpheleri vardır. Bu yüzden gerçekten ölüp ölmediğini ortaya çıkarmaya çalışır.
Not: 3 Haziran 2019’da yayınlanmaya başladı.

***
VOİCE 3

Tür: Dram, Aksiyon, Gerilim, Gizem
Dizi, 112 acil çağrı merkezi çalışanlarının etrafında dönmektedir. İnternetin karanlık ağında yer alan uluslararası bir kötülük karteli ile mücadele ederler.
Not: dizi 11 Mayıs 2019’da yayınlanmaya başladı.  
365: REPEAT THE YEAR
Dizinin ana teması geçmişe yolculuk ve geçmişe giden insanların tek tek öldürülmesi. Yorumum için tıklayın.

VOİCE 4
Yorumum için tıklayınBu sezonda Müdür Kang gibi iyi duyduğunu iddia eden, yapacağı cinayetleri önceden haber veren bir seri katil -Sirk Adamı- var. Ailesinden şikayetçi olan gençlere webden ulaşıp onları cinayet işlemeye ikna ediyor yapamazlarsa kendisi aileyi öldürüyor. Çok acımasız şeyler yapan bir katil var karşımızda yine. Katili araştırdıklarında kafa karıştırıcı şeyler buluyorlar. Katil bir adaya kaçıyor ve onu yakalamak için Golden time ekibi oraya transfer ediyor. 

SECRET ROYAL INSPECTOR & JOY
Secret Royal Inspector & Joy dizisi, sonunda gizli bir kraliyet müfettişi olan genç bir gurme ve mutluluğu arayan boşanmış bir kadının yolsuzlukları ortaya çıkarmak için takım olması hakkında tarihi bir komedi soruşturma dramasıdır.
KOMEDİ dizisi aslında ama müfettiş, cinayet başta olmak üzere bir şeyleri araştırdığı için polisiye yönü de var. çok eğlenceli, gizemli ve kaliteli bir tarihi dizi.

MY NAME 
8 bölüm
Dizi, babasının ölümüyle ilgili gerçeği öğrenmek için bir organize suç çetesine katılan Yoon Ji-Woo’nun (Han So-Hee) etrafında dönmektedir. Yoon Ji-Woo, uyuşturucu karteli olan Dongcheonpa için çalışmaktadır. Babasının ölüm nedenini ortaya çıkarmak için Dongcheonpa’nın köstebeği olur ve polis departmanındaki uyuşturucu araştırma biriminde çalışmaya başlar.
kesinlikle tavsiye ederim kısa ama dolu dolu bir polisiye dizi. bazı şeyleri önceden tahmin etsem de keyifli oldu izlemek ve kızın ne yapacağını çok merak ediyordum.
Aralarından yorumunu yazmadıklarım da var. Ayrıntılı yorumunu istediğiniz dizileri yorumlara yazabilirsiniz. Siz de  Polisiye konulu dizileri önerebilirsiniz, izlemediklerimi izlerim ve başkalarına da fikir olur. Çok teşekkürler :)

37 yorum:

  1. Kore dizisi çok izledim ama polisiye pek izlememişim sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet polisiyeleri de harika bayağı iyi kurguları var. bu listedekiler izleyip çok sevdiklerim :)

      Sil
    2. Ben en çok aralarından Partners For Justice seviyorum. Bir sürü kez tavsiye ederim. Unutsam da tekrar izlesem :D

      Sil
  2. voice sayende izlediim ve tüm diziler içinde en sevdiklerimden olduu :) you are all surrounded da güzeldii, diyerlerini bilmiyore. aklıma gelince polisiye tımım sölerim sanaaa, eklersin bu listeyee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa sevindim voice u çok beğenmene :)
      diğerlerini de izle mutlaka bayılırsın :)
      evet söyle izleyelim hep birlikte :)

      Sil
    2. hello monster da çok güzel park bo gum ve seo in guk oynuyor.ha exo dan kyungsoo,d.o da oynuyor. çok güzel tavsiye ederim.

      Sil
    3. Partners for justice tavsiye ederim o da çok güzell

      Sil
  3. Hello Monster'ı izlemiştim bir tek. Gerçekten çok güzeldi. Önerebilirim ben de. Aslında polisiye türdeki kore dizileri pek ilgimi çekmiyordu fakat yavaş yavaş bu kulvara da giriyorum sanki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet izleyin diğerlerine de hayran kalacaksınız :)
      polisiye candır :)

      Sil
  4. Teşekkür ederiz emek verilmiş bu güzel tanıtım için 😊🤚

    YanıtlaSil
  5. Wow zamanında bende yapmıstım boyle bir liste 😁.Cok guzel olmus arkadasim eline saglik👌💕

    YanıtlaSil
  6. Henüz hiç Kore dizisi izlememiş biri olarak tercihimi romantik komedilerden yana kullanmak istiyorum. Tarzlarını seversem sıra polisiyelere gelir :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet romantik komediden başla :)
      polisiyeleri de farklı bir tat ama :))

      Sil
  7. Kore dizilerinde dedektiflik suç konulu olanları izleyince gerisi oghhh benim için bu listede kesinlikle' Lookout' ve 'Kill it ' olmalı man to man de hafif aksiyonlu hoş bir aksiyon sayılabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam çok sağ olun. onları da listeme aldım. izleyince buraya da eklerim :)

      Sil
  8. Bence gerçekten hepsi çok güzel özellikle partners for justice ( bir çok kez izledim ve bayıldım bence hiçbirini izlemediyseniz partners for justice ve voice 3'ü izlemelisiniz ❤ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de onları çok beğendim :) teşekkürler yorumun için =)

      Sil
  9. Benim en sevdiğim suç dizilerinden birisi Memorist idi ömrümde izlediğim en güzel polisiye olabilir ayrıca ben Leess than evil i nereden izleyebiliri yardımcı olabilen olsun lütfen 1.ve 2. bölümü bitirdim gerisi açılmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. memorist ben de izliyorum çok iyi :)
      asyafanatiklerim den izliyorum ben genelde kore dizilerini. oraya bakabilirsin

      Sil
  10. Doubtful Victoria da çok güzel bir dizi öneririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakacağım :) 40 bölüm çok uzun ama izlerim belki sonra

      Sil
  11. Polisiye dizi çok severimm Voice'yi nasıl gözden kaçırmışım bilmiyorum en kısa zamanda izleyeceğimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya müthiş dizidir devamı da var 1 sezon değil. mutlaka izleyin :)

      Sil
  12. Criminal Minds, Memorist ,Live ,Bad Guys ,Sketch ,Life On Mars, Neighbourhood Hero, Team Bulldog Off-Duty İnvestigation, The Fiery Priest

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nobody knows , defendant , stranger , delayed justice , tunnel , dignal , mouse , the friery prest , vagabond. Bunlar da harika diziler

      Sil
    2. bu dizilerden izlediklerim var izlemediklerimin bazısı listemde bazısını bilmiyorum bakacağım hepsine inşallah teşekkürler :)

      Sil
  13. partners for justice, 2
    voice 1,2,3
    less than evil
    tunnel

    sırasıyla böyle izledim. Tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  14. benim izlediğim en iyi kore polisiye dizisi signal'di

    YanıtlaSil
  15. Koreli kız polis vardı hangi diziydi yardumci olun!
    Kız polisti erkek fakir rolündeydu sonra alışveriş mağazasının sahibi olduğu ortaya cıkiyordu.çocuk motir3kullaniyordu

    YanıtlaSil
  16. The good detective de çok güzel bir dizi 2 sezonu çekildi bu sene yayımlanacak. Tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  17. Ya bi dizi mi film mi emin değilim başrol kim onuda unuttum ama 2017 den önce belki o aralar izledim polisiyeydi babasının görev yerine atanan yeni polis yakışıklı bi başrol hafif serserilik dağınık bi baba vardı bir adam babaya takmıştı katil gibi bisey üstelik babası evi terk etmişti araları kötüydü yani çocukla babanın ama beraber görev yapıyorlardı nolurrr biri biliyorsa adını yazsın deliricem

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...