24 Mayıs 2019 Cuma

KORE DİZİSİ YORUMUM // VOİCE 2



Adı: Voice 2 | 보이스 2
Tür: Dram, Aksiyon, Gerilim, Gizem
Yönetmen: Lee Seung-Young
Senarist: Ma Jin-Won
Yayıncı: OCN
Bölüm Sayısı: 12
Sezon: 3
Yapım Yılı: 2017 - 2018
Yayın Tarihi: 11 Ağustos 2018 – 16 Eylül 2018
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Oyuncuları: Lee Jin-Wook, Lee Ha-Na

Konusu:
Dizi, 112 acil çağrı merkezi çalışanlarının etrafında dönmektedir. Bir suçun meydana gelmesinden sonraki golden time (altın zaman) içerisinde 112 acil çağrı merkezi çalışanları kurbanları kurtarmaya çalışır.
Karakterleri:
Lee Jin-Wook dizide bir dedektif olan Do Gang-Woo karakterini canlandırmaktadır. Keskin bir zekâya sahip olan Gang-Woo suç mahallini bir bakışta değerlendirip suçlunun eylemlerini ve ipuçlarını duygusuz bir ses tonu ile açıklamaktadır. Ailesi ile ilgili acı verici bir geçmişe sahiptir.
Lee Ha-Na dizide 112 acil çağrı merkezinde ses profilcisi olarak görev alan Kang Kwon-Joo karakterini canlandırmaktadır. Normal bir insanın duyamayacağı alçak sesleri duyabilmektedir.


DİZİ YORUMUM:

*Voice dizisinin ilk sezonunu yorumlamıştım. Buradan okuyabilirsiniz. 3.sezon yorumum için tıklayın. 
4.sezon yorumum için tıklayın.

Dizinin sezonları birbirinden bağımsız. Birkaç karakteri aynı. Baş karakterlerden Lee Ha Na aynı şekilde rolüne devam ediyor. Yanındaki erkek dedektifimizi de Lee Jin-Wook canlandırıyor. 


İkilinin performansı izleyiciler tarafından beğenilmiş olacak ki 3.sezonda da ikisi başrolü paylaşacaklar. Ben de ikisinin uyumunu sevdim. Zaten dizinin ilk sezonunda hiç aşk yoktu. Polisiyelerde çok aşk olmasını sevmem ama birazcık da olsa aşk olunca renk katıyor. İkinci sezonda da aşk yoktu. Belki ikisi de birbirlerinden etkilendiler ancak resmi bir şey olmadı. Üçüncü sezonda ne olacak göreceğiz :)


Konusu genel hatlarıyla yine Acil Çağrı Merkezindeki Golden Time ekibinin maceraları ile ilgili. Bu sefer bambaşka bir seri katil var. Bu seri katil de çok manyak. Geçen ki sadece kurbanlarının saçlarını saklarken bu seferki kurbanlarının vücut parçalarından beğendiklerini kesip saklıyor. Burası iğrenç. İzlerken midem kalktı. Çünkü insanları canlıyken kesiyordu. Her neyse işte karşılarında böyle psikopat bir katil var.


Golden Time ekibi basında iyice duyulan ve insanlar tarafından ilgiyle takip edilen bir ekip olmuş. Kang Kwon Joo, babasının katilini yakaladıktan sonra biraz daha iç huzuruna kavuşmuş. Saç stilini değiştirmiş. Bence ilk sezondaki uzun saçı daha çok yakışıyordu. Ekibi ile daha da uyumlu ve kendine güvenen bir kadın olmuş. Ekibin lideri dedektifimiz bu sezonda yok dediğim gibi. Onu da lösemi olan çocuğunun tedavisi için yurt dışına çıktı olarak gösterdiler. Sadece bazen Kwon Joo onunla mailden konuştu.


Kwon Joo ve Do Gang Woo’nun tanışması tuhaftı. Gang woo bir olay yerine gizlice girince Kwon Joo onu fark etti ve tartışmaya başladılar. Sonra Gang Woo’nun 3 yıl önce ekip arkadaşı olan polisin cinayetindeki baş şüpheli olduğunu öğrendik. Zaten dizi onların 3 yıl önceki olayıyla başlamıştı. Seri katili orda gördüydük. Polisin ayak bileğini kesip yıldızlı kutuya yerleştirmişti. Sonra hiç iz bırakmadığından ve onu hatırlayan tek kişi Gang Woo olduğundan bir süre sonra Gang Woo’ya inanmadılar ve onu dedektiflikten uzaklaştırdılar.

Yenilerde olan o suçla ilgili ipucu bulan Gang Woo’ya bir tek Kwan Joo inandı ve ikisi birlikte çalışmaya başladılar. Tabi Gang Woo’yu ikna etmek hiç kolay olmadı. İkisi de birbirlerine hiç güvenmeden ortak olmaya çalıştılar.
İlk başta Golden Time ekibine nefreti olan bir katil çıktı ortaya. Ekip üyelerinden biri ilk bölümde olaylı şekilde öldürüldü. Diğerleri de bayağı tehlikeye girdiler. Sonradan asıl katil de başka insanları dark web içindeki bir sitede katil olmaya ikna edip katliamlar yapmaya çalıştı. Bu katil hacker ve polisler hakkında çok şey bilen biri. Üstelik evde ölü annesiyle birlikte yaşıyor. Annesini mumyalamış. Burayı görünce bayağı şok olduydum.  Daha bir sürü ilginç yanı var katilin. Tabi katilin yüzünü bu sefer de hemen görüyoruz.
Bu sezon çok daha heyecanlı ve çok korkunçtu. Bu diziyi çok seviyorum. İki sezonu da arka arkaya izledim. Polisiye dizilere bayılıyorum cidden. Bu sezon sadece 12 bölümdü çok az geldi. Üçüncü sezonu da merakla bekliyorum :)

Gang Woo; sert, soğuk, öfkeli, umursamaz bir polis. Umursamaz derken, başkalarını kurtarmakla pek ilgilenmiyor gibi görünen biri. Geçmişinde yatan sebep yüzünden polis olmuş ve her gün kendisiyle yüzleşen birisi. Psikolojik sorunları var ve ilaçlar içiyor. Hem yüzünde katilin bıçakla açtığı yarayı taşıyor hem de ailesiyle ilgili gönül yarası var. Kimseye derdini anlatmıyor. Evinde çok az eşyası var. Hatta o şüpheli olunca evine gelenler çok şaşırmıştı az eşyası var diye. Evinde gizli kameralar da var. Herkes ondan şüpheleniyor. O ise katil olmadığını kanıtlamak için Golden Time ekibine katılıyor. Kwon Joo, o katili birlikte arayacaklarına söz veriyor ve tek şartı da Gang Woo’nun ekip lideri olması.

Ekibin yeni lidere alışması uzun sürüyor. Ancak onun polislikte ne kadar cesur ve girişken olduğunu görünce alışıyorlar. Gang Woo suçlulara acımayan birisi. Çocuk tacizcisini merdivenden düşürmüştü mesela. O adam da hak ettiydi ama.
Ekiptekilerin birbirlerine olan davranışları koruyucu tavırları hoştu.

                        

Dizinin sonlarına doğru Gang Woo yine şüpheli oluyor ve o zaman heyecan tavan yapıyor. Katil ne yapmaya çalışıyor? Gang Woo’dan ne istiyor? Polislerden niye nefret ediyor? Gang Woo niye böyle soğuk biri? Gang Woo ve katil arasındaki ilişki ne? Bunların hepsi dizide saklı.
Bir de katil, Kwan Joo’nun kulaklarının inanılmaz duyma özelliğini anlayınca onun kulaklarını kesmek istiyor, çok korkunç. Dizinin sonu kötü bir şekilde bitiyor. Üçüncü sezonda ne olacak aşırı merak ediyorum. Katilin Gang Woo ile olan ilişkisi ne onu da merak ediyorum. Hepsi üçüncü sezonda.
                        
Her bölümde olan farklı olaylar ve ana konudaki korkunç seri katiller Voice serisinin genel işleyişi zaten. Diziyi sevdim ve takip edeceğim. Polisiye severlere güzel bir önerimdir. Herkese iyi seyirler dilerim.

Not: Fotoğraflar internetten alıntıdır.
(BANA AİT BU FOTOĞRAF, ALMAYINIZ.)

-AMARİL-

15 yorum:

  1. tımıms peikuuuu polisiye seviyom ivit :)

    YanıtlaSil
  2. İkinci bölümü çok büyük heyecanla beklemiştim ama izleyemedim halen , tek başıma izlemeye korkuyorum , kardeşimi de ikna edemedim izlemeye , bir cesaretimi toplaybilirsem izliycem . Sanırım üçüncü sezon da çıkmış , ikisini de birlikte izlemek istiyorum ama işte korkuyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar korkunç değil ama. yine de biriyle birlikte izlemek daha eğlenceli olur. Mutlaka başlayın :)

      Sil
  3. Diziyi ilk defa görüyorum ve hemen listeme ekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3.sezonu da çıktı. Gerçekten harika bir kurgusu, oyuncuları, ana konusu ve yan konuları var. Izle mutlaka :))

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. En kısa zamanda izle bayılırsın bence diziye :)

      Sil
  5. ilk sezon bitti müthişti valla :) ikiye başladım demek katil daha manyak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acayip manyak. hatta ondan 3.sezonda da kurtulamıyoruz :((

      Sil
  6. 1.sezonu izlemesem anlarım değil mi 2.sezonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlarsınız bence ama ilk sezon da çok iyiydi hepsini izlemenizi öneririm.

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...