10 Eylül 2017 Pazar

DİZİ YORUMUM // KYLE XY

kyle xy ile ilgili görsel sonucu

Yapımı:2006 - ABD
Tür: Aksiyon ,  Dram ,  Fantastik ,  Gizem, Bilim Kurgu
Süre: 60 Dak.
Yapımcı: Eric Bress ,  Julie Plec

 kyle xy ile ilgili görsel sonucu
Dizi Tanıtımı:

Kyle XY', ormanda gizemli bir şekilde beliren ve aşk, nefret gibi duygulara sahip olmayan bir gencin yaşadıklarına odaklanıyor...Mavi ve şaşkın gözlerle sanki bize doğru bakan resimdeki gencin göbek deliği yok. Adı Kyle... Ama nereden geldiği, kim olduğu ve neden bir göbek deliği olmadığı bilinmiyor...Giizemli bir şekilde ormandan çıkagelen 16 yaşındaki Kyle, yeni doğmuş bir bebeği andırmaktadır. Adı yoktur, anıları da... Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamaz. Sanki dünyaya ilk kez bakıyordur. Onu sahip çıkacak kimse olmadığı için polis tarafından, gençlik ıslahevine gönderilir. Burada Kyle adı verilen kahramanımız, psikolog Nicole Trager'ın (MacIntyre) gözetimine alınır, ancak psikolog çabucak bu çocuğun, diğerlerinden farklı olduğunu ve özel bir ilgiye ihtiyaç duyduğunu anlar; Kyle'ın aşk, nefret ve neşe gibi insanı hal ve davranışları yoktur... Ve iyi kalpli sosyal görevli, onu ailesiyle birlikte yaşaması için evine götürür. Kısa sürede ailenin tüm fertleri, Kyle'da özel bir şeyler olduğunu ve onun esrarengiz yeteneklere sahip olduğunu anlamaya başlarlar...

İlgili resim
DİZİ YORUMUM:

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Ramazan’da başladığım ve biraz önce finalini izlediğim diziyi tanıtacağım. Aslında iki ay önce falan bitirirdim ama çok sevdiğim bir dizi olduğu için finalini izlemeyi erteledim. Toplam 43 bölüm zaten çok kısa. Hatta doğru düzgün final yapma fırsatı verilmeyen dizilerden. Ancak yönetmen dizinin finalini nasıl yapmak istediklerini anlattığı için biraz merakımı giderdim. Ama tabi ki düzgün bir finali hak ediyordu dizi.

Bilim kurgu dizisi ararken gözüme çarpan bir dizi. Pek bileni de yok. Yeni ve farklı kurgular arıyorsanız tam size göre :)


İlgili resim


Kyle bir sabah ormanda uyanır hem de çıplak olarak. Kim olduğuna veya bu dünyaya dair hiçbir şey hatırlamıyordur. Yani normal bir hafıza kaybı değil. Yemek yemek gibi temel ihtiyaçlarını nasıl halledeceğini bile bilmiyordur. Şehir merkezine çıkıp etraftaki şeyleri incelerken polisler onu yakalar. Kimliği, parmak izi falan hiçbir yerde çıkmadığı için onu john doe olarak adlandırılır. Onu incelemek ve iletişim kurabilmek için bir psikolog çağırırlar. Nicole Trager. Nicole onu inceler. 


İlgili resim

Çok iyi resim yapabildiğini, konuşamasa bile en zor matematik problemlerini çözdüğünü öğrenir. Ama onunla ilgili tuhaf şeylerden biri de göbek deliğinin olmamasıdır! diğer tuhaf şeyler günlerce uyuyaması ve en sonunda küvette uyuması ve bundan sonra da yatağının küvet olması. Kyle'ı onlar evlat edinince eve kontrole gelen kadına küveti saklamaları ve bir yatak oluşturmaları çok komikti. hatta o bölümde bayağı kahkaha atmıştım :)

Nicole Kısa süreliğine onu kendi evlerine almak ister. Çünkü çocuğun bir düzene ihtiyacı olduğunu, aile ortamını görmesini ve konuşmak gibi temel şeyleri öğrenmesini ister. Böylece Kyle bir aileye sahip olur…


kyle xy nicole ile ilgili görsel sonucu

Kyle’ın bir şeyi öğrenirken yaptığı komik şeylere kahkaha atmadan duramazsınız bence :) bazen o kadar komik ve absürt durumlar oluyor ki.. Ama bu komiklik ilerde işler ciddiye binince azalıyor ve asıl konuya yoğunlaşılıyor.
Nicole Kyle’ı zamanla kendi oğlu gibi görmeye, onunla bir anne gibi iletişime geçmeye başlıyor ve bu çok duygusaldı. Onların arasındaki bu sevgiye bayılıyorum :) Nicole Kyle'ın yeri geldiğinde annesi, yeri geldiğinde psikologu olur. 
kyle xy nicole ile ilgili görsel sonucu

Nicole’ün eşi Stephan da çok iyi bir adam. İlk başlarda o duygusal davranmasa da hatta Kyle’ı evde istemese de sonradan o da Kyle’ın masum ve iyi haline dayanamayıp onu seviyor ve Kyle’a babalık yapıyor, dertleşiyorlar :)

Gelelim Lori’ye. İlk başlarda bu kıza sinir oldum ne kadar gereksiz bir karakter, olmasa da olurmuş dedim ama.. sonradan öyle bir değişti ki onu sevdim ister istemez. İlk başlarda aklı bir karış havadaydı, erkeklerden, partiden başka bir şey düşünmeyen ergen bir kızdı. Geceleri evden gizlice kaçardı falan. Ama sonra Kyle geldikten sonra o da değişti. İlk başlarda Kyle’a hiç nazik davranmıyor, ağzına geleni söylüyordu ama sonra kardeş olmayı, birbirlerine göz kulak olup birlik olmayı öğrendiler :)
kyle xy nicole ile ilgili görsel sonucu
Josh da evin küçük çocuğu, haylaz bir oğlan. İlk başlarda o da kızlardan başka bir şey düşünmeyen biriyken sonra Andy ile tanışıp karakterini oturtan biri. Kyle’ın geldiği ilk zamanlarda bir not defterine onunla ilgili tüm tuhaflıkları yazıyor ve kendi teorilerini de ;) uzaylı olduğunu falan aujhujhf  Bazı şeylerde Kyle’la nasihat veriyor ve bu hali çok komik.

İlgili resim

Andy ise Josh gibi oyunlara bayılan ve kafasına ne eserse onu yapan tatlı bir kız. Ama kanser. İşte Josh ve Andy’yi bu kadar sevmemi sağlayan ikisinin de her şeye rağmen birbirlerini sevmeleri. Josh onun kanser olduğunu öğrenince yalnız bırakmayıp ona destek olan biri. Ama tabi ki nasıl davranacağını öğrenmesi çok uzun sürüyor. Ama birlikte çok eğleniyorlar.

Declan, Lori’nin sevgilisi. Aynı zamanda Kyle’ın dostu, sırdaşı. Kyle için o kadar çok fedakârlık yapıyor ki onu sevmemek imkansız. Hatta Kyle’ı Lori’den daha çok önemsediği de bir gerçek :) her ne olursa olsun Lori’den de vazgeçmiyor. Aynı zamanda iyi bir basketbolcu. Tabi ilk zamanlar Kyle’dan hoşlanmamış ve onu kıskanmıştı ama sonradan dost oldular.

Tom Foss, değişik bir adam ama korumacı tavırları ve Kyle’ı eğitmesiyle gönlümü fethetti. Ama ilk başlarda ondan çok şüphe ettim çünkü sürekli Kyle’ı takip ediyordu ve kötü adam gibiydi. Ama o her zaman en lazım olan yerde karşımıza çıkıyor ;))

Amanda, çok masum ve tatlı bir kız. Kyle onu görür görmez aşık oluyor. Ama ben ona pek ısınamadım. Tamam sevdim ama Jessi kadar değil. Kyle'ın ona sanki dünyadaki en muhteşem şeymiş gibi bakması da çok etkileyiciydi :)

Jessi, Kyle gibi sıradışı bir kız. Çok zeki, çok cesur, atılgan. Onu ilk gördüğümüzde savunmasız ve yalnızdı. Kendini koruması için bazı kötülükler yapmak zorunda kaldı. Ama aslında iyi biri. Bazı zamanlar yaptıklarıyla kendisine uyuz oldum ama seviyorum işte bu kızı :) onun yanına hep kötü insanlar yaklaştığı için o da kötü olmaya başladı. Latnok da onun beynine sahte anılar falan yerleştirdiği ve onu kobay olarak kullandığı için yaptıklarına kızamıyorum. Sonradan çok zor şeyler atlatıp kendi benliğini Kyle sayesinde buldu.

Evet diğer karakterleri de dizi ilerledikçe göreceksiniz. Güçlü ve sözde iyiliksever şirketlerin arkasında gizlenen kötü senaryoları izleyeceksiniz. Bir insandaki merak ve hırsın nelere sebep olabileceğini, bilimin ne gibi ağır sonuçları olacağını öğreneceksiniz. Kan bağı olmadan da aile sevgisinin ve bağının olabileceğini göreceksiniz. Bu diziyi bitirince bir sürü şey olacak aklınızda. Küçücük şeylerin bile ne kadar önemli olduğunu da anlayacaksınız. Bir insanı iyi ya da kötü yapanın çevresiyle alakalı olduğunu da öğreneceksiniz. Aynı zamanda karakter değişiminin de mümkün olabileceğini…

Kyle çok sevimli birisi. İzledikçe onu daha çok seveceksiniz. Müthiş bir öğrenme kabiliyeti, hafızası var. Ama en sevdiğim ve keşke bende de olsa dediğim özelliği hatıralarının içinde dolaşabilmesi. Yani hatıralarını inceleyip, farklı yönlerden de bakabilmesi. Sizce de mükemmel bir şey değil mi?

Kyle kendini geliştirdikçe yeni özellikleri ortaya çıkıyor. Okuduklarını, izlediklerini anında öğrenip yapabilmesi, ateşe dokununca yanmaması, içi su dolu bardağı zihniyle hareket ettirebilmesi, kendisini yukarılara fırlatabilmesi, çatıdan atlayıp zarar görmemesi vb.

Her bölüm sonunda Kyle öğrendiği şeyleri kendi cümleleriyle anlatıyor. Bir nevi bölümün özeti gibi. İnsanlarla kurmaya çalıştığı iletişimler efsane. İlk konuştuğu zaman Josh ve Lori’den duyduğu kötü cümleleri sofrada söylemesi ayrı bir komikti..

Jessi’yi kendi çapında koruması da güzeldi. Tabi bazı zamanlar Kyle’ın bu kadar iyi ve saf olmasına çok kızdım ama zamanla yani insanları tanıyıp dünyanın kötülüğünü görünce o da kendini değiştirdi. Zaman ilerledikçe o kadar cool oluyor ki :) mutlaka Kyle ile tanışmalısınız. XY da biyolojide erkeği sembolize ediyor biliyorsunuz ama bu dizide bu bir kod ve onu da zamanla öğreneceksiniz. Kyle ın neden hiç anısı olmadığını, en temel şeyleri bile bilmemesini, her şeyi hızlıca öğrenmesini, ileri zekasını hepsinin nedenini öğreneceksiniz.

 Kyle’ın ailesinin sırrı öğrendikten sonra onu iyice sahiplenip evlat edinmesi çok duygusaldı. Aynı zamanda bazı şeylerde hepsi gizlice Kyle’a yardım ettiler. Bazı yerler o kadar duygusaldı ki ağladım ama hem ağlayıp hem güldüğüm şeyler de oldu. Bir dizide olması gereken her şey var :)

Hem gençlik dizisi hem de bilimkurgu, fantastik, aile gibi şeylerle alakalı bir dizi. Ben çok sevdim. Sizde izleyin mutlaka :)

-AMARİL-



4 yorum:

  1. hımm izlenirmiş. olabilir aldım listeye. stranger things izledin miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün mutlaka izle :)) Stranger things çok duyduğum bir dizi ama henüz hiç bakmadım malesef. Ama mutlaka izleyeceğim onu 😊

      Sil
  2. Aa ben bunu izliyordum bir ara ama sonunu hatırlamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak final yapamadığı için hatırlamadın galiba. Keşke tam final yapilsaydi 😕

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...