14 Kasım 2014 Cuma

ALTI NUMARANIN GÜCÜ & KAYIP DOSYA - PİTTACUS LORE (LORIEN # 2)

                                                 

YAZARI: PİTTACUS LORE

ÇEVİRMENİ: SELİM YENİÇERİ

YAYINEVİ: ARTEMİS YAYINLARI

SERİ SIRASI: LORİEN EFSANESİ-2

SAYFA SAYISI: 520

KİTABIN TANITIMI:


Onlar Yaklaşıyor.

Onlar Bizi İzliyor.

Onlar Tılsımı Biliyor.
Onlar Miraslarımızı Biliyor.
Onlar Bizim Hakkımızda Çok Şey Biliyor.
Biz Bir Daha Asla Güvende Olmayacağız.
Biz Birbirimizi Bulmalıyız.
Biz Birleşmeliyiz.
Biz Savaşmalı Ve Kazanmalıyız.
Biz Son Savunma Kalesiyiz.
KİTAP YORUMUM:

Dört numara benim’ in ikinci kitabıyla sizlerleyim.

*Hatırlarsanız ilk kitap Henri’ nin ölmesi, ikinci savaşı bizimkilerin kazanması ve Altı, Dört ve Sam’ in Paradise’ den taşınmasıyla bitmişti.*
  
    İkinci kitapta 7 numara ile tanışıyoruz. Kitabın başında ondan bahsediliyor. Adı Marina, Cépan’ ı Andelina ile yıllardır İspanya’ da bir kilisede yaşıyor. Andelina rahibe olmuş, Marina ona Lorien’ i düşünmeleri gerektiğini, egzersiz yapmaya ihtiyaçları olduğunu söylüyor ama o onu dinlemiyor. Marina’nın yetenekleri oluşmaya başlıyor. Su altında nefes alıp, görebiliyor. Diğer Garde’ ler gibi telekinezi gücüne sahip ve en önemlisi iyileştirme gücüne sahip. *Hepsi birbirinden mükemmel*
            
    Bu arada Altı, Dört ve Sam Paradise geri dönüp büyük bir gizemi çözmeye çalışıyorlar. Orada çok ilginç şeyler oluyor ve maalesef John’ u çok kıran kötü bir olay meydana geliyor. Bu arada John ve Altı arasında bazı yakınlaşmalar meydana geliyor.
*Boşuna ümitlenmeyin devam kitaplarında arkadaş kalma kararı alıyorlar *


Marina’ nın kaldığı kiliseye Mogodorlular sardırıyor. 7 yaşındaki küçük Ella *beklide o kadar küçük değildir ;)* diye bir arkadaşı oluyor. Zaten sadece iki tane dostu var: Hector ve Ella. Saldırı olunca Ella’ nın aslında 10 numara olduğunu ve ona yardım etmek için resmi  Cépan(resmi, belirlenmiş olmasa da)’ ı Crayton ile ordalarmış. Ella’ nın gücü yaş değiştirebilmek.

Marina ilk kez savaştığı halde gayet başarılı :) Fakat yine her savaş sonrası olduğu için her yer harap oluyor. Her iki taraf da bir çok müttefik kaybediyorlar.

Yani ’'Savaşı kazanan taraf bile aslında kaybetmiştir.’’ sözü çok doğru.



Bu arada Sam ve John sandıkları almak için Mogodor mağarasına giderken- Zitaris taşını kullanıp görünmez olarak- Altı İspanya ya yardıma gidiyor. Altı yine en acil zamanda yetişmiş oluyor :) 

John ve Sam görünmez olarak içeri mağaraya giriyorlar fakat beklenmedik bir şey oluyor, yani görünür hale geliyorlar. Zaten onların olduğu yerde bir aksiyon olmazsa olmaz :)

Mağarayı da birbirine katıyorlar ve en önemlisi Dokuz numara ile tanışıyorlar. Dokuz numarayı da çok sevdim -zaten hangisi sevilmez ki harikalar yaa- Dokuz numara çok enerjik çocuk zaten deli dolu bir şey her ne kadar biraz kaba gibi dursa da aslında şeytan tüyü var hemen sevdiriyor kendini, az bir süre onu okusak ve daha hikayesini tam öğrenemesek de…

Kısaca çok hareketli bir kitaptı. Çok güzel ilerliyor seri. Marina’yı, Dokuz numarayı çok beğendim. Gerçi daha 5 ve 8 numara ile tanışmadık ama onlarda iyidirler ve severiz eminim. Sanırım onlarla 3.kitapta tanışacağız. Çünkü hepsi bir araya gelmeyi planlıyorlar.

Üçüncüsü de çıktı: DOKUZUN YÜKSELİŞİ

Üçüncü kitabı da en kısa zamanda alacağım. Çünkü harika bitti.

Kitaba ek olarak KAYIP DOSYA diye bir kısım var. Altı’nın John ile karşılaşmadan önceki hikayesi. Gerçekten zor zamanlar yaşamış. Hayattaki tek yakınını yani Cepanı Katarina’yı kaybetmiş. Pis Mogadorlular öldürmüş.

Katarina harikaydı. Henri’yi, Katarina’yı ve Adelina’yı – her ne kadar kilisede rahibe olunca Lorien’i unutmuş gibi olsa da Marina’yı savaş sırasında koruduğu için- çok seviyorum.

Bir de John Henri’nin mektubunu 215. Sayfada nihayet okuyor.

SERİ SIRALAMASI:
3.  The rise of nine - Dokuz numaranın yükselişi
4.  The fall of five - Beş numaranın düşüşü 
5.  I am number four The lost files The legacies - Ben dört numara Kayıp Dosyalar Miraslar (ek kitap)/(çevrilmedi)
NOT: 5.kitabın içinde 3 tane hikaye varmış, hikayelerden biri 2.kitapta çevrildi; diğer ikisi 3. kitabın arkasında ek olarak koyulmuş. (Serinin Facebook sayfasında yorum yapan birisinden aldığım bir bilgi.)
6.  I am number four The lost files Secret Histories - Ben dört numara Kayıp Dosyalar Gizli Tarih (ek kitap)/(çevrilmedi)  

NOT: Okuduğum ve blogda yorumladıklarımın yanında (+) işareti var! Üstlerine tıklayıp okuyabilirsiniz.

İLK KİTABI OKUMAYANLAR VE BU KİTABI OKUMAYANLAR İÇİN SPOİLER İÇERİR!

Önceki kitapta Henri ölünce çok üzülmüştüm. Bu kitapta Adelina’yı da kaybettik. Katarina’nın ölümünü de okuduk. Benim anlamadığım Cepanların hepsi ölüyor. Dokuz numaranın da Cepanı ölmüş. İleride Cepanlar olmadan Lorien nasıl kurulacak çok merak ediyorum.

BİRAZ SPOİLER:

Bu arada büyü bozuldu. İleride Mogadorluların lideri SETRAKUS RA ile savaşacaklar galiba.

ÜÇÜNCÜ KİTABA DAİR TAHMİNLER:


Bir arkadaşımın şöyle tahminleri var: John’un yeteneği diğerlerine göre çok hafif kalıyor. Herhalde medyum gibi bir yeteneği olacak. Çünkü aldığı vizyonlardan belli. Bazen geleceğe de ait şeyler görüyor. Mesela Altı’nın yanında 2 kız ve 2 erkek ile savaştıklarını görüyor. 2 kız Ella ve Marina, 2 erkek ise Beş ve Sekiz numara olabilir. Herhalde John ve Dokuz Mogadorlular tarafından hapsedilecek diğerleri de savaşacak gibi bir anlam çıkıyor. Tabi ben de bu tahmini mantıklı buldum. Siz de fikirlerinizi yazabilirsiniz!

                                         -AMARİL-

20 yorum:

  1. vayyy geçen arkadaşlarla filmini izledik te devam filmi çıkarsa teresa gibi bir taşı daha fazla görürüz demiştik. Kitabı varsa filmi çıkar herhalde. Neyse şu sarah mıdır nedir bella tipli kızı hiç sevmediydim keşke altıyla takılsaydı dört

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dört numara benim'in filmi 2011 de çıkmıştı. Altı numaranın gücü bu sene çıkarsa çıkar yoksa çıkmaz sanırım. Türkiye de çok fazla bilinmiyor maalesef :(
      Sarah'ı bende hiç sevmedim. Altı ve Dört harika olur ama sanırım sadece arkadaş kalacaklar.

      Sil
    2. zaten teresa geçenlerde doğum yaptı o zaman belki devamı da çıkar olay bay e kalmış durumda neyse aktifmişsiniz hemen cevap verdiniz bundan sonra takip edicem sizi ama biraz daha macera aksiyon odaklı olsanız nasıl olur sanki :):) yorumlar güzel bu arda

      Sil
    3. Teşekkür ederim yorumunuz ve beğendiğiniz için...
      Belki çıkabilir, yani umarım çıkar. Çünkü gerçekten güzel olur. Teresa'yı da daha ayrıntılı anlatırlar güzel olur yani.
      Macera aksiyon evet ben de yayınlamayı çok isterim. Bu aralar sınavlar nedeniyle yoğunum fakat en kısa zamanda üçüncü kitabını alıp okuyacağım ve yeni macera kitapları yayınlayacağım :)

      Sil
  2. Güzel bir yorumlama serinin kitaplarını okuyacağım sizin sayenizde :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Seri gerçekten çok güzel, en sevdiğim serilerin içinde...
      Sizin de seriyi sevmenize ve okuyacak olmanıza çok sevindim.
      Maalesef Türkiye de pek bilen yok, ben de bilmeyenler öğrensin diye paylaştım zaten. Böylece kitaplar daha cok satılır ve dördüncü kitabı da hemen çıkarırlar ;) ;)
      Fakat ben bir türlü üçüncü kitabını kitapçılarda bulamadım :(

      Sil
  3. cok onceden paylasmıssınız belki yanıt veremıyceksınız ama ben genede sorcam fılmının 2. serisi cıktımı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altı Numaranın Gücü, henüz çıkmadı, benim hala umudum var belki çıkabilir ;) Ama gerçekçi düşünürsek 2. film çıkmaz gibi. Çünkü ilk film 2011 de çıkmış aradan kaç sene geçti. Ama yapımcıların işi belli olmaz :) İnşallah tüm serinin filmi çıkar. Maalesef bu seri ülkemizde pek tanınmıyor. 3. kitabı da çıktı ama diğerleri daha çevrilmedi :(

      Sil
  4. Merhaba the fall of five ve diger kitaplar neden hala cevrilmedi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyorum. Yayınevi bu seriye pek önem vermiyor galiba. O yüzden geç çıkarıyorlar kitapları :(

      Sil
  5. Bende ilk üç kitabı okudum, artemis yayınlarına instagramdan kaç kere mesaj attım ama cevap vermediler. Galiba kalan kitapları cevirmiycekler. keşke biran önce cevirselerde okuyabilmek. Aslında herkes bu kitaplar için mesaj atsa belki cevirirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artemis geç çıkarıyor böyle serileri. Neden bilmiyorum. Ben de müsait vakitte mesaj atarım ve çevremdeki okuyanlar da atarsa hemen çevrilebilir. Duyuru yapmak gerek. Çok okunan bir seri değildi, okuokuda indirime girince tanındı galiba.

      Sil
  6. Halen daha konunun guncelolmasigbeni mutlu etti film yapımcılarından bir sey paylasan oldumu merak ediyorum hani yapimcilari takip eden ingilizcesi saglam biligisi olan varsa yorumlarsa sevinirim ve halen daha acaba cevrilmedi mi bir bilgi var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya konu bize göre güncel ama yapımcılar için mazide kaldı sanırım 😕 bende çok isterim serinin hepsinin çekilmesini çünkü cidden kaliteli bir seri. İnsallah devam kitapları bari kısa zamanda çıkar ☺ benim de ingilizce iyi değil ki 😕

      Sil
    2. Saolasın cevapladığın için artik kitabini okuyacağım ingilizce kısmına da artik cevirerek anladığım kadarıyla bir şeyler denicem iyi gunler dilerim. :)

      Sil
    3. Rica ederim ☺
      İnşallah kısa zamanda seri için güzel haberler gelir ve bende paylaşırım 😀☺ size kolay gelsin çeviri işinde

      Sil
  7. Arkadaşlar üzülerek belirtmek isterim ki bu serinin devamından ümidinizi kesin. oyuncuların şu anda Holywood daki konumları ve yaşları başta olmak üzere yapımcıların ve stüdyonun "devam" kelimesini hiç kullanmamaları devam filmlerinin olmayacağına net bir işaret. kitapların çevrilmemesi hususuna gelirsek, artemis yayınevinin bu konuya dair bir açıklaması 3. kitap çıktığından beridir olmadı. maalesef tek imkan ingilizce okumak. ingilizce okumak hususunda herkese kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef böyle harika seriye gereken önemi göstermediler. Sacma sapan her şey kitap oldu filmi çıktı ama böyle ilginc bir serinin devamı gelmiyor. Keşke biraz olsun değer verseler...

      Sil
  8. beşin düşüşü türkçesi varmı veya ne zaman çıkacak bilen varmı ?

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...