27 Aralık 2018 Perşembe

ARSEN LÜPEN KİBAR HIRSIZ - MAURICE LEBLANC



Merhaba. Arsen Lüpen serisine başladım. Kütüphanede gördüm ve çok merak ettim. Sherlock, Poirot gibi kült karakter haline gelmiş biriymiş. Yazarından önde gelen karakterlerden hem de. Gerçekten çok zeki, kibar, centilmen birisi ama hırsız. Hem de en iyi hırsızlardan. Sadece zenginlerden ve soyulmayı hak edenlerden çalıyor. Hırsızlık yapmadan önce polise ve kurbanlarına mektupla haber bile veriyor. Çok ilginç birisi.

Bu Arsen Lüpen maceralarının ilk kitabi ve beğendim. Sherlock'un adı da geçti birkaç kez. Zaten ikinci kitabı Sherlock'la karşılaşmasıyla ilgili şimdi ona başladım.



Gayet güzel bir eserdi. Bir sürü kitabı varmış serinin. Kütüphanede olanları alıp okurum diğerlerini uygun fiyata buldukça alırım zamanla. Sizde mutlaka başlayın polisiye kitaplar seviyorsanız. Arsen Lüpen gibi bir hırsıza hayran olacaksınız. Hırsıza hayran olmak hiç aklıma gelmezdi ama adam cidden müthiş. Filmleri de varmış merak edenler izleyebilir.


Ufak ufak hikayeler var içinde. Ilk başta anlayamıyorsunuz ama sonradan oradaki değişik kılığa girmiş kişiler Arsen Lüpen çıkıyor. Evet kılık değiştirmeyi çok iyi biliyor. Hapse de giriyor ama kılık değiştirme ustası olduğundan çıkabiliyor. O yerleri okurken çok şaşırdım. Mükemmel kurgulanmış. Sherlock duygusal ilişkilere duyarsız ama Lüpen öyle değil. Duygusal hem de çapkın bir adam. İnanılmaz bir gözlem yeteneği, birkaç hamle sonrasını düşünebilmek gibi özellikleri var.

Sherlock'un karşısında kanun kaçağı birisini oluşturmak istemiş zaten yazar. Bence harika yapmış. Sherlock'la yarışan zekası ve gözlem yeteneği var.

En değerli hazineleri kimseler fark etmeden çalabiliyor. Üstelik kurbana önceden haber verdiği halde kimse onun hırsızlık yapmasına engel olamıyor


Hırsızlık yapıyor ama kuralları da var mesela asla insanlara zarar vermiyor. Öldürmüyor. Zenginlerden ve kendine göre soyulmayı hak edenlerden çalıyor sadece. Öyle entrikalar yapıyor ki ağzım açık kaldi. Üstelik çok komik birisi. Kitabı okurken bayağı eğlendim. Değiştirdiği kılıklar falan muazzam. Kültürlü birisi hem de. Bir hırsıza göre bayağı etkileyici yetenekleri var. Ayrıca belki de ilk defa bir hırsızın polisten kaçmasını ve maceralarına devam etmesini isteyeceksiniz. Öyle bir adam ki. Üstelik medyada da çok konuşulan birisi. Çok popüler birisi oluyor. Halk onun yaptıklarını merakla bekliyor hep. Farklı türde bir şey istiyorsanız buna bir şans verin. İnsanların ne kadar tuhaf şekillerde dolandırılacağına şahit olun.

Zeki ,Kültürlü, komik , kibar, centilmen bir hırsızın maceralarını okurken çok eğleneceksiniz. Arsen Lüpen gerçekten aşırı güzel düşünülmüş bir karakter. Adı da çok güzel değil mi ya? Arsen Lüpen çok etkileyici bir isim bence. Herkese kitap dolu günler diliyorum.

Not: Asla hırsızlığı övmüyorum lütfen edebi esere duyduğum hayranlığı başka bir tarafa çekmeyin. Bilenler bilir Arsen Lüpen klasik bir karakterdir ve Sherlock'un zıttıdır.  Sherlock'a bayıldığım için elbette Arsen Lüpen'i de sevdim. :)

5 yorum:

  1. Karakterin ismini duymuştum ama hiç kitabını okumadım. Kütüphanede ben de denk gelirsem okumak isterim.


    Peyami Safa, Arsen Lüpen'den etkilenerek Cingöz Recai'yi yazmış. Belki o kitabı da okumak istersin.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ziyarete geldim, beklerim.:)

    YanıtlaSil
  3. heeey ben de okuyom bunlarııı. kibar hırsız eveet. çok iyii. filmi de iyii :) ay bak kütüphanede eskilerden böyleee şey de var bak seri olarak, fantoma, rokambol, pardayanlar, hepsi çok güzeel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet filmini de izlemek istiyorum. Tamam onlara da bakarim. Duymadim daha once hic

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...