25 Mart 2017 Cumartesi

Yorum Atölyesi'nden Sümeyye Kip ile Keyifli Bir Röportaj :)


Merhaba sevgili kitap kurtları :) Bugün bloğuma sevgili Sümeyye KİP ile yaptığım güzel röportajı ekliyorum. Ygs den önce bu etkinlik başlamıştı ama ben yoğunluğum yüzünden fırsat bulamamıştım ve Sümeyye abla da bana nezaket gösterdi. Abla diyorum inşallah kendini yaşlı hissetmez ;) zira ben sevgi ve saygıdan dolayı böyle demek istedim. Kendisiyle yeni tanıştık yani sadece yazıştık ama ben onu çok sevdim :)

Bu güzel etkinlik için ANNESİ'nin PRENSES'i  ne çok teşekkür ederim :)

Ayrıca SÜMEYYE KİP 'e de çok teşekkürler bu harika cevaplarından dolayı :) İnşallah sizlerde cevaplarını okuyunca benim kadar keyif alırsınız… Şimdi sizi Sümeyye abla ile baş başa bırakıyorum :)


1)   Kitap okuma serüveniniz nasıl başladı ? Etkilendiğiniz birileri var mı ?


Kitap okuma serüvenim okuma yazma öğrenmekle başladı desem abartmış olmam gibime geliyor.. Okuma yazma öğrenir öğrenmez tüm çocuk kitaplarına saldırmıştım. Peter panlar, küçük prensler, Ayşegül ne yapıyor serileri daha neler neler. Büyüdükçe ortaokulda biraz daha yükseklere diktim gözümü klasikleri okumaya başladım. Fareler ve insanlar gibi çok ağır olmayan klasiklerle devam ettim ve en büyük patlamayı, kitap aşkının doruklarını lise zamanım da yaşadım. O zaman bir yandan hocaların önerdiklerini okumaya çalışıyor bir yandan kendi mütevazi listemdeki kitaplara dadanıyordum ama açlığım bir türlü bitmiyor bitmiyor ve bitmiyordu. :D Neyse ki şimdilerde o aşk asla sönmedi ve yine elimden geldiğince çok okumaya çabalıyorum. Hatta eskiden harçlıklarım az kütüphanelere gitme imkanım kısıtlı olduğu için bu kadar kitap elde etme lüksüm yoktu şimdi sürekli kitap alabiliyorum ya da soluğu kütüphanede alıyorum. Bu süreçte çevremde benim gibi olan yegane kişi ise benim gibi kitap kurdu olan bir ruh ikizine yani bir yeğene sahip olmak. Birbirimize sürekli kitaplar öneriyor, şundan uzak dur bunu oku diyerek birbirimize destek oluyorduk. Oda benim bu kitap yolculuğumda en büyük yol arkadaşım diyebiliriz. :)

2) Okuduğunuz kitaplar size neler katıyor? Ne için kitap okuyorsunuz? 3) Blog açma sebebiniz nedir ve neden ortak seçtiniz :) ?

Okuduğum kitapların bana kattıkları anlatmakla bitmez ama bir yerden başlayım madem. Bir kere çok klişe olacak ama cidden esaslı bir arkadaş gibiler. Ne zaman içim sıkılsa ilk koştuğum onlar, beni güldüren, düşündüren, geliştiren, ağlatan belki de bir arkadaşın bile yapamayacağı çoğu şeyi yapan onlar. Onların içimde tatlı telaşlara sebep olmasını seviyorum. Acaba bu bitince neyi okusam diye kararsız kalışlarımı, kitap sayfaları çevirirken ya da yeni bir kitaba başlarken ki heyecanımı seviyorum. Yeni kitap aldığımda içimde oluşan coşkuyu, bir kitabı daha bitirdiğimde içimde oluşan huzuru seviyorum. Anlatmakla biter mi bilemem ama aşk bu resmen ve bu türden şeyleri herhangi bir insanoğluna karşı hissedebileceğimi zannetmiyorum. Eğer hissetsem onunla zorla evlenirdim zaten :D kitap okumak hem eğlendirici hem kültürel olarak geliştirici hem de insanı bambaşka diyarlara sürükleyen bir eylem. Kitap okuyan ile okumayanı konuşmasından tut hayata bakış açısına kadar ayırt edebilirsiniz. Çünkü insanın ruhuna değen bir eylemdir. Kitaplar söz konusu ise sözlerim sonsuza dek sürebilir. Susayım en iyisi. Yaşasın kitap krallığım diyerek sıradaki soruya geçiyorum :)



    3)   Blog açma sebebiniz nedir ve neden ortak seçtiniz :) ?

Blog açmayı lisede düşünürdüm zaten. Bir ara okuduğum bir kitapta bir kızın kitap blogu vardı ve ona sürekli bir şeyler yazıyordu. O an içimdeki aşk had safhaya çıktı. Daha sık düşünür oldum bu fikri en yakın arkadaşım, kardeşim diyebileceğim ruh ikizim yeğenim esmaya açtığımda oda şaşırdı çünkü onunda aklında uzun zamandır böyle bir fikir varmış. Birlikte ortak bir blog açmayı kara kara düşünmeye başladık. Ama şöyle bir oyunbozanlık yapmak durumunda kaldım. O yıl Üniversiteyi yeni kazandığım ve il dışına gideceğim için blog işleri ile sık uğraşamayacağımı, çok sık yorum yazamayacağımı bildirerek esmayı bu yolda yalnız bırakmak durumunda kaldım. Birkaç ay sonra her şey düzene oturup boş vakitlerim arttığında Esma blogun artık benim gelişime hazır olduğunu ilan etti ve bende bloga dahil oluverdim. Yani biraz sen önden git ben geliyorum gibisinden bir durum olmuş oldu. Blog açma amacım da hem tüm kitaplara ilişkin görüşlerimin bir arada bulunduğu bir albüm gibi olsun, az kişi de okusa fikirlerimiz insanlara ulaşsın ve insanlara güzel kitaplar önerebilelim ve her şeyden önemlisi gereksiz hobiler yerine kitaplarla ilgili bir blog yazarak o kitabı daha iyi değerlendirebilme fırsatı sunması ve daha nice güzel sebep. Öyle başladı benim serüvenim işte :)

Biraz uzun oldu bunun için üzgünüm yine ayarı kaçırmışım. Bu güzel soruları için Farklı Diyarlara ve böyle güzel bir etkinliğin lideri olduğu için Annesi'nin Prensesi'ne sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım. 😊 J

26 yorum:

  1. ilk yorum benden olsun o halde abla demene gerek yok artık istediğin gibi hitap edebilirsin. Çok güzel yazmışsın benim için bu güzel soruları seçtiğin için çok teşekkür ederim minnetarım. :) bende seni kısa zamanda sevdim. daha nice böyle güzel etkinliklerimiz olması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence abla iyidir öyle derim artık. seninde soruların güzeldi gerçekten :) İnşallah olur böyle harika etkinlikler :) Bunlar sayesinde bloguma da zaman ayırabiliyorum eğer böyle şeyler olmasa sadece sınav telaşıyla yatıp kalkardım :))

      Sil
    2. Hep sınav diyr kendini soyutlamak olmaz bak abla tavsiyesi. :) inşallah seninle bolca etkinlik yaparız bu sene

      Sil
    3. Evet ygs de kendimi çok sıktım daha iyisi olmadı ama LYS de hem bolca ders çalışıp hem de kitap okuyacağım :))

      Sil
  2. Kitaplarla dost birine sorulabilecek güzel sorular ve güzel cevaplar.Daha ne diyeyim.Bundan iyisi canınızın sağlığı...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler 😊 Bence de Sümeyye abla çok hoş cevaplar vermiş ;))

      Sil
  3. İki taraftan da ne güzel röportajlar çıkmış. Ellerinize sağlık kızlar.

    Daha merhaba demeden daldım konuya, kusura bakma bazen böyle bir huyum tutuyor :D Seni takip edeyim dedim ama error işareti verdi sürekli. Şimdilik Google hesabını takibe aldım, düzeldiği an da diğerini alacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler Belle :)
      önemli değil direk konuya dalanlari da severim ben ;) hemen bakıyorum o soruna aslında takipçiler artmış yani hala çalışıyor ama tekrar düzeltirim :)

      Sil
  4. Orta okulda bende sefilleri okumustum.Bakmayin bilmedigime.Bende cok kitap asigiydim.Ama kizim olduktan sonra cok uykusuz kaldigimdan okuyamiyorum Gözlerim agriyo yoksa ben okumadan durmazdim 😃 evlendim esim sürekli kütüphaneden kitap getirirdi okuyup gönderirdim o derece 😃 Kitap aşk yaaa.Okudukca diliniz gelisiyor.Tipki sizin gibi.Harikasiniz kardeslerim cok tatlisiniz böyle devam edin 😊

    Sümeyyecim yol arkadasinda cok sansli senin gibi biryle akraba oldugu icin hep böyle olun 😃

    Farklıcım arada bir böyle etkinliklere katılmak senin kafanıda dagitir.Degisiklik oldu işte.İyiki katildiniz ikinizede kocaman tesekkür ve sevgilerimi gönderiyorum 😘😘🌼🌼💙💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep sizin sayenizde oldu bu güzel şeyler asıl ben teşekkür ederim. Çok keyif aldım saolun. Yani artık daha çok sorumluluğunuz var kızınız büyüyünce biraz daha rahatlatıp okumaya devam edebilirsiniz. Bu arada sefiller harika bir roman :)

      Sil
    2. Evet bencede öyleydi 😃 hadi insallah canm bi büyüsünde hayrlisiyla 😃

      Sil
    3. İnşallah o günler de gelecek elbet Allah hakkında hayırlısını nasip etsin :)) hayırlı evlat olsun :)

      Sil
  5. Güzel sorular, samimi cevaplar... Emeklerinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. senin cevapların daaa sümeyyenin cevapları da çok tatlıııı. sen de sınavlar geçince filan dön ama blogunaaaa olur muuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deep ☺ tabi ki sınavlar bi bitsin heyecanla bekliyorum daha çok aktif olacağım elbette :))

      Sil
  7. Ben de simdi yorum atölyesinden geliyorum. Güzel olmus ikinizin de röportajlari sevgiler 😊
    deryaninsporgunlugu

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle merhaba, blogunuzu Yorum Atölyesindeki röportajınız sayesinde buldum :)) Röportajınızı keyifle okudum. Okurken birçok ortak noktamız olduğunu fark ettim ki bunlardan biri maalesef üşengeçlik :D Bu illetten kurtuluruz umarım :D

    Bu röportaj işi bayağı iyi olmuş yalnız. Yorum Atölyesini bayağıdır takip etmeme rağmen Esma ile Sümeyyenin yeğen olduklarını bilmiyordum. Yakın arkadaşlar sanıyordum. Hatta bayağı da özeniyordum keşke ben de biriyle birlikte blog tutsaydım diye :D

    Ellerine sağlık güzel bir röportaj olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saolun. Evet ortak noktamızin olması çok güzel ama usengeclik cidden başa bela inşallah kurtuluruz 😊
      ben de yeni öğrendim yegen olduklarini gerçi biz de onunla yeni tanıştık 😂
      Eger sorumluluk sahibi ve böyle şeylerden hoşlanan arkadaşınız varsa tabi ki blog ortaklığı güzel olur ::)

      Sil
  9. slm,
    bu bloglar arası ropörtaj etkinliği sayesinde sayfana konuk oldum,
    benimde kendimce her telden elim yettiğince bir şeyler yazmaya çalıştığım bir sayfam var beklerim...
    www.blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Şimdi bir şeyi fark ettim de sanırım sen benden bir yaş küçüksün :D ee nasıldı sınav güzel geçti mi ^^
    Ne güzelmiş , yeğeni ile benzer zevkleri olmak , ben kardeşime zorla kitap okutmaya çalışıyorum ama okumuyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınav Sonucu idare eder benim çevremdekilere göre düşük ama bir sürü insana göre yüksek. Bana görede sınav öncesine göre hayal kırıklığı ama sınava girip o zor sınavı görünce dedim ki bunu iyi yapmışım daha da kötü olabilirdi. Her şeyin hayırlısı bakalım aklım çok karışık elbet bir şeyler olur. Yorumunuz için çok saolun :))
      Benim de kardeşim nefret ediyordu kitap okumaktan sonra ona hediye kitap aldım kendi yaşına göre ve Harry Potter serisini de okuyunca sevmeye başladı. Şu an kendisi kitap almak istiyor. Bence kendi haline bırak ;))

      Sil
  11. nası gidiyoooo sınavlarıın keyfin yerinde miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınavlar zor ya. Bu ara hiç keyfim yerimde değil :( bir ay kaldı LYS ye ve bildiğim bir konu yok gibi hissediyorum. Moralim düştü ygs sonucu baya kötü istediğim şeylere göre. Belki de mezuna kalmam gerekir hiç bilmiyorum. Sorduğun için saol Deep ;)) ne zamandır buralara da ugrayamiyorum. Yorumunu yeni gördüm :)

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...