30 Ekim 2016 Pazar

İLK MİM!

manzara fotoğrafı ve hayal ile ilgili görsel sonucu

Bugün beni çek sevindiren bir şey oldu. Yazılarını severek okuduğum Siyah Kuğu  beni mimlemiş. Bloğumda ilk kez mim yapacağım ve çok heyecanlıyım. Geçenlerde 2. Senemi doldurdum blog dünyasında. Sadece 10 takipçim var. Dün ve bugün geldi son iki takipçim de :) Bunun için de Siyah Kuğu’ya çok teşekkür ederim :) Onun beni tanıtması sayesinde oldu bunlar. Kendi kendime dedim ki, eğer mimlendiysem ve yorum sayısı arttıysa demek ki blog dünyasında tanınmaya başladım. Yazılarıma çok özen gösteriyorum, yayınlamadan baya kontrol ediyorum ve uzun yazmaya çalışıyorum. O kadar emeğim işte şimdi karşılığını alıyor. Siyah Kuğu ve Şevval Sarıtaş’ın destekleri sayesinde… Onlara gerçekten teşekkür ederim.
Evet mimlere gelirsek ben birinci ve üçüncüyü yapmak istiyorum.

1.Hayal kurmaktan hoşlandığınız yer ya da zaman dilimi var mı?

Otobüs yolculuğunda (malum çok uzun sürüyor), uyumadan hemen önce, bir kitabı okumaya ara verince veya bitirince.

2. En çok nelerin hayalini kurarsın?

Her şeyle ilgili hayal kurabilirim sonuçta bu beyin benim ve kısıtlamalar veya kurallar yok. İstediğim gibi olabilirim veya istediğim şeyi yapabilirim. Ama bu sıralar en çok rahatça çimlere uzanıp kitabımı okumayı ve ara verdiğimde kafamı kaldırıp gökyüzünü izlemeyi istiyorum. Bu ara çok yorgunum ve yoğunum. Hiç vaktim yok. Ama sadece boş boş gökyüzüne bakmak da olur, onunla da yetinebilirim şimdilik :)

3. Şimdiye Kadar Çok Hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?


Evet gerçekleştirdiklerim oldu. Mesela güzel bir lise kazandım. Dubleks ev aldık (Terası acayip çok istiyordum, çocukluk hayalim :) ), güzel bir kitaplık yaptırabildim sonunda, geçen seneden beri kendime 70 küsür kitap almışım, istediğim kitapları tek tek alabiliyorum. İstediklerim çok pahalı o yüzden zaman geçince indirimdeyken veya uygun bulunca hemen alıyorum ve çok kitabım oldu. :) Özellikle bunları kendim para biriktirip alınca daha da kıymetli oldu.

4.Henüz gerçekleşmemiş ama ille de gerçekleşecek dediğiniz bir hayaliniz var mı?

Öncelikle Tıp kazanmayı çok istiyorum ve bu sene hayalime kavuşmak için kalan son adımlarım :) İnşallah olur dualarınızda beni ve diğer mağdurları da unutmayın :)

İlerde kendime ait bahçeli bir ev almak. Bir odasını full kütüphane yaptıracağım inşallah.

Türkiye’nin her toprağını gezmek…

Sevdiklerimle bir arada olmak. Şu anda ayrı olmak zorunda olduğum bir kişiyle kavuşmak da var tabi :)

GÖKYÜZÜ VE MUTLULUK ile ilgili görsel sonucu

BENİ NELER MUTLU EDER?

Dua etmek, Ailem, sevdiğim insanlarla konuşmak, kuşumuz Boncuk’u izlemek (o kadar akıllı ve tatlı ki izlemeye doyamıyorum tabi konuştuğunda da dinlemeye, genelde bir kuştan beklenmeyecek şeyleri yapar ve bunda ustalaştı.), kitaplar, gökyüzü, bulutlar (özellikle küçük parçalara ayrılmış ve arasından günışığının yansıdığı hallerine bayılıyorum), ağaçlar, çim, çiçekler, deniz, kum, güneş, çikolata, kahve, su (acayip severim su içmeyi, çok rahatladığımı düşünürüm.), sevdiğim yabancı dizilerin bölümlerini saatlerce izlemek, mavi renk, bloğumla ilgilenmek ve gelen yorumları cevaplamak, ve diğer küçük şeyler beni mutlu eder.

Bana göre mutluluk ucuz olmalı. Herkesin bakıp geçtiği şeyleri fark etmek bana mutluluk verir. Mesela bulutlar, kimse onların ne kadar muhteşem olduğunu fark etmez. Ya da çam kokan kozalak evet Özellikle Bolu’da olanlar. Nostaljik şeyler, toprak, ufak önemsiz gözüken ama yakından yaratılış harikası olan çiçekler gibi…

Bunları çoğaltabilirim ama ders çalışmam gerek şimdi. O yüzden hoşçakalın! En ufak şeylerden bile mutlu olmayı bilin. Elinizdekilerle yetinmeyi de önemseyin. Unutmayın, sizin sahip olduğunuz ama umursamadığınız şeyler başkalarının hayali olabilir!!

Mimlediklerim 


Ben bir isim yazınca direk o linke giden şeyi yapamıyorum bilen varsa bana anlatırsa çok iyi olur. tabi bu mimlediklerim ne zaman görür ya da görür mü bilmiyorum ama görürlerse yapsınlar. 3 mim de Siyah Kuğu'da var ona gidip bakın bi bence. Diğer yapmak isteyenler de yapabilirler. Daha fazla birilerini tanımıyorum o yüzden bu kadar az kişiyi mimledim. Mimi yapacak olanlar yorum yazarsa onları da ziyaret ederim  ve yeni kişiler tanımış olurum :)



-AMARİL-

13 yorum:

  1. Selam canım çok güzel cevaplar olmuş gülümseye gülümseye okudum yazı pnelinde bağlantı yeri oradan bağlayı tıklayıp kopyaladığın blog adresini alt kısma yapıştırıyorsun üst kısmı silip istediğini yaz. bir ikincisi şimdi hemen mimlediğin bloglara gidip selam sizi mimledim diye haber veriyorsun mesela ben nasıl gelip sana haber verdim , olay budur :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ;))
      Cahillik işte pek bilmem böyle kod bağlantı şeylerini. Ama yazın yapmak istediğim diğer şey de bu blogla ilgili bilgisayar islerini öğrenmek :))
      Tamam beni bilgilendirdigin için saol. Yapmaya çalışacağım :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. keyifle okudum şahane bir mim olmuş bir de baktım ki benim adım da altına koyulmuş:))) canım benimm geçen hafta yaptım severek bu mimi düşündüğün için çok teşekkürler.
    Bulutları ben de severim hem de çok.
    Kitaplık hayalin illa ki gerçekleşir. oğlum ve gelinim evlerini alır almaz onlar da bir odanın duvarını boydan boya kitaplık yaptılar ikisi de çok seviyor okumayı.
    Gerçekleşen güzellikleriniz hayırlı uğurlu olsun,gerçekleşmesini istediklerin de gönlünce olsun diyelim.
    Seneye doktor hanım diye hitap etmeyi de ben diliyorum :)))yolun aydınlık olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hatice Hanım. Beğendiğinize sevindim. Ben sizde gormedigim için adinizi yazdım ama olsun yaptiysaniz okurum bende :)
      İnşallah kütüphane hayalim gerçekleşir acayip istiyorum ;)
      Ayy doktor olmak kendimi bildim bileli hep en çok istediğim şey olmuştur :)) sizin de yolunuz aydınlık olsun sevgilerle...

      Sil
  3. Ahhh canım ne güzel cevaplamışsın :):) ilk mimlerin hayırlı olsun o zaman :) Nerden başlasam bilemedim, ama hayaller konusunda da mutluluk konusunda da çok çok ortak noktalarımız var :) Okurken çok büyük bir keyif aldım ve kendimi gördüm neredeyse :) Benim katkılarım ne demek, sen kendin başardın asıl bunların hepsini :):) İnşallah blog dünyasında nice güzel yıllar seni bekliyor olacak, eğitim hayatında da öyle :)
    Hayal mimini Samet Tutal da istemişti benden; ortak olarak yapacağım bakalım en kısa zamanda :) Şimdiden teşekkür ediyorum canım, sevgilerimle :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :))
      Evet ben de fark ettim ortak noktalarımızı yazılarını okurken ;)
      Tamam yaparsın okurum mutlaka :)
      İnşallah hepimizin hayatı istediği gibi güzel olur :))

      Sil
  4. Güzel cevaplar. Ben de sevgili siyah kuguda okuyup haberdar oldum blogunuzdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      Siyah Kuğu sayesinde farklı kişiler tanıdım ve beni de tanıyanlar arttı. Bu yüzden çok mutluyum ;))

      Sil
  5. Güzel paylaşım olmuş :) Hayırlı uğurlu olsun İlk mim durumun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Daha nice mimlere o zaman ;))

      Sil
  6. Keyif ile okudum arzu ettiklerine kavuşman dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler inşallah hepimizin istedikleri gerçekleşir ;))

      Sil
  7. KUĞUCUM UĞRADIM GÜZEL BİR MİM YAZISI OKUDUM 2017 DE HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN.

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...