10 Kasım 2014 Pazartesi

DÖRT NUMARA BENİM - PİTTACUS LORE (LORIEN # 1)

                                                   

SAYFA SAYISI: 428

Arka Kapak Yazısı: 

9 kişi kaçtık. 
1 numara Malezyada öldürüldü. 
2 numara İngilterede... 
3 numara Kenyada avlandı. 

Diğerlerinin peşine düşmeden önce Benim için gelecekler... Dört numara benim.

Biz Tam şu an yanınızdan geçiyor olabiliriz. 
Biz Siz bunu okurken sizi izliyor olabiliriz. 
Biz Yaşadığınız şehirde, kasabanızda olabiliriz. 
Biz Herkes olabiliriz. 
Biz O günü bekliyoruz. 
Biz Birbirimizi bulacağız. 
Biz Bir zafer kazanacağız. 
Biz Birlikte olabilirsek Biz Kurtuluruz. 
Siz Siz de kurtulursunuz.

Eğer biz kaybedersek her şey yok olur. Buraya dokuz kişi geldik. Sizin gibi görünüyor, sizin gibi konuşuyor ve aranızda yaşıyoruz, ama sizden değiliz. Hayal ettiklerinizi yapabiliyoruz. Hayal edebileceğiniz güçlere sahibiz. Bugüne kadar gördüğünüz her şeyden daha sağlam ve hızlıyız. Biz, çizgi romanlarda ve filmlerde hayran olduğunuz süper kahramanlarız. Ama gerçeğiz!

Planımız büyümek, eğitilmek, güçlenmek, birlik olup onlarla savaşmaktı. Ama bizi bulup savaşı önce onlar başlattı. Şimdi hepimiz kaçıyoruz. Hayatlarımızı gölgelerde, kimsenin bakmayacağı yerlerde geçiriyor, insanların arasına karışmaya çalışıyoruz. Siz bilmeseniz de aranızda yaşıyoruz. Ama onlar biliyor. Pıttacus lore Lorıeni yöneten yüce bilge, on iki yıldır dünyada, dünyanın kaderini belirleyecek savaşa hazırlanıyor. Nerede olduğu belli değil.

*** 

Kitap Tanıtımı: 

Kitap John’un ağzından anlatılıyor. İlk başta biraz garipsedim. Çünkü bu aralar okuduklarım hep kız karakterin ağzından anlatılıyordu. J

John ve Henri sürekli yer değiştiriyorlar. Çünkü güvende olmaları için bu gerekli. Ne kadar göz önünde olmaz isen o zaman insanlar seni merak etmez. Onlar da bu taktiği uyguluyorlar. Farklı okul, farklı çevre, farklı arkadaşlar, farklı isimler, farklı kimlikler…

Sürekli başka yere taşınmalarının asıl sebebi MOGADORLULAR’dan kaçmak. Mogadorlular uzayda başka gezegende yaşayan uzaylılar ve onlar kötü karakter. John ve Henri ise LORİEN’de yaşayan uzaylılardan ve iyi karakter 

Lorien yemyeşil gayet güzel bir gezegenken Mogadorlular onlara savaş açıyorlar, hem gezegen hem de Lorienliler ölüyorlar. Aslında hala Lorien için umut var. Yani zaman içinde düzelebilir. John ve diğer 8 kişi Mogadorlulara savaş açacakları zamana kadar Cepanları tarafından eğitiliyorlar. Cepan onları koruyup, eğiten kişi. Henri de John’un Cepanı.


Diğer 8 kişi Dünya’nın farklı yerlerinde, birbirlerinin nered olduklarını bilmiyorlar. Bunlara Lorien’de Yüce Bilge tarafında numaralar verilmiş. Çünkü onlar Lorien ırkının son emsilcileri. Diğerlerini Mogadorlular öldürmüş ve şimdi de bunların peşindeler.
Numaralar sırasıyla öldürülmelerini sağlıyor. Yani sırası gelmeyen kişiyi öldürmeye çalışan Mogadorlu kendisi ölüyor

İlk üç kişi öldürüldü. John 4 NUMARA. Yani sıra onda.

Uzaylı dediğime bakmayın onlar da bizim gibi insan görünümünde sadece özel yeteneklere sahipler. Yani yeşil, küçük, tipsiz varlıklar değiller. J Böylece kolayca insanlar arasına karışabiliyorlar. Hepsinde telekinezi gücü var. Eşyaların ve diğer şeylerin yerini değiştirebiliyorlar. İnsanlardan doğal olarak daha güçlü ve daha hızlılar.
Kitap gittikçe ilginçleşiyor. 


John’un ilk yeteneği Paradise’te okulun ilk günü meydana çıkıyor. Gerçi çocuk okulun ilk günü bir sürü şey yaşıyor. Sarah denen fotoğraf çekmeyi seven kızla, Sam denen uzaylıları kafasına takmış garip çocukla ve okulun popüler ( altın çocuğu) Mark ile tanışıyor. Bu arada Mark Futbol Takım Kaptanı. Önceden Sarah ile çıkmışlar. Sarah eskiden ponpon kızlardanmış, ama fotoğraf çekmeye ilgi duyunca ponpon kızlığı ve Mark’ı bırakmış ;) Tabi Mark bunu gururuna yedirememiş. =) Sarah da John ile ilgilendiği ve Mark’ yüz çevirdiği  için John’a gıcık oluyor. 

Şimdi yeteneğine dönelim:
İlk yeteneği istediği zaman elini fener gibi kullanabimesi (lumen)…

İlk yeteneği oluştuğu için Henri ile daha çok egzersiz yapıyor. Çünkü Mogadorluların ne zaman geleceğini bilemezler. L

Bu yüzden evde sürekli çalışıyorlar. Okulda da Sarah ile bayağı iyi anlaşıyorlar. Fakat ben bir türlü Sarah’a ısınamadım. Sarah ile sevgili oluyorlar. Zaten Mark ona takıktı sevgili olunca Cadılar Bayramı gecesinde adam tutup bunları (Sam ve John’u) dövdürüyor. Fakat John onlara haddini bildiriyor. Sam de John’dan iyice şüphelenmeye başlıyor J

Tabi bazı olaylar sonucunda John Sam ve Sarah’a sırrını söylemek zorunda kalıyor.

Kitabın sonunda John ve Mogadorlular ilk savaşını yapıyor. Kitabı mutlaka okuyun çok değişik bir kitaptı. Her şey vardı, aksiyon, heyecan, uzaylılar, sırlar…
Sırlardan kastım John’un gördüğü vizyonlar…

Vizyonlar; Lorien’deki savaş, ikinci gemi ve başka anılar ile ilgili. İkinci geminin ne olduğunu Henri de bilmiyor. Bunların savaş yaptığı gün o da Lorien’den kalkmış. Sanırım ikinci kitapta açıklanacak.

John’un diğer yeteneğine gelirsek o da ATEŞE DAYANIKLILIK. Ah tabi bu yeteneği birazcık (!) başına bela oluyor J Ama bence harika bir yetenek.

Bir de her Lorienlide olan Telekinezi gücü var. Eşyaların veya başka bir şeylerin yerini değiştirme gücü.
En önemli şeyi yazmayı unutmuşum J John’un ve diğer Lorien çocuklarının sandıkları var. Sandığın içinde hepsinin yeteneğine özel şeyler var. Lorien’den gelen bazı taşlar felan da var. Ama sandıktakilerin ne işe yaradığını hemen öğrenemezler. Normalde herkes Cepanı ile sandığı açabiliyor. Ancak Cepanları ölünce kendileri açabiliyorlar. Başkası açamaz. Çünkü onda da büyü var J


Kitabın sonuna doğru ALTI numara ile tanışıyoruz. Güçlü, çevik, hızlı ve çok güzel bir kız. Kısaca harika… Kendisine ALTI denmesini tercih ediyor. Yetenekleri: GÖRÜNMEZLİK ve HAVA OLAYLARINI KONTROL EDEBİLMEK. İlk kez karşımıza John ve Sarah’ın en acil yardıma ihtiyacı olduğu zaman geliyor. Yani tam zamanında J

Ben şahsen ALTI’YI Sarah’tan daha çok sevdim. Sarah bana sanki biraz yapmacık geldi ve John’un gerçekte ona aşık olduğunu da sanmıyorum. Yani sadece hoşlantı olabilir.
Kitap bayağı sürükleyiciydi. Tabi ki insana böyle değişik yetenekler sahip ama insan benzeyen uzaylılar kavramı biraz tuhaf geliyor. 👽 Ama çok eğlenceli J

Eğer farklı ve etkileyici bir kitap arıyorsanız tam size göre!

Ben bilim-kurgu ve fantastik pek sevmem ama bu kitap harikaydı J Tabi bu kitabı sevmemin diğer nedeni gerçeklik ile hayal gücünün kesiştiği yerde olması olabilir… J

Duymayanlar için KİTABIN FİLMİ de var!

Kitabın yazarı PİTTACUS LORE. Kitabın arka kapağının iç tarafında Pittacus Lore’un aslında Lorien’i yöneten YÜCE BİLGE olduğu yazıyor. Savaşa hazırlandığından ve nerede olduğunun bilinmediğinden bahsediyor. Ama sanırım kitabın ilgi çekmesi için öyle yapmışlar.


SERİ SIRALAMASI:
3.  The rise of nine - Dokuz numaranın yükselişi
4.  The fall of five - Beş numaranın düşüşü 
5.  I am number four The lost files The legacies - Ben dört numara Kayıp Dosyalar Miraslar (ek kitap)/(çevrilmedi)
NOT: 5.kitabın içinde 3 tane hikaye varmış, hikayelerden biri 2.kitapta çevrildi; diğer ikisi 3. kitabın arkasında ek olarak koyulmuş. (Serinin Facebook sayfasında yorum yapan birisinden aldığım bir bilgi.)
6.  I am number four The lost files Secret Histories - Ben dört numara Kayıp Dosyalar Gizli Tarih (ek kitap)/(çevrilmedi)  


NOT: Okuduğum ve blogda yorumladıklarımın yanında (+) işareti var! Üstlerine tıklayıp okuyabilirsiniz.

FİLMDEN KESİTLER: 



ALEX PETTYFER: (JOHN) 


DIANNA AGRON: ( SARAH)  







İLK YETENEK: 




TERESA PALMER (ALTI): 















HENRİ:  

VEE BERNİE KOSAR:



SAM: 




SON OLARAK BİR MOGADORLU TİPİ :)  ÇOK KOMİK VE TUHAF DEĞİL Mİ???



                                                                           -AMARİL-

12 yorum:

  1. Yine güzel bi yorumlama bence. =) Gayet güzel olmuş. Emek harcadığınız çok belli ve emeğinize de değmiş. =) Ama sanki artık rövaştaki kitaplar değil de bilinmeyen kitaplar yayınlasanız daha mı iyi olur ne? =) Başarılar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Önce bilinen kitapları paylaşmayı düşünüyorum. Bu aralar bayağı yoğunum. O yüzden sadece taslağını önceden hazırladıklarımı yayınlayacağım. Fakat bilinmeyenleri de mutlaka eklerim. Siz takipte kalın :)
      Bu kitabın sadece filmini biliyor bazıları, bazılarıysa hiç duymamış. O yüzden bunun tanıtımını ve Uyumsuz serisini ilk yayınlamayı düşündüm.

      Sil
  2. Ahh diana agron um için izlemiştim bu filmi güzel bir yorumlama kitabı da dikkatimi çekti film dianam ve teresam için kesinlikle izlenmeli çok kaliteli bir yapım değil ama izletiyor kendini filmi izlerken aslında diana keşke şarkı söylese de kulaklarımın pası silinse dedim ama kader değilmiş söylemedi sadece şunu da söylemek isterim glee ye bir bakın quinn fabray yazarsanız dianamı çok daha tatlı görebilirsiniz yorumların devamını bekliyorum böyle aksiyon şeylerini özellikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diana Agron'un Glee'deki haline baktım :) Ben filmde Teresa'ya daha çok kanım ısındı. Aslında kitaplardan da kaynaklı sanırım, eğer okuduysanız neden böyle düşündüğümü anlarsınız şimdi spoiler veremem :)
      Glee gibi bir dizideki karakterleri başka yerde izleyince çoğu kişi sizin gibi hisseder sanırım. Bildiğim kadarıyla Glee müzikalle bayağı alakadarmış, arkadaşlarım izliyor fakat ben müzikal tarzı şeyleri sevmediğim için izlemiyorum ama diziye gayet güzel diyorlar. Herhalde Diana orada daha sevecendir.
      Yorumumu beğendiğiniz için çok teşekkür ederim :)
      Aksiyon polisiye gerilim tarzı şeyleri daha çok yayınlayacağım zaten :)

      Sil
  3. 11 kasım tarihli gönderinin sahibi bilinen kitap mı sen türkiyede bir elin parmaklarından fazla bilen gördün mü eğer gördüysen çevren ileri düzey demektir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef bu seri bilinmiyor, ben de çok geç öğrendim.
      Serinin 3. kitabını arıyorum soruyorum fakat kimse getirtmemiş, D&R'a ve diğer küçük yerlere de sordum ama yok :(
      Çevremde sadece 5-6 kişi falan biliyor. Ben de zaten bir arkadaşım sayesinde öğrendim, o da kütüphanede görmüş öyle iki kitabını da okuduk ama işte şimdi Dokuzun Yükselişi'ni bulamıyorum, sen bulursan eğer hangi kitapçıda gördüğünü söyler misin?
      Bu seriyi Türkiye'de tanıyan olmadığından çok geç çeviriyorlar, üstelik bu yetmezmiş gibi her kitapçıda bulamıyoruz :(
      Kitapları çok güzel, gerçekten farklıydı diğer aksiyon ya da fantastiklerden. Üstelik ben fantastik pek okumuyordum önceden şimdi arkadaşlarım sağ olsun bana da bu tarz şeyleri okutturuyorlar. Aksiyon severim. Bu seride çoğu şey vardı aksiyon, fantastik, kaliteli bir kurgu ve daha pek çok şey...
      Filmi de güzeldi ama tabi ki de kitaplarının yeri başka :) Bu arada 2. film hakkında hiçbir şey yok :(
      Bence kitaplarını okumadıysan hemen bul ve okumaya başla!

      Sil
  4. Yorumlamanız çok iyiydi... Sayfanızı önceden görmediğim pardon görüpte sayfaya bakmadığım için çok pişmanım.... Yorumlamanız çok güzeldi... Kitabın filmini izleyeceğim en kısa zamanda.... Böyle güzel filmleri bize sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum...... -������-������-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Olsun siz de bundan sonra sayfamızı takip edersiniz :)
      Bence kitabını da okuyun bu seri en sevdiğim serilerden, sonra kitabını okumadığınız için pişman olursunuz. Yani bana güvenin ve mutlaka seriyi okuyun, izleyin, başkalarına da duyurun. Çünkü maalesef bu seriyi pek bilen yok ama gerçekten değer verilmeyi hakeden bir seri...
      Asıl ben size teşekkür ederim bloguma zaman ayırdığınız ve beğendiğiniz için :)

      Sil
  5. yorumunuzu 3 kitabı da okumuş biri olarak gerçekten sevdim. Fakat eğer okumamış olsaydım bu kadar spoiler duyduğum için üzülürdüm. Umarım beni anlarsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet anladım. Bilgiyi çok vermemin sebebi bu serinin daha çok bilinmesini istemiş olmam. Eğer insanlar konuyu biraz daha bilirlerse bu harika seriyi Merak edip okurlar. Zaten o kadar çok olay oluyor ki... Benim anlattıklarım sadece birazı :)
      Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  6. Seneler önce filmini izlemiştim pek hatırlamıyorum. Kitabından bu yıl haberim oldu. Oku oku da indirimde görünce alayım mı, almayayım mı diye tereddüt ettim. Bloğunda dolaşırken yorumuna rastladım. Okuyan herkes sevmiş. Sanırım bir şans vereceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sevdim çok. Kaliteli bir seri. Ayrıca okumama rağmen ilk iki kitabı tekrar aldım. Seneler sonra tekrar okumuş olacağım. Yazın tekrar okurum. Sen de mutlaka oku ☺😊

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...