3 Mayıs 2019 Cuma

KORE DİZİSİ YORUMUM // VOİCE 1



Adı: Voice | 보이스
Tür: Dram, Aksiyon, Gerilim
Yönetmen: Kim Do-Hyuk
Senarist: Ma Jin-Won
Yayıncı: OCN
imdb: 7.9
Bölüm Sayısı: 16
Sezon: 1
Yayın Tarihi: 14 Ocak 2017 - 12 Mart 2017
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Konusu:
Dizi, Moo Jin-Hyuk (Jang Hyuk) ve Kang Kwon-Joo’nun (Lee Ha-Na) birlikte yakın aile üyelerini öldüren seri katili yakalamaya çalışmasını konu almaktadır.

DİZİ YORUMUM:

Dizi çok güzeldi. Harika bir polisiye dizisiydi. Müthiş derecede psikopat bir katil vardı ana konuda. Bu ana konu dışında acil çağrı merkezine gelen diğer durumlar da vardı. Konusu sürükleyici. Zaten dizinin şimdilik 2 sezonu oynadı. 3.sezonu da Haziran 2019’da çıkacak galiba. Kore dizilerinde ikinci sezon beklemek çok imkânsız gibidir ama bu dizi için bir sürü sezon rahat çekilebilir.



Jang Hyuk “kuduz köpek” lakaplı bir polistir. Karısı bir seri katil tarafından öldürülür. Başrolü onunla paylaşan Lee Ha Na’nın  ise babası aynı seri katilce öldürülmüştür. Dizinin adı, Kang Kwon Joo rolündeki polis Lee Ha Na’nın insanların duyamayacağı düşük frekanstaki sesleri duyması sebebiyle Voice (Ses) olmuştur.
Telefon ile yardıma muhtaç insanlara yardım edecek ekibin ( 112 Call Center ) başına geçecek olan Lee Ha Na, Moo Jin Hyuk rolündeki Jang Hyuk ile başlarda kavga edecek ( Karısının ölümü ile ilgili şahitlik yüzünden ) ama sonra aynı ekipte yer alacaklar. Kang Kwon Joo, Golden Time ekibini kurar.



 Golden Time ekibi bence her ülkede olması gereken bir sistem, keşke bir gün gerçek olsa. Gerçekte böyle bir sistem yok ama mutlaka olmalı. 

Acil Çağrı Merkezine gelen Kod 0 durumlarında acil çağrı merkezi ve polis birlikte hareket eder. Ekipteki yetenekli kişiler sayesinde anında olayın yeri, olayla ilgili kişilerin geçmişi bulunur. 

Polis de altın zaman (insanların acil çağrı merkezini aradıktan sonra onların kurtarılması için hareket edilen süre) içinde oraya tekabül edip insanları kurtarır. Kang Kwon Joo’nun kulakları sayesinde olaylar daha çabuk çözülür. İlk başlarda onun bu yeteneğine güvenmez dedektifler ama sonradan anlarlar. 


Kwon Joo, sesleri iyi duyabildiği gibi iyi şekilde analiz edebilir ve kuvvetli bir hafızası vardır. Ben o kadının oyunculuğunu beğendim. Bence diziye 3 sezon yetmez daha çok olmalı :)

Dizi Moo Jin Hyuk’un karısının öldürülme anıyla başladı. Diziye hızlı başlayıp sonrasında da bol aksiyonla devam ettiler. Aksiyon olduğu kadar duygusallık da vardı. Dizide işlenen olaylar insanın yüreğine dokunuyordu cidden. Dedektifin karısının cesedi yanında yaptığı konuşma ve davranışları beni bitirdi cidden. O kadar etkileyiciydi ki. Çok duygusaldı. Sonrasında da Kwon Joo polis olan babasının o katil tarafından öldürülüşünü dinlemek zorunda kaldı. Bayağı üzücü bir bölümdü ilk bölüm. Sonraki bölümlerde de dram bitmedi tabi.
Dizinin ilk sezonu başrollerin sevdiklerini öldüren o psikopat seri katili yakalamaya çalışmalarıyla geçti. Ekstradan diğer durumlar da heyecan kattı diziye. Katil gerçekten efsane oynadı rolünü. Kim Jae-Wook , Mo Tae-Goo adlı insanları gülleyle parçalayarak öldürmeyi seven bir katili oynadı. Bu adamın şu anda güncel dizisi var adı da Her Private Life, romantik komedi dizisi. Onu da izliyorum orda adamın oynadığı rolle burdaki hali arasında çok fark var. Bu dizide cidden bir caniyi iyi canlandırmış. Mimiklerinden ses tonuna kadar her şey aşırı gerçekçi olmuş. Bazen gerçekten tırstım. Çok canice davranıyordu. Öldürdüklerinin saçlarını da saklıyordu. Zaten seri katiller genelde o cinayeti yeniden hatırlamak için kurbana ait bir şeyler saklarlarmış. Dizinin kurgusu harika yani. Polisiye sevenler rahatça izleyebilir. Heyecan, aksiyon, az sürede çok şey yapabilmeyi içeren bir dizi.

Moo Jin Hyuk, ilk başlarda ekibe istemeden katılsa da sonradan insanları ölümden kurtarmanın hazzını yaşayınca kendisi de birçok şeyi feda edecek. Bu adam efsane oyuncu. Deli cesareti vardı ve rolünü hakkıyla yapmış. İlk başlarda çok yıkılmış birisiydi sonradan insanları kurtardıkça güçlendi. Hayatına devam etti. O adamın daha önce Fated To Love You dizisini izlemiştim. Romantik roller bu adama çok yakışıyor. Bu dizideki polis rolü de ayrı bir karizma katmış.

Kwon Joo ise odasına babasını öldüren o katille ilgili her şeyi astığı bir tablo yapmış, acil çağrı merkezine gelen o arama kayıtlarını sürekli dinleyip ipuçları toplamaya çalışmış. Odasındaki o tabloyu seri katil de görecek ilerleyen bölümlerde ve o attığı kahkaha acayip. Yaptığı şeyleri didik didik arayan ve onu yakalamaya çalışan polisleri gördükçe adam daha çok hırslanıyordu resmen.

Diğer polisiyelerden farklı olarak seri katili birkaç bölüm sonra görüyoruz. Yüzünü ve kim olduğunu. Ama olaylar asıl o zaman başlıyor. Onun neden seri katile dönüştüğünü de anladığımız zaman her şey tamamlanıyor. Onu yakalamak için yaptıkları şeyler inanılmazdı.

Katilin babası zengin ve nüfuslu biri olduğundan oğlunun yaptıklarını biliyor ve üstünü örtmeye çalışıyor sürekli. Parası olanların dünyada istedikleri gibi yaşayacaklarını gösteren detaylar çoktu. Katilin babasına çok öfkeleniyordum iğrenç bir kişiliği var. Sonu da çok acınası oldu zaten onun. Bu dünyada parası olan evet her istediğini yapar, kanunların açıklarından yararlanıp cezadan kaçarlar, polisler ve adalet insanlarının içinde adamları olur, çete üyeleriyle yakın olurlar falan filan ancak her şeyin bir sonu vardır. Gerçekler elbet ortaya çıkar. Kötüler cezasını çeker. Bunu dizi çok güzel aktarmış bence. Dizide sırf para ve makam mevki  için o kötü insanları koruyan polis ve hukukçuları gördükçe sinirlendim bayağı. Gerçek hayatta da illaki vardır bunlardan ama inşallah bu kadar kötüleşmezler.

Golden Time ekibini ilk başta kimse istemiyordu ama sonlara doğru ekibin gerekliliği kanıtlandı.

Bu arada dizideki olaylar gerçeklerden esinlenilmiş. Bu yüzden de dizinin sonunda şöyle bir yazı yazmışlar. Çok duygulandım.

“Tüm bu insanlar bizlerin aileleri ve komşularıydı. Toplumumuzda bu altın saat içerisinde daha fazla kişi kaybetmememiz için bu dizi çekilmiştir. Etrafımızda daha fazla haksız ve talihsiz ölümlerin olmamasını diliyoruz.”







İnşallah böyle acil durumlardaki insanları kurtarmaya odaklanan bir ekip kurulur ve insanlar daha çok yaşayabilirler. Ani ölümlerden, kaybolma vakalarından, cinayetlerden, caniliklerden uzak ve yaşanabilir bir dünya diliyorum. Umut hiç bitmesin :)


Böyle dizler izleyince polislerin işlerinin ne kadar zor olduğunu bir kez daha anlıyorum. Çok fazla özveri ve fedakarlık gerektiren bir meslek. Polislerimize teşekkür ediyorum , onlar iyi ki varlar :)

Not: Fotoğraflar internetten alıntıdır.


4 yorum:

  1. heeey o kadar kore dizisi izliyom bunu görmediydim. izlenirmiş pekiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pişman olmazsın mutlaka izle. Çok güzel diziydii :)

      Sil
    2. en tatlişleri kore ivit :) ama bak pakistan endonezya malezya bi dee tayland tayvan çin japon dizileri de güzel oluyoiii :)

      Sil
    3. tayland ve japon da izlediydim bir iki tane :)

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...