2 Nisan 2018 Pazartesi

BLOG YAZARINI TANIMA MİMİ


          

Merhaba kitapseverler :)
Blog dünyasında samimiyetine güvendiğim, yazılarını severek okuduğum KAĞITTAN DÜNYAM beni  mime davet etmiş. Davete icabet etmek gerek :) kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.  Kişisel bir şey, yani klavye arkasındakileri tanımak için güzel bir mim olmuş.

1)  Nerelisin?
Karadeniz, Sinop. Türkiye’nin kuzeyindeki en uç şehir. Doğa sevgim genlerimden geliyor olabilir.

2)  Burcunuz?
Oğlak. Genel özelliklerini taşıyorum.

3)  Bloglarda en çok ilgini çeken nedir?
Kitap, dizi, filmle alakalı olan bloglar daha çok ilgimi çekiyor. Yazılarındaki samimiyet, blog teması, yorum yazanları umursayıp onlara tek tek cevap vermesi vb.


4)  En sevdiğin mevsim?
Ben her mevsimi severim. Kış çocuğu olduğum için ve kar yağınca bembeyaz görüntü için  kışı, doğa canlandığı için ilkbaharı, sıcağı çok sevdiğim için yazı, yaprakların dökülüp, etrafı dingin bir sessizlik ve huzurun kapladığı sonbaharı. Yani bir seçim yapamıyorum. Her birinin kendince güzelliği var. İyi ki 4 mevsim olan bir ülkede yaşıyorum.

5)  Yabancı dil biliyor musun?
İlkokul 4’ten beri İngilizce gördüm  grammer biraz var ama konuşma kısmı yok. Yeterince iyi öğretilmiyor pratik. Yabancı dizi izlerken basit cümleleri anlayabiliyorum ama o kadar sadece. Tam olarak öğrenmeyi isterim çünkü artık dünya dili o. Neden bilmiyorum ama yabancı dili genel olarak hiç sevmem. Hatta yabancı şarkı bile dinlemem. Sadece dizilerde duyduklarım yetiyor zaten :) bir de lisede çok çok az gördüğümüz Almanca var tabi.
Ana dilimiz Türkçe’yi seviyorum o ban yeter ama günümüz dünyasında yetersiz maalesef. O yüzden İngilizce’yi üniversiteye gidince iyice öğrenmeyi planlıyorum.
Türkçe kadar her anlamı karşılayabilen dil var mı ya?
Şiiri güzel, konuşma dili güzel, imgeleri, mecazları, atasöz ve deyimleri, tarizleri…

6)  Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?
Kitap okuyarak. Yabancı dizi izleyerek. Geçen yıldan beri sınava hazırlık beni yorduğu için uyuyorum genellikle. Otobüslerde de ya müik dinlerim ya da kitap okurum.
Önceden gündüz çok hasta veya yorgun olmadıkça uyuyamazdım. Ama şimdi kütüphanede kafamı koyunca masaya uyuyabiliyorum tuhaf..

7)  En son hangi kitabı okudun?
Akdeniz- Panait İstrati
Dr. Jekyll ile Bay Hyde
Aynı anda birkaç kitap okurum.

8)  Hayatında pişman olduğun bir şey var mı?
İnsanlar acizdir ve illaki her insanın pişmanlığı vardır diye düşünüyorum.
Benim pişmanlıklarım ise bir şeyi tam zamanında yapmayıp kendimi zor duruma düşürmek. Zaten o yüzden mezuna kaldım. İşlerimi zamanında yapsam her şey düzelecek. Stresten hasta olmayacağım. Ailemle, kendimle daha çok vakit geçirebileceğim. Ama nedense olmuyor hep oyalanıyorum.

Sevdiklerimin kalbini kırmak. Genelde öfkem çok çabuk olur ve çabuk söner. Karadenizli olmanın getirileri mi bilmiyorum. Öfkelenince de hiç istemediğim şekilde sivri dilli olurum. Yani sinirlenince o ortamı terk etmeye çalışırım bu yüzden. Çünkü tartışmayı uzatınca hem sevdiklerimin kalbini kırarım hem de en çok üzülen ben olurum.

9)  Tuttuğun takım var mı?
Beşiktaş. Fanatik değilim.

10)           Çantandan eksik etmediğin şeylerden bazılarını yazabilir misin?
Mutlaka kitap. Su, su içmeyi de çok severim. Kulaklık. Klasik şeyler işte anahtar, para, ayna.

11)           En sevdiğin içecek?
Kahve ve çay. Önceden çayı sevmezdim fazla ama sonra şekersiz de içmeye başlayınca tadını aldım ve çay bir başka yaa

12)           Son olarak blogundan para kazandın mı?
Hayır. Gördüğünüz gibi reklam falan yok.
Zaten ben bu blogu yalnızlıktan açtım. Benim gibi kitap okuma delisi olan insanlarla bir şeyler paylaşabilmek için. 3 yıldır yaptığım en güzel şey, verdiğim en iyi karar bu blogu açmak. Bana çok şey kattı. Bir sürü güzel insanla karşılaştım. Hatta genelde insanlara güvenmediğim halde burada samimiyetine güvendiğim çok insan var.
Liseye geçtiğimden beri başarımı ve dostlarımı kaybettim. Son 4 yıldır pişmanlıklarım arttı, zor şeyler yaşadım. Hala toparlanmaya çalışıyorum. Etrafımda çok insan var evet çok çok arkadaşım var. Ama gerçekten güvendiğim insan o kadar az ki. Oturup her türlü şeyden rahatça  sohbet edeceğim insan az. Dünya böyle maalesef. 10.soınıfta bloğu açtığımda çevremde kitap sohbeti yapacağım insan azdı. Olanlar da uzun uzun anlatmamdan hoşlanmıyordu. Bende burayı açtım, iyi ki...


Sevdiğim bir mim oldu. Yine uzunca konuştum, sıktıysam affedin :)


Bu aralar konuşmak bile zor. Vakit dar. Ders çok. Yetişmiyor. O kadar sıkıntılı ki. Beni zorlayan durumlardan nefret ederim ve 2 yıldır bu durumdayım. Dualarınızı bekliyorum inşallah 2 ay sonra kurtulurum.

O kadar özledim ki vicdan azabı duymadan ve aklımda yapacak işlerim olmadan doyasıya okuyabilmeyi…

Özlediğim çok şey var. İnsan neden elindeyken değerini bilmiyor da kaybedince anlıyor?
Boş zamanın kıymeti, sevdiğimiz bizim için herkesten farklı olan bir insan…

Her neyse. Buraya dertlerimi yazıp sizi de üzmeyi istemezdim ama vaziyet bu bende. Sizleri samimi bulmasam dertleşmem ama seviyorum ya hayatımda beni üzen veya mutlu eden olayları buraya dökmeyi.

Kendinize iyi bakın. İnşallah yazın uzun uzun kitap ve dizi yorumlarıyla döneceğim. Bloğunu ziyaret etmek, yorumlar yapmak istediğim o kadar insan var ki. Geri dönüş yapamazsam kusura bakmayın lütfen.

Mimlediklerim hep mimi yapmış oluyor, çünkü ben geri kalıyorum. O yüzden bu seferlik etiket yapmıyorum. Eğer yapmayan varsa ve istiyorsa yapsın mutlaka bir zaman okurum. Yoruma yazarsınız yapanlar :)
 SEVGİYLE KALIN...




 -Amaril-



9 yorum:

  1. Sınav biter bitmez mutlu yazılarla bekliyoruz seni o zaman

    YanıtlaSil
  2. Derslerinde başarılar diliyorum. Mimi ben de yaptım sende okuduktan sonra, okumak istersen: https://yeniyazibu.blogspot.com.tr/2018/04/blog-yazarlarn-tanma-mimi.html
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler 😊😀
      hemen sizinkini de okuyorum. Mimi yapmanız çok hoşuma gitti 😀😊☺💕

      Sil
  3. Birçok soruya cevabında kendimi gördüm. Baya ortak noktamız varmış ya :-) Seni daha yakından tanımak güzeldi.

    Sınavlarında başarılar diliyorum. Hepimiz bazı dönemler yoğun oluyoruz. Umarım en güzel şekilde atlatırsın :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa benzer olmamız beni mutlu etti Şule abla 😊☺ seviyorum sizi 😀

      Sınava az kaldı ve gittikçe yoğunluk artıyor 😕 güzel dileklerin için teşekkür ederim 😁 hayatta her şey kolay olmuyor illaki yogun olacağız ama inşallah güzel bir şekilde geçer dediğin gibi 💕💙

      Sil
  4. heeey ay tabii yaa yorgunluktan uyuyorsundur yaaa hadi işallah herşey istediğin gibi olur daaaa üniversitede olursun yaa hadi hayırlısııı :) dün akşam senin 2015 te yaptığın bir yorumu gördüüm. sarah jio, gündez sefasııı :) hadi işallah yazın yazarsın yineee çok çok başarılar sanaa, bol dua ediceeem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Deep yorgunluktan uyuyorum hemen :)) inşallah geçer gider bu günler de. üniversiteli olurum ;)
      o yaptığım yorum çok sevilmişti diye hatırlıyorum bende :) o yüzden bir yerden karşına çıkmıştır :)
      inşallah yazın bolca yazarım. sınava rağmen sözümü tuttum ve bir sürü kitap okudum. Yorumunu yazmak istediklerim çokça var :)
      duaların için çok teşekkürler harikasın :)

      Sil
  5. bu Mim yazısı harika olmuş Çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...