26 Şubat 2015 Perşembe

GÜNDÜZSEFASI - SARAH JİO



KİTABIN YAZARI: Sarah Jio
SAYFA SAYISI: 360
TÜRÜ: Romantik
***
KONUSU:

Acı ne kadar derinde olsa da zamanla tüm çiçekler güneşe döner yüzünü…

Kalbin anahtarıdır gündüzsefası. Ruhlarında en derin izleri taşıyanları bile çiçekleriyle sarmalar, filizleriyle umut taşır. İşte böyle gündüzsefasının süslediği bir yüzen evde yaşayan Penny Wentworth, 1950'li yıllarda ünlü bir ressamla evlidir. Her şeye sahip olan Penny'nin tek eksiği ise küçük evlerini taçlandıracak bir bebektir. Ancak gün geçtikçe tek eksiğinin bu olmadığını anlayacaktır çünkü sevgiyi yürekten hissetmek gerekiyordur. Onun hissettiği tek şey ise içini kemiren acıdır…

Ada Santorini New York'ta yaşadığı trajediden sonra ağır depresyondadır. Kendini toparlamak için Seattle'a Tekneler Caddesi'ne gelir. Burada kiraladığı bir yüzen evde eski bir sandık bulur. Sandıkta Penny Wentworth adında bir kadına ait eski eşyalar vardır. Gariptir ki Tekneler Caddesi'ndeki hiç kimse bu kadınla ilgili konuşmak istememektedir. Merakına yenik düşen Ada, Penny'nin gizemli geçmişine adım atarken kendi geleceğini de örmeye başlayacaktır.

Okuyucuları kalemiyle büyüleyen Sarah Jio'dan bir başyapıt daha. Gündüzsefası'nı okurken, ne kadar imkânsız görünse de her şeyin bir umuda açılacağını göreceksiniz. 


                                               (GÜNDÜZSEFASI ÇİÇEĞİ)


KİTAP  YORUMUM:

Bir Sarah Jio kitabı daha bitirdim. Gerçekten çok samimi ve duygusal bir kitaptı. Sonunu o kadar çok beğendim ki…

Her ne kadar Sarah Jio aynı tarzda yazsa da, yine de her kitabı kalbe işliyor ve unutulmuyor. En sevdiğim yönüyse kitap adının içerikle muhteşem uyumu… Ayrıca geçmişle şimdiki zamanı da birbirine çok iyi bağlayan bir yazar :)

           (SPEED NEEDLE – Seattle’ın sembolü gibi)                           
Bu kitabında da Penny Wentworth’un gizemli geçmişini ve onun geçmişini araştıran Ada Santorini’nin hayatına yeniden devam etmesini anlatmış…

Ada geçmişinde çok büyük bir trajedi yaşamıştır. Buna dayanamayıp işinde ve yuvası New York’tan ayrılıp kendini toparlamak için "Tekneler Caddesi"ne gelir. Tekneler Caddesi denmesinin sebebi, yüzen evlerin olmasıdır. 

                                                                         (SEATTLE - UNİON GÖLÜ)


Ada da güzel bir yüzen evi yaz sonuna kadar kiralamıştır. Yaşlı bir adam olan Jim ve yakışıklı fotoğrafçı  Alex ile tanışır. Alex ile çok iyi anlaşırlar. Ada kendini yaşadığı trajedi yüzünden geride tutsa da Alex’e aşık olmaya başlar :)

(YÜZEN EV)

Ada evinde eski bir sandık bulur. Sandığın Penny Wentworth’a ait olduğunu öğrenir. Penny 1950’li yıllarda ünlü bir ressam olan kocası Dex’le, yüzen evde yaşayan bir kadındır. Ada diğer ev sakinlerine Penny’e ne olduğunu sorduğunda hiç kimse konuşmak istemez. Yıllar önce Tekneler Caddesi sakinleri bir anlaşma yapmış ve sırlarını koruyacaklarına dair söz vermişlerdir. Jim o zamanlar 9 yaşında olduğu için olayları pek bilmez, bildiklerini de ilk anlatmak istemez. Ama sonra Ada’ya Penny’nin kaybolduğunu söyler. Penny’nin o gece tekne yapan Collin’le kaçacağını ama Collin’in tek başına gittiğini söyler. Penny ve Collin birbirine çok aşık olmuşlar. Dex’in karısı Penny’i hiç haketmediğini de belirtir Jim.

Ada, Alex ile Penny’e ne olduğunu bulmaya çalışırlar.   
             

                        (YÜZEN EV – Çok güzel değil mi?)

Güzel bir kitaptı…

İnsanın ne kadar acısı da olsa mutlaka o acıyla yaşamayı öğreneceğini gösteren bir kitaptı.
   
Umudun hiçbir zaman kaybedilmemesini, bir gün mutlaka hayata devam edileceğini, karşınıza sizin yaralarınızı saracak bir kişinin mutlaka çıkacağını anlatıyordu…

Bizi mutlu edecek kişiyi uzakta aramak yerine burnumuzun dibindeki kişiyi görmemiz gerektiğini  anlatıyordu…

Kitabı anlatacak söz bulamıyorum yani doğru kelimeler ve cümleler bir türlü çıkmıyor ağzımdan. Hissediyorsun, ama o hissettiklerini kağıda tam anlamıyla geçiremiyorsun. İşte bence Sarah Jio’nun kitapları bu şekilde…

Kitapta macera ya da aksiyon yok. Bana hareketli kitap lazım diyenler bu kitabı tercih etmesin. Kitap yavaş ilerliyor.

Aşk istiyorum diyenler tercih edebilir. Ama buram buram aşk kokan bir kitap beklemeyin :)

Arada sırada her insanın biraz sakin ve duygusal bir kitaba ihtiyacı olur. İşte o zaman bu yazarın kitaplarını tercih edin :) Yani herkes okuyabilir. Okuyun, okumaktan zarar gelmez :) :) :)

Sarah Jio’nun ülkemizde çıkan 5. Kitabı bu. Diğerleri de yakında çıkar diye umuyorum :)


(CATALİNA ADASI – Penny’nin en çok gitmek istediği yer)

Sarah Jio’nun diğer kitapları:
   1) Mart Menekşeleri 
       2)Yağmur Sonrası
       4) Son Kamelya  
   6) Agapi - Ölümsüz Aşk
   7) Elveda Haziran

YORUMLADIKLARIM RENKLİ VE ÜSTÜNE TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ :)

Mart Menekşeleri'ni ilk çıktığında okumuştum, ama o zamanlar blogum olmadığı için yorumlamamıştım, belki bir gün onu da yorumlayıp paylaşırım ☺ 


Yağmur Sonrası'nı da okudum ama sonra paylaşacağım inşallah...
                                                                                   -AMARİL-
  

8 yorum:

  1. Yine harika bir yorumlama olmuş yüzen evlerin resimleri de çok iyi olmuş ben macera okumayı seven biriyim ama nedensiz jio kitaplarını okudum macera ve aksiyon yorumlamalarını dört gözle bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :)
      Macera ve aksiyon kitabı olarak yakın zamanda Labirent serisini yayımlayacağım.
      Belki Dan Brown'un Kayıp Sembol kitabını da yayınlarım. Tekrar teşekkürler... Evlerin resmini bilmeyenler ve merak edenler için koydum :)

      Sil
  2. Sarah Jionun bir güzel kitabı daha..Kitap inanılmaz güzeldi.Yorumlarin gayet yerinde resimler çok güzel olmuş.Bende okurken ilk iş yüzen evlerin fotoğraflarına bakmıştım.En guzel resimleri seçmişsin.Catalina adasının resmide gerçekten tam oturmuş.Heyecanla yeni yorumlarını bekliyorum teşekkürler ! -Aysu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kitap harikaydı. Sade ve duygusaldı. Teşekkür ederim yorumumu okuduğun için Aysucum :) Fotoğraflar bana ait değil tabi ki, sadece güzellerini ve diğer bloglarda olmayan fotoğrafları seçtim :) Yazdığım taslaklar var onları da yakında yayınlayacağım inşallah :) Diğer yorumlarımı da beğenmen ve bol bol kitap okuman dileğiyle :)

      Sil
  3. Gayet güzel bir kitap tanıtımı olmuş,resimler çok hoş.Bu yazarı hep okumak istemişimdir ama bir denk gelemedik kendileriyle:)Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim :) Sarah Jio'yu öneririm. Ama onun romanlarında sürekli hareketlilik yok aksine durağan. Buna rağmen insanın kalbine dokunuyor. Onun kitapları, arada bir -stresli dönemlerde- soluklanmak için okunabilir :)

      Sil
  4. Bu kitabı çok seviyorum. Sarah Jio nun kitaplarına hayranım. Her kitabını okudum. çok sevdiğim bir yazar. Yeni kitaplarını dört gözle bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Sarah Jio'nun kitapları arasında çok sevdiğim bir kitap. Diğerleri de çok güzel tabi. Ben de Agapi ve en son çıkan Elveda Haziran'ı okumadım. Agapi'yi de okumayı düşünmüyorum. Kısa hikayeleri pek sevmiyorum :)

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...