9 Şubat 2019 Cumartesi

KORE DİZİSİ YORUMUM // PARTNERS FOR JUSTICE 



 Tür: Gizem, Aksiyon, Hukuk, Medikal
 Yönetmen: No Do-Cheol
 Senarist: Min Ji-Eun, Won Young-Sil Daum: 4.9
 Bölüm Sayısı: 32
 Bölüm Süresi: 35 Dakika
 Yapım Yılı: 2018
 Oyuncular: Jung Jae-Young, Jung Yoo-Mi, Lee Yi-Kyung, Park Eun-Seok

DİZİ YORUMUM:

Mükemmel bir adli tıp ve polisiye karışımı diziydi. Genelde duygusal ve romantik komedi tarzı şeyler izlemek istediğimde Kore dizileri izlerim. Her zaman bilimkurgu fantastik olmuyor bazen araya böyle şeyler sıkıştırmak lazım. İlk defa Kore dizilerinde bu iki konuyu barındıran bir dizi izledim ve çok memnun kaldım. Çok kısa sürede izlemişim. Aşırı sardı dizi ve bırakamadım. Her bölümü 30 dk ve toplam 32 bölüm. Genelde Kore dizileri 16 bölüm 1 saat oluyor ya bu da toplamda ona tekabül ediyor işte.



Dizide işlenen cinayetler, sebepleri , katili bulma süreci, mahkeme anı ve katil çok güzel işlenmişti. Güzel olaylar oldu. Kurgusu sağlamdı bence. Karakterler de iyi işlenmişti. Sadece bazı şeyler eksik kaldı. Onları da 2.sezonda görürüz diye düşünüyorum. Eğer 2.sezon olursa. Olmasını çok isterim. Genelde Kore dizilerinde 2.sezon olmuyor ya o yüzden pek umut etmek istemiyorum ama cidden işlenmesini istediğim bazı şeyler vardı onlara değinmediler. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yorum yazabilir.

Dizideki en önemli cümle “Her temas iz bırakır. “ Bu yüzden mükemmel işlenmiş cinayet yoktur. Süresi uzun da sürse illaki katil bulunacaktır demek oluyor. 

Daha yakından bakalım diziye :)



Güzel, hafızası süper bir savcı var başrolde. Daha yeni savcı olmuş olarak dizi başlıyor. İlk davalar hiç unutulmaz diyorlar dizide birkaç sefer. Bu savcımızın ilk davası çok zorlu bir dava. Bir kadın ölü bulunuyor. Vücudunda darp izleri var. Savcı kadının eşinden şüpheleniyor. O adam da çok zengin birisi. Kendinin suçsuz olduğunu söylüyor ama davranışları çok şüphe uyandırıcı. Tüm şeyleri öğrendiğimizde ters köşe yaptıklarını anladım. Cidden şaşırtıcıydı.
Böyle daha birçok olay var.

En çok ağladığım olay yaşlı adamın hikayesiydi. Çok duygusal ve çarpıcıydı. Mers hastalığı şüphesi olunca savcı ve doktorumuz otopsi odasında karantinaya alınıyor o bölümde süperdi. Seri katilin olduğu bölümler de çok heyecanlıydı.



Adli tıp doktorumuz ise soğuk, duygusuz , zeki, başarılı bir adam. 10 yıldır adli tıpta çalışıyor. Otopsilerini çok ayrıntılı yapıyor. En ufak hataya tahammülü yok. Espri de yapıyor ama ruhsuz bir şekilde. Espri yapıyor ama insanların sinirini bozuyor genelde. Bizim bir öğretmenimiz vardı. Kendisi gülmeden espri yapardı ve bizim gülmemize çok kızardı. Bu adam aklıma o öğretmeni getirdi bu yüzden. Önceden cerrahmış bu adam. Geçirdiği kaza sonrası elinde titreme olmuş. Bu yüzden adli tıpa geçmiş. Hayat enerjisi olmayan, çoğu zaman evine gitmeyen, otopsi masasında uyuyan, yalnız bir adam. İnsanları etrafından kovmakta çok usta. Herkesi kendinden uzaklaştırıyor. En çok dediği sözler: masal okuma, roman yazma, defol. Aşırı komik geliyor ama bu sözler izlerken.



Bu adam ilk başta çok değişik geldi. Soğuk davrandığından hiç sevmediydim ama sonradan ona acımaya başladım. Yalnızlığa dayanamıyorum. Kurgu bile olsa çok acıklı. Sonradan da sevmeye başladım. Hikayesini öğrenince adama hak verdim. İnsanı hayattan soğutan şeyler. Doktorumuzun dediği gibi gereksiz bir pembe dizi olayları olmuş.



 Savcı ve adamın yanındaki yardımcısı sadece ona katlanabiliyor. Bir de adli tıptaki müdür seviyor bu adamı. Diğer herkes ondan şikayetçi. Elindeki titremeyi kontrol etmek için düzenli olarak poligona gidiyor ateş ediyor. Evinde her türlü silah ve bıçak var. Yani çok değişik birisi gerçekten onu tanımanızı isterim. Sırf bu adam bile diziyi sevmeye sebep.



Dizide aşk yoktu. Sadece yan roldekilerde ufak bir aşk başlamıştı. Başroldekiler arasında da olur sanıyordum ama 2.sezona kaldı galiba. Aşk olmasa bile yeterince güzel zaten. Adli tıp, polisiye içerikli dizileri çok sevdiğimden bu dizi tam benlikti. Uzun süre etkisinde kaldım. Mahkeme zamanları da diziye renk katmış. Savcı gerçekten çok başarılı bir şekilde oynadı. Adli tıp doktoru da rolünü güzel canlandırmış.



Bu diziden sonra ölülere daha fazla saygı duyulması gerektiğini anladım. Onlar da bir insan ve bu dünyadan geçip gittiler. Hayattayken adaletleri sağlanamadı belki ama onlar öldükten sonra hikayelerini öğrenen ve adaleti sağlayan insanlar var.

 Adli tıp doktorumuz diyordu ki : Biz ölülerin hikayelerini dinleyen son insanlarız. Bu cümleden sonra insanın içine bir şey oturuyor değil mi?

Polisiye, adli tıp, otopsi sahneleri, davalar, katiller, adalet görmek istiyorsanız diziye başlayın hemen. Yan roldekilerde diziye güzel şeyler katmış. Konusu, oyunculukları iyiydi yani. Ayrıca ilk bölümdeki şüpheli adamı son bölümde de bir olayda görmek ilginçti. Onun hikayesi daha bitmedi. Zaten dizi sonunda devam edecek yazdı. Umarım 2.sezon çıkar. Çünkü bu adamın hapse girmesini görmek isterim. Kadınlara şiddet uygulamayı seven bir tip olduğundan nefret ettim karakterden.

Kısaca dizi bu şekilde. Daha fazlası için izleyin :) Herkese iyi izlemeler :)

Alıntıları da instagramdan buldum. Yapanların eline sağlık. Bu replikler cok seviyorum o yüzden yazıma mutlaka koymak istedim.

-Amaril-

20 yorum:

  1. ayyyyy o kadar çok dizi ve kore dizisi izliyom kii. bunu izlememişim bak. var benim blogda da bi doluuu koreee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2018 yazında cıkmış ya yeni dizi sayılır. Ondan gormemissindir. Mutlaka izle. Harika dizi. Senin blogdaki korelere de bakarim mutlaka:)

      Sil
    2. Öncelikle merhaba! Şimdiye dizinin 2. Sezonu yayınlandı çok beğenildiği için 3. Sezon gelecek diye düşünülüyor ama izlemiş biri olarak şunu demeliyim 1. Sezondan daha iyi . 2. Sezon o kadar güzel ki bitirdiğinde bu ne ya bunun devamı olmalı diye aklında bir şeyler kurgulayacaksın !Kesinlikle ne olursa olsun 2. Sezonu izlemeeni tavsiye ederim.Bursadan sevgiler..🧡

      Sil
    3. merhaba yazımı okumana sevindim. güzel bir yerdesin hem de Bursa :)
      2.sezonu izlemeye başladım ama araya dersler falan girdi. heyecanlı gidiyor cidden. mutlaka bitireceğim. yorumu da yazarım diye umuyorum :)
      3.sezon bence de gelir ;)

      Sil
  2. Bu diziye ölüp bitiyorum bunun gibisini bir daha bulamadım neredeyse bütün tıp dizilerine baktım ama aynı etkiyi vermedi özlemimden tekrar başlamayı düşünüyorum. Eğer bunun gibi gerçekten gizem konulu bir kdrama bilen varsa lütfen söyleyebilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de bunun tarzı çok farklı. şu an aklıma gelmiyor. tavsiye verirse birisi izleriz onu da :)

      Sil
  3. O kadar güzel yorumlamışsınız izleyesim geldi teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. 2. sezon geldii ve netflix'te var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pardon netflix'e gelince yeni çekildi sandım. Meğer 2019'da çekilmiş

      Sil
    2. evet izledim ben de .sezonu ama yorumunu yazmaya zamanım olmadı

      Sil
  5. 3.sezon hakkında bilginiz varmı gelicekmi çok beğendim inşallah gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3.sezon gelmesi yüksek ihtimal denilen bir haber okudum ama bayağı zaman geçtiği halde yeni haber yok. ben görmedim en azından.

      Sil
  6. 3.sezon gelicekmi bir bilginiz varmı bence gelmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3.sezon gelmesi yüksek ihtimal denilen bir haber okudum ama bayağı zaman geçtiği halde yeni haber göremedim. bence de 3.sezon gelmeli çok iyi dizi :)

      Sil
  7. Bende diziyi geç keşfedenler denim,bi solukta iki sezonu da izledim. umarım 3.sezon çekilir çekilmeliydi de Açık pencere bırakmışlar

    YanıtlaSil
  8. bende diziye hayran kaldım bitirmemek icin son bölümü oyle yavastan alıyorum kesinlikle 3.sezon olmalı bi dizi herseyiyle bukadae 4 4luk boyle olur bnce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de yavaş izledim 2.sezonu. 3 de gelir umarım. harika bir dizi

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...