23 Temmuz 2018 Pazartesi

BUZ KAPANI – ALEXANDRA BRACKEN (KARANLIK ZİHİNLER # 2)

Yazar: Alexandra Bracken
Çevirmen: Handan Sağlanmak Arlı
Yayın evi : Parodi Yayınları
Sayfa Sayısı: 552
Baskı Yılı: 2015
Editör : Hilal Gültekin
Sayfa Sayısı : 552
TÜR: DİSTOPYA

KİTAP TANITIMI:
Kabullen, uyum sağla, harekete geç. Turuncu… lider… roo… Herkes farklı bir şekilde sesleniyor bana. Oysa bir tek ben gerçekte ne olduğumu Biliyorum: bir canavar. Ve şimdi beni bekleyen zorlu bir görev var: Virüsün kaynağını açık eden çok gizli Bir bilgiye ulaşmak… Ve bu… bir zamanlar bana nefesim kadar yakın olan birinin ellerinde… Şimdi bir tercih yapmak zorundayım. Ya kalbimi özgür bırakacak ya da Karanlık zihinleri aydınlığa Kavuşturacağım…

"Bu kitap, distopya okuyucuları için bir baş ucu kitabı olacaktır."
-School Library Journal-

"Baş döndürücü bir aksiyon ve heyecan dolu bir macera. Bir sonraki kitabı okumak için sabırsızlanacaksınız."
-Publishers Weekly-

"Bracken'ın bu sürükleyici ve tüyler ürpertici distopyası hafızalarınıza kazınacak."
-Kirkus Reviews-

***

KİTAP YORUMUM:

Heyyoo ben geri döndüm çok şükür sınavlı günler bittii:)  Sınav bittiği gün tatile çıktık 1 hafta Side'deydim. Belki gezdiğim yerler ile ilgili kısa yazı yazabilirim :) sonrasında  da kendime mola verdim insanlardan uzakta durdum genel olarak. Kitap okudum azıcık. Çokça dizi izledim. Gezdim falan filan. Bunları sonra konuşuruz uzunca.

Karanlık zihinler cok degisik bir yerde bitmişti ve aradan 1 yıl geçince devam kitaplarını anca alabildim. Zaten sınavım da bitti daha yeni boş zamanım oldu. Bol bol fotoğraf çektim. Bundan sonraki fotograflar benim cekimim :)




(FOTOĞRAF BANA AİT , ALMAYINIZ)

Bu kitapta bol aksiyon vardi. Ilk kitabı 1 yıl once okuduğum icin sonunu unutmuşum sonra bakmaya üşendim.  Ama kitaba devam ettikçe ne olduğunu hatırladım. Ilk kitabı okumayanlar bundan sonraki yorumumu okumasın biraz spoi var. Önce Karanlık Zihinler yorumumu okuyun sonra kitabı ve daha sonra da bu yorumumu okuyun ;))

Ruby Çocuk Birliğine katılmıştı en son. Yani mecbur kalmıştı. Bayağı savaş teknikleri öğrenmiş. Kitabın kapağında yazan “ Kabullen, uyum sağla, harekete geç “ sözleri bunların hayat felsefesi haline gelmiş.


Ruby bazı çocukların lideri olmuş. Cate onu lider yapmış. Cocuk Birliği ismine bakılınca bu Psi çocuklarını korumaya çalışan birileri gibi görünüyor ama aslı öyle değildi bunu ilk kitapta öğrenmiştik. Şimdi daha da içine girdi Ruby ve ilginc şeyler öğreniyor.


(FOTOĞRAF BANA AİT , ALMAYINIZ)

 Ilk başlarda nooluyo yaa falan dedim çünkü farklı karakterler vardi ve Ruby bir görev içindeydi. Ayrıca uzun süre Chuby, Liam ve Zu dan bahsedilmedi. Yani şu an onların ne yaptığını bilmiyorduk sonradan tabii açığa çıktı ;)

Yeni karakterler katıldı dedim ya en önemlileri Vida ve Jude. Ayrıca Cate hala vardi ve Cole yani Liam in abisi de önemli rol oynadı bu kitapta. Yaa Cole ile ilgili öyle bir sır öğrendik kii aşırı şaşırdım hic beklemezdim. Cole ü sevdim ben ama ya komik biri.
Vida’yi uzun sure erkek sandım sjsjssj ama sonradan kiz olduğunu anladım. Erkeksi tavırları var çünkü. Vida bir mavi. Korkusuz bir tip. Chubs ortaya çıkınca onunla olan tartışmaları, laf dalaşması falan cok eğlenceliydi ve kitaba komiklik katmış. Chubs ve Vida ‘ yı birbirine yakıştıran tek ben değilimdir demii ;))) yani ınsallah 3.kitapta onlar da birlikte olurlar.

Chubs cok değişmişti. Aslında önceden de sessiz biriydi ama şimdi daha bir farklı olmuş. Onun yaşadıkları da cok zor tabii. Psi çocuklarını arayanlardan biri olmuş çünkü Liam ve Zu nün yakalanmaması icin sahte veriler girmiş sisteme ve onların nerde olduğunu bulmak icin bu tek şansıymış. Bence mantıklı bir hareketti onun yaptığı. Çünkü mecbur kalmış çocuk. Her neyse oraları ayrıntılı okursunuz.

Jude bir sarı ve herkese samimi yaklaşıyor. Ruby gibi herkesten uzak duran birini bile takıma alıştırdı. En küçükleri Jude diye biliyorum. Komik ve tatlı birisi. Zu'nun  yerini doldurdu galiba. Savaşma tecrübesi olmadığı halde onu ölüme yolluyor Cocuk Birliği ve sonra Ruby ile birlikte kaçıyorlar  bundan sonra da kitap sarmaya başladı. Ondan öncesinde neler olduğunu hatırlayıp anlayana kadar zorlanmıştım. Onlar kaçınca cidden kitap daha eğlenceli ve aksiyonlu olmaya başladı.

Bazıları kitabı beğenmemiş ama ben sindire sindire okudum ve çok sevdim. Belki de seriye ara vermesem bende sevmezdim ama cidden aksiyonu bol bir kitap olmus. Tabii bazı duygusal yerleri de vardi özellikle sonunda cok duygulandım. Yazar cidden efsane yazmış. Karakterlerin ruhsal halini ve davranışlarının sebebini anlıyoruz üstelik distopya dünyası da zekice. Olaylar muhteşem. Cok sevdiğim bir seri ve sadece son kitabı kaldi :(

Clancy'i merak eden varsa onu da kitabın sonlarına doğru görüyoruz. Her zamanki gıcıklığı ve etkileyici hali ile yine meydana çıkıyor.

Liam yazık bu çocuğa ya. Hatıraları gitti. Ama gerçekten sevenler unutamaz bunu da cok iyi anladık. Oraları okumak da çok güzeldi.  Sevmek zor bir iş öyle kolayca vazgeçemiyor insan. Bunlar da öyle oldu. Ruby’nin onu uzun sure göremeyip karşısına çıktığı zaman nasil davranacağını bilememesi , cok özlediği halde ona yabancı gibi davranmak zorunda kalması falan aşırı üzücüydü ...

Altı çizilesi güzel cümleler vardı. Kalın bir kitap ama okutuyor kendini. Bu seriyi distopya sevenler mutlaka okusun. Orijinal bir dünyası, Harika karakterleri var.


(FOTOĞRAF BANA AİT , ALMAYINIZ)

Yakın zamanda ilk kitabın filmi çıkacak. Ruby’i hic öyle hayal etmediydim herkes gibi. Eğer ki oyunculuğu güzel olursa film bayağı tutar. Dediğim gibi konusu harika.

Kısa süre sonra Ateş Çemberini de okurum. Şu an Görünmez Adam 'ı okuyorum. Yorumumu üstüne tıklayıp okuyabilirsiniz :)

Doctor Who izliyorum. The Rain dizisini bitirdim. Izledigim diziler hakkında da yazmak istiyorum. Yapılacak cok sey var ama gun boyu bu dizileri izlemek istediğimden bunları yapmak zor. Bir yandan da annem havlu işlemeyi öğretti onu yapıyorum. Malum Türk geleneklerinin yaşatılması gerek ve bende bunları öğrenmek istedim. Eğlenceli oluyor bir yandan onları yaparken bir yandan dizi izlemek. Tabii alt yazı okumak da var shjsjs biraz zorlayıcı ikisi ama değer buna. Tüm kış boyunca hayal ettiğim evde yatmak fiilini gerçekleştiriyorum ve bazen dee geziyoruz. Hayat güzel gidiyor ta ki 9 gün sonra sınav sonucu açıklanacağını hatırlayana kadar :(

 Benden şimdilik bu kadar , en az 20 tane kitap yorumum ve bir o kadar da dizi yorumum var onları da ekleyeceğim kısa zamanda. Siz neler yapıyorsunuz? Özledim valla Blog ortamını ;))


KARANLIK ZİHİNLER SERİSİ:
2)BUZ KAPANI
3)ATEŞ ÇEMBERİ
ARA KİTAP: KARANLIĞIN İÇİNDEN

~KİTAP ALINTILARI~

Elinde hiçbir şey kalmayınca sarılabileceğin tek bir şey vardır: Umut.
*
"Bir şey söyleyip aslında bambaşka bir şey söylemek istiyor olabilirdi."
*
Oyun tahtasındaki bu tek taşın yerini değiştirmek tüm oyunun gidişatını etkileyecekti
*
"Sanırım aklımı kaçırıyorum... Neler oluyor, ne oldu, bilmiyorum ama sana bir kez... yalnızca bir kez bakmam bile seni ne kadar çok sevdiğimi hissettiriyor bana. Söylediğin ya da yaptığın bir şey yüzünden değil. Hiçbir sebebi yok. Sana bakıyorum ve seviyorum seni. Ve bu
beni dehşete düşürüyor. Senin için yapabileceklerim beni dehşete düşürüyor. Lütfen... bana söylemek zorundasın... Lütfen bana delirmediğimi söyle. Lütfen sadece yüzüme bak."
*
Kimi düşünceler insanin zihnine kronik bir hastalık gibi yerleşir. Ondan kurtulduğunuzu sandığınız an, aslında daha karanlık bir şey dönüştüklerini fark edersiniz.
*
"Korkutucu... Bir yabancıyla tanışıp ona karşı kalbini durduracak kadar güçlü bir şey hissetmek o kadar korkutucu ki..."
*
Hayat seni hep hayal kırıklığına uğratacak. Birilerini seveceksin ve ne kadar uğraşsan da elinden alıp götürecek onları.
*
"Yine gitme," diye fısıldadı. "Peşinden gelemeyeceğim bir yere gitme. Lütfen, lütfen, yine yapma..."
*
Ben ne istiyorum, biliyor musun? Bir seçim.
*
"Bugünlerde ilişkiler böyle yürüyordu.Öyle hiçbir karşılık beklemeden kimse kimseye bir şey vermezdi."
*
Son birkaç haftanın bana öğrettiği şey şuydu: İnsan karşısındakini tanıdıkça daha çok önemsemeye başlıyordu. Aradaki sınırlar giderek bulanıklaşıyor ve ayrılık zamanı gelip çattığında o hayattan kopmak büyük bir işkenceye dönüyordu.
*
Ancak hatıraların zamanla nasıl solup gittiğini iyi bilirdim.
*
"Cate bana geçmişten kurtulmanın tek yolunun onu bir şekilde arkada bırakmak olduğunu söylemişti.Bir kapıyı kapatmak daha aydınlık bir odaya açılan bir başka kapıyı açmak..."
*
İnsanın etrafında sevdiklerinin sıcaklığı olunca soğuk günleri atlatmak kolaydı.
*
Fazla iyi ve kolay görünen şey asla öyle değildir.
Avını bulmak için bakacağın en son yer avcıların arasıdır.
*
Yorgun olduğunu biliyordum. Yorgunluğun insana neler yaptığını da en iyi ben bilirdim. Kalkanların birer birer inerken zihnin sana oyunlar oynamaya başlardı. Hayaletler insanlara musallat olmazdı aslında; bunu yapan, insanların kendi anılarıydı.
*
"Sen yalnız değilsin," dedi. "Bazen sana öyle gelse de değilsin işte. Seni kollayan ve deli gibi önemseyen insanlar var hayatında. Böyle hissetmeleri için onları zorladığından da değil. Böyle hissetmek istediklerinden... "
*
~Amaril~

4 yorum:

  1. Geri dönmene sevindim. Umarım sınavdan güzel bir puan alırsın.

    Yazın bloglar tatile çıkmış gibi oluyor. Senin aktif olacağını duyduğuma sevindim. Yazın okuyacak blog bulmak zor.

    Yazılarını merakla bekliyorum. Sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şule abla :)) Bende çok sevindim geri donebildigim icin.

      Sonuçlara az kaldi ınsallah guzel olur.

      Ben tatile çoktan çıktım geldim dediğim gibi :)) kurban bayramından sonra yine şehir dışına çıkacağım düğün icin ama onun harici hep boşum ve bol bol yazı gelecek insallah ;))

      Sevgiler

      Sil
  2. oh oh geçmiş olsuuun. tatil de iyi olmuuuş. bu kitabı merak ettim bak :) ismi de ne güzelmiş. distopya da iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya cok guzel bir tatildi. Sağ ol Deep :)
      Kitap harika cidden. Karanlik zihinler ilk kitap sonra mutlaka seriye devam et guzel gidiyor cunku :)

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...