9 Ocak 2017 Pazartesi

GEÇ KALMIŞ BİR 2017 YAZISI


Merhaba :)

Tüm insanlığa iyi gelecek, hayallerin gerçekleşeceği, insanların savaşmayacağı, kavgaların kötülüklerin olmayacağı, iyiye güzele başarıya ulaşılan bir sene olmasını istiyorum 2017'nin!


Uzun zamandır yoktum. Okul dershane sınavlar derken, sonunda vakit daraldı. Yaklaşık olarak 2 ay var sınava. Bugün ÖSYM başvurumu yaptım. Çok heyecanlıyım, inşallah bu işin altından başarıyla kalkarım/z. Herkes istediği ve yapabileceği mesleği en iyi öğreneceği üniversiteye gider inşallah.


Hiçbir zaman ygs lys sınav muhabbetlerini, kayıt zamanlarını, bankaya sınav parası yatırma işlemlerini merak etmedim. Özellikle uzak durdum, sanki sıra hiç bana gelmeyecek gibi… Ama şimdi içindeyim, yaşıyoruz. Yarış atı gibiyiz. Etrafımızda en yakınımızda savaşlar ve terör var. Daha uzaklarda el altından her pisliği yapan ülkeler var. Her gün birden çok şey oluyor. Zaten psikolojim bozuk haberlere bakmıyorum ama teknoloji çağındayız elbette duyuyorum ve bu beni daha kötü yapıyor. Hayattan bezdim. 

moon wallpaper ile ilgili görsel sonucu

Geçenlerde -aralık 26 da- 18 yaşıma girdim ama hiç umduğum gibi değildi. Zaten hiç 18 olmak istemedim. Hep çocuk kalmayı bu korkunç dünyanın kölesi olmamayı istedim. Ama her şey gibi bu da geldi. Berbat bir gündü benim için. İlk defa doğum günümden nefret ettim. Çünkü sınav dönemindeyim, çünkü hayatımda hala yerine koyamadığım şeyler var, çünkü dünya savaşta, çünkü insanlar ölüyor, çünkü ben büyüdüm ve insanların ne kadar kötü olduğunu artık daha iyi anlıyorum.

Halep’te yaşananlar, Gazze, Irak, Arakan ve daha niceleri, yıllardır savaşta. Yıllardır insanlar ölüyor. Her gün yaşama savaşı veriyorlar, umut etmek sınavı veriyorlar, ve ben sıcak evimde berbat bir sınava bile hazırlanamıyorum. O kadar yoruldum ki. Her gün aynı şey. Saat 6 da kalk, okula git buz gibi soğukta. Gürültüde ders çalış, dershaneye koş, akşam 8 de 9 da eve gel. Bu işte. Aylardır böyle ve ben tükenmiş gibi hissediyorum. Elbette daha hiç bunlar yolun çok başındayım. Ama bu yıl o kadar zor ki. Dediğim gibi sadece kendi dertlerim olsa dayanabilirdim. Ama o insanlar, çocuklar…

İnşallah her şey daha iyiye gider. Terör biter. Ülkemizde huzur başlar. Artık saçma şeyler yerine en çok bilime eğitime önem veririz. Her şeye rağmen yılmak pes etmek yok. Hem Türk milleti olarak hem de 2017 sınav mağdurları olarak. Bundan sonra daha iyi olacak. Buna inanıyorum, dua ediyorum.

İlgili resim

Yaz gelse, tekrar vicdan azabı duymadan, başka bir şey düşünmeden kitap okuyabilsem, gönlümce film dizi izleyebilsem. Yemyeşil rengarenk ağaçları ve çiçekleri izlesem fotoğraflarını çeksem. İnsanların gürültüsünü çekmeden kafamı dinleyebilsem.

O kadar hırslılar ki, tamam bende de var hırs, ben de korkuyorum sınavdan başarısız olmaktan ama en çok da ailemin emeklerinin karşılığını verememekten… Ama o hırsı kötü yönde kullanmıyorum. Yine de anlayışlı olmaya çalışıyorum. Dershanedeki okuldaki insanlar o kadar garip ki. Çok az kaldı ve herkes gergin. Sürekli en ufak bir şeyde olay çıkıyor bıktım artık.

Etrafımda ailem dışında birkaç insan var mutlu eden. Bazıları da uzakta. Önceden kuzenlerimle sohbet ederdik dertleşirdik gece yarısına kadar. Şimdi hiçbirimizin vakti yok. İmkan çok ama vakit yok artık. Gittikçe uzaklaşıyoruz yakınlaşacağımız yerde.

İç dökme yazısı gibi oldu. Sonuna kadar okuduysanız tebrik ederim. Benim saçmalamalarım işte. Bi de o kadar doldum ki daha çok yazasım var ama halim yok. Sınav tüm gençliğimi mahvediyor ;) Hiç okuyan olmasa bile ben okurum ilerde, içim rahatladı biraz. Özlemişim bloğumu. Yazın daha fazla yoğunlaşacağım. Yorumlamak okumak istediğim tonla kitap var. Belki de yazın her hafta veya üç  dört günde bir yorum atarım :) Herkese iyi geceler :) Daha güzel, daha huzurlu, daha başarılı bir dünyaya uyanalım inşallah…



-AMARİL-

16 yorum:

  1. Hepaine sonuna kadar katılıyorum canm 😃 bu arada geçte olsa iyiki doğdun diyorum 😃

    Takibe aldım seni benim bloğumada beklerim 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Hemen bakıyorum blogunuza.
      Doğumgünüm geçeli çok oldu evet ama bugün sevdiğim birisinin doğumgünü ve bugün benim de doğumgünümü kutlamanıza çok sevindim :))

      Sil
  2. Aaa ne güzel o zaman onada iiki dogdun diim 😃 musmutlu yasasın senle 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öyle olur hayırlısı diyelim 😄😊

      Sil
  3. Yine bennnn.Bir iki üc mimm...Mimledim senide.Yaparsan musmutlu olabilirim 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler en kisa zamanda bir fikir bulabilirsem yapacağım 😄😊

      Sil
    2. Bak blogunda yorum olarak bir kaç örnek verdim sana kesin bulursun ��

      Sil
    3. Tamam çok teşekkür ederim en kisa zamanda yaparım ;))

      Sil
  4. Sonuna qədər maraqla oxudum. İmtahanlar həmişə həyatdan soyudur insanı. Amma inan ki, gələcəkdə bu günlər insana çox xoş xatirə kimi gəlir. İnşallah imtahanı qazanıb, istədiyin kimi yaşayarsan bu il. Ümidsiz olma. Gələcək siz gənclərin əlində unutma.Sevgilər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çok tesekkürler 😄 Evet eminim ilerde bunlara gülüp geçeceğim ama yaşarken zor geliyor elbet. İnşallah kazanırim iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)) Gelecek gençlerin elinde çok doğru inşallah hepimiz insanlık adına yararlı işler yaparız. 😊☺

      Sil
  5. heeey başarılar kolaylıklar amaril ya sen bizim it's me amaril misin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ama ben bahsettiğiniz kişi degilimdir gayet sıradan bir insanım. Bu arada neyi kastettiginiz hakkında bir fikrim yok -çok cahil kaldım ama ya. Neten de araştırdım ama ingilizce hep. Bi sitenin adı mi bu - 😊😂😂

      Sil
    2. it's me amaril yani ben amaril adında öğrenci bir blogçu arkadaşımız vardı ya ondan dedim. Hepimiz gayet sıradanız. Hoşgeldin ki aramıza.görüşürüz yine.iki şeker arkadaşım burda ayrıca yorum yapmış kii☺

      Sil
    3. Aa tamam o zaman bu arada hosbulduk :)) Asıl aranıza yazın geleceğim şimdi pek ilgilenemiyorum malum :(
      arkadaşların gerçekten çok şeker ya burdaki herkes harika. Bi an once yaz gelse de bende iyice tanısam sizleri 😊☺

      Sil
  6. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzu bulamadım link atarsanız daha iyi olur :)

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...