24 Ekim 2014 Cuma

MERHABALAR



Öncelikle herkese merhaba... Ben Hilal :)

Blog açmayı hep istiyordum sonunda cesaret edebildim :) 
(24 Ekim 2014)

Blogum, kitaplara dair olacak. Kitaplara ek olarak izlediğim filmleri, yabancı dizileri, gittiğim sinemaları da yorumlayacağım kendimce ;))

Çevremde kitap okuyup üstüne yorum yapıp konuşacak insanlar yoktu. Ben de aynı şeyleri sevdiğimiz insanlara ulaşmak için blogu açtım. 

Kitap okumayı, dizi izlemeyi, fotoğraf çekmeyi, doğa ile iç içe olmayı, ailemle, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim.

Sizlere öneriler verip, sizlerin de tavsiyelerini, kitap önerilerini almayı amaçlıyorum. Tabi arada sırada farklı sohbet konuları da açabilirim ya da güncel konulardan da bahsedebilirim.

Umarım hayırlı olur ve beni desteklersiniz. :)

Not: Güncellenmiştir.
***19.07.2019 

Ankara Üniversitesi'nde Hemşirelik okuyorum ve şu an 2.sınıfa geçtim. Hemşirelik artık her yerde 4 yıl. Bunu soranlar çok oluyor diye belirtmek istedim :)

Bölümümden memnunum. Her zaman sağlık alanında, insana faydamın dokunacağı bir bölümde çalışmak istemiştim.

Hobi olarak blogla ilgilenmeye devam edeceğim vakit buldukça. Stajlardan ve okuldan bana çok az vakit kalıyor ama yine de blogdan kopamam. Blogu iyi ki açmışım. Bir sürü şey öğrendim, yeni insanlarla tanıştım. Aynı fikirde olduğum, düşüncelerini sevdiğim insanlar oldu. Hiç pişman olmadım, burada yazmaktan, sizlerle konuşmaktan... 

**İnstagramda daha çok aktifim. Oradan beni takip edebilirsiniz. @farkli_diyarlar

**Ayrıca POPZİNGO'da da yazarlığım mevcut. 

32 yorum:

  1. Hoş geldiniz.Başarılar dilerim;)

    YanıtlaSil
  2. hayırlı olsun blogunuz. yazıların bir çok yerdeki gibi alakasız ve yanlış değil aksine akıcı anlatımının yanında verdiğin bilgilerde gerçek bir sonraki yorumlamalarını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Akıcı bulduğunuza çok sevindim:) bir sonraki yorumumu vakit bulursam bugün ya da yarın paylaşacağım. :)

      Sil
  3. merhaba. Ben hayatını kitaplara ve sinemaya adamış biri olarak malesef blog açmaya cesaret edemedim ama blogunuzu şimdiden ilgiyle takip etmeye başladım. Kitaplarda mutluluğu bulmanız dileğiyle başarılar dilerim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de deli cesaretiyle bu işe başladık ;)
      Yorumunuzu çok beğendim. Bende kitapları ve sinemayı çok sevdiğim için hem keyif olsun diye hem de kitaplardan diğer insanları haberdar etmek ve kitapları sevdirmek için blog açmaya karar verdim. :)
      Takip edip destek verdiğiniz için teşekkür ederiz...

      Sil
    2. sadece kitaplar degilde birazda sinema hakkında yazılar yazarsanız bence süper olur. Bir çok blog var sinema hakkında ama birkaç tanesi dışında güzel yorumlar bulmak çok zor. Blog yürütmek zor bir iş size başarılar dilerim. Ufak bir eleştirim var size neden ağlamayan duygusuzdur dediniz as maça için:) ben hayatımda hiç ağlamadım kitap veya film için. Belki de duygususuzumdur gerçektende :) neyse size kolay gelsin.
      Not:gmailim yok o yüzden anonim yazdım

      Sil
    3. Sinema hakkında yazmayı düşünüyorum. Sınav dönemimi atlatayım belki sinema da tanıtırım. Blogum biraz tanınsın ondan sonra zaten elimde bir sürü kitap tanıtımı var araya filmler diziler de eklerim. :)
      As Maça'yı okuyun sonra sizinle bir daha bu ağlama konusunda görüşelim :)
      Eleştiri için teşekkür ederim sizlerin fikirleri önemli :)
      Ben duygusal bir insan olduğum için ağlarım ama bu kitabı okuyan arkadaşlarımın çoğu da ağlayıp çok beğendiği için öyle yazdım. tabi benim de sizin gibi filmlerde falan ağlamayan arkladaşım var nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben duygusal şeylerde dayanamam ağlarım. İçime dokunur yani :)
      Tekrar teşekkür edrim :) blogumu takip etmenizi yorumlamanızı çok isterim bu arada ;)

      Sil
    4. as maçayı okudum ve ağlamadım:):) yanlız sizli bizli hitaplardan pek hoşlanan bir insan değilim. Dört numara yorumun süperdi ülkemizde kimse adını bile bilmiyor bu serinin. Bence bu seriye olan farkındalığın artması konusunda en büyük iş sosyal paylaşım ağlarında serinin tanıtılması. Filmini 2011 de sinemada izlemiştim o günden beri çok seviyorum. Aslında filmi sadece teresa palmer ve alex p. yönlendirse daha iyi olurdu. Sarah gibi karakterin olduğu liseli aşklarından gına geldi artık.Bu arada gmail hesabı almak konusunda çok tembelim özür dilerim:):) en kısa zamanda alıcam.

      Sil
    5. Ben de resmiyeti sevmem ama bazı insanlar resmiyete çok dikkat ettiği için ister istemez böyle ortamlarda mesafeni korumak zorunda kalıyorsun =)
      Ben de ''seninle'' aynı fikirdeyim. Bu kitabın ve filminin daha çok tanıtılması gerekiyor. Ayrıca bence de Sarah aradan çıksa çok iyi olur :) Diğer kitaplarını da okudun mu? Dokuzun yükselişi yani 3.kitapta çıktı fakat ben daha alamadım :(
      Gmail hesabını alınca buraya yine mesaj atarsan senin yorumlarını diğer yorumlardan fark ederim :) Umarım en kısa zamanda alırsın. Bu arada özüre gerek yok :)
      As Maça'ya gelince bilemiyorum. Benim sadece bir arkadaşım ağlamadı.O da senin gibi sinema ve kitapların hepsini biliyor ve takip ediyor. Sanırım insan sinema ve kitabın tüm türlerini iyice öğrendiğinden ve mantığını kavradığından duygulanmıyor :)

      Sil
    6. Bir şey daha; Dört Numara Benim'in 2. filminin çıkıp çıkmayacağını biliyor musun? :)
      Çünkü ben onunla ilgili hiçbir yerde kesin bilgi bulamadım. Artık bundan sonra da çıkmaz herhalde. İnsanlar seriyi fazla duymamışlar. O yüzden tutulmadı sanırım.

      Sil
    7. Özür dilerim yeni gördüm bu aralar biraz fazla yoğunum bide istanbul trafiği de sağolsun okuldan eve bile gidene kadar ölüyorum filmin devamı hakkındaki bilgim çok yok ama ilk filmin üzerinden üç yıldan fazla süre geçti. İki yıl veya üç yıl gibi aralar normal fakat gerçekçi bir şekilde düşünürsek devam filminin çıkacağı yok. M. Bay bu konu hakkında bir yorum yapmadı sanırım ama filmin gişesi de o kadar kötü degil. Biraz karmaşık bir mesele ama sanırım çıkmayacak. :( bu arada keşke bunarı dört numara benim yazınızın altına yazsaymışız istersen derleyip o kısmada koyun daha yararlı olur okuyanlar için. Bu seriyi paylaşan çok sayfa yok bilende yok o yüzden bilmeyenlerin doğru bilgi edinmesine yardımcı olur. Birimci dönem bittiğinde vakit bulursam ingilizce vikipedi sayfasını çevireceğim baktıysan hemen hemen hiç bir şey yazmadığını görürsün. Neyse konuyu uzattım biraz ama şuna da değinmek istiyorum arkadaşının ağlamama sebebiyle benimki aynı ama kitaplar hakkında her şeyi biliyor demişsin bence bu o kadar mümkün degil. O kadar uçsuz bucaksız bir alem ki sinema ve kitaplar her şeyi bilmek imkansız bence :) neyse yorumlarını merakla bekliyorum

      Sil
    8. Özür gerektirecek bir şey yok :)
      Ben de seninle aynı fikirdeyim 2.film hakkında yani pek umut yok ama belli olmaz, yapımcıya kalmış sanırım :)
      Evet yorumları Dört Numara Benim'in altına yazsak daha iyi olurdu, boş zamanımda derlemeye çalışırım.
      Vikipedi sayfasına biz de baktık gerçekten ayrıntı yok fakat diğer kitaplarıyla ilgili bazı bilgileri çıtlatmışlar ;)
      Yani senin dediğin şeyi arkadaşım da söyledi. Hatta şunu dedi: Benim bildiklerim okyanusta sadece 1 damla kadar, yani her şeyi bilemem.
      Ben de biraz mübalağa yaptım sanırım ama benim bilmediğim çoğu filmi ve kitabı biliyor. Hatta bu seriye de onun önerisiyle başladım.
      Dokuzun yükselişi de çıkmış onu da alıp yorum yaparım en kısa zamanda [Muhtemelen 15 tatilde olur ama :) ] , ben de senin eleştirilerini merakla bekliyor olacağım...

      Sil
    9. okyanusta bir damla sözü klasiktir ya :) :) arkadaşınla harbi iyi anlaşırmışız. Neyse 15tatile bırakma üçüncü kitabı en kısa zamanda oku bence hem şuanda D&R de indirimde

      Sil
    10. Bir de aklıma gelmişken sorayım:
      Başka beğendiğin seriler yani Dört Numara Benim gibi ya da ona benzer seriler var mı?
      Böyle pek bilinmeyen ama kaliteli kitaplar...

      Sil
    11. Evet benim arkadaşım da öyle diyor, gerçekten iyi anlaşırmışsınız. O da bazen harbi falan der :)
      Yani bir alışverişe çıksam mutlaka alırım ama şu ara hep sınavlar felan var. Ben de senin gibi bayağı yoğunum.
      Ama bir ana önce alıp okumaya sabırsızlanıyorum. Cidden harika bir seri :)

      Sil
    12. ben kendimi şuanda tamamen klasiklere verdim. O yüzden yeni çıkan kitaplardan pek haberim yok. Klasik okumaktanzevk almaya başladım ve artık bana çoğu kitap zavk vermiyor ve basit kaçıyor. O yüzden her kitabı okumuyorum. Mesela ben macera disitopya tutkunu olmama rağmen açlık oyunlarından nefret ediyorum ve uyumsuzu ve alacakaranlığı hiç sevmiyorum. Bu seriler çok rövaşta şuanda ama ben nefret ediyorum. Neyse önerebileceğim şey sana klasik okuman. Gerçekten zevk veriyor. Başlarda dili ağır gelsede alışıyorsun. Ama günümüzden kaliteli bişey istersen labirent serisi veya ne biliyim ted dekker çember serisi casaandra clare kitapları,dan brown ve john verdon gibi yazarların kitaplarını okuyabilirsin. Okumadıysan-ki okumadıysan büyük bir hayal kırıklığı yaşarım- lord of the rings ve harry potterları okumalısın iki seriye de hastayım ben. Ve bence bu dandik gundik liseli aşklarından çok daha önemli ve iki kitapda dünyada çok önemsenen büyük bir kültürü oluşturuyor. percy jackson serisi de var o da olabilir. Şu anda aklıma pek bişey gelmiyor geldikçe yazarım

      Sil
    13. Evet uyumsuz açlık oyunları gibi seriler sadece anlık zevk veriyor. Bazıları çok beğense de bana da sonradan gına geldi çok abarttılar, bence biraz keşfedilmeyen kitaplara bakmak gerekiyor. Öyle abartmalar yüzünden böyle güzel seriler heba oluyor.
      John Verdon'un şu an Aklından bir sayı tut kitabını okuyorum. O seriyi kesin okurum zaten. Labirent'e başlamayı çok istiyorum ama ben başlayana kadar filmi çıktı :) ama labirent serisini de kesin okurum.
      Ted Dekker kitapları okuyorum zaten :)
      Dan Brown'a daha sıra gelmedi :(
      Harry Potter serisini okumadım açıkçası. Arkadaşım onun 4 yaşından beri hayranı olduğu için bu konuda bana çok kızıyor :)
      filmleriini izledim fakat kitaplarını okumadım...
      percy Jackson serisine gelirsek ne yazık ki tanrılarla ilgili kitaplar pek ilgimi çekmiyor. Halbuki daha önce öyle kitap okumadım ama işte bir nedeni yok sadece ilgimi çekmiyor :(
      Ben de polisiyeyi çok seviyorum. Tess Gerritsen favorim ama o da bu ara aşk ve polisiye yazıyor. Fakat Rizzoli & İsles serisini çok seviyorum. :)

      Sil
    14. harry potter geçmişim o kadar çocukluğuma dayanmıyor malesef bende harry potterla büyüdüm sayılmaz dördüncü sınıftan itibaren izledim. Arkadaşın çok şanslı :)bu arada rizzolli and isles candır. Tess g. ın kitaplarını sevmesemde o sersini sevdim tabi dizi çooook daha iyi ve daha komik :)

      Sil
    15. Rizzoli & İsles serisine bayılıyorum ben zaten :)
      Dizisini takip ediyorum ve gerçekten komik, insan hiç sıkılmıyor.
      Jane de Maura da harikalar...
      Ama dizi ve kitaplarını ayrı değerlendirmek lazım. İnsan öyle daha çok zevk alıyor. Yani niye böyle yapmamışlar, niye şu olmadı, niye bu çok farklı dersen o zaman dizinin bir anlamı kalmaz.
      Yani ben kitaplarını ve dizisini ayrı ayrı çok seviyorum, büyük bir hayranıyım... :)
      Sanırım Rizzoli & İsles'ın 11. kitabı da çıkacakmış. Tess Gerritsen bu seriye 30 kitap yazsa hiç sıkılmadan okurum o derece seviyorum yani :)

      Sil
    16. sanırım beni yanlış anladın ben kitaplarını ve filimlerine birlikte baktığımdan sevmiyor degilim kitapları. Benim kitapları sevmeme sebebim başlarda (ilk kitaplarda) öyle olmasada devam kitaplarında olaylardan çok karakter odaklı gitmesi. Dizide karakter odaklı ama kitaplarda bu durum hoş durmuyor. Ana Karakterler de bir diger karaktere odaklanıldığından yüzeysel anlatılıyor. Bu yüzden kitaşları sevmiyorum. Dizi ve kitapları bende farklı değerlendiririm. 11.kitap hazırlık aşamasındaymış sanırım tam emin değilim ondan. Bu arada tess geritsen başarılı bir tıbbi gerilim yazarı sakın yanlış anlaşılmasın bu sadece benim fikrim.

      Sil
    17. Ah hayır yanlış anlamadım. Sadece hani öyle bakmak gerekir diye düşünüyorum. Yoksa tabi ki Tess Gerritsen başarılı bir tıbbi gerilim yazarı :)
      Haklısın dizilerde karakter odaklı daha iyi olabilir. Kitaplarında Maura ve Jane biraz daha yakın arkadaş olarak yazılsa daha güzel olabilir. Diziyi çok sevme nedenlerimden birisi de o ikisinin çok yakın olmaları ve günlerinin çoğunu birlikte geçirmeleri. Böylece daha esprili ve ilgi çekici oluyor. Yani kitapları daha ciddi ve karakterler fazla yakın değiller.
      11. kitap hakkında Tess Gerritsen'ın kitapları haberleri hakkında açılan yabancı bir blog var oradan bir şeyler anlamaya çalıştım da yakında çıkar o da herhalde :)

      Sil
    18. zamanım bu aralar hiç yok bu arada neden hala dokuzun yükselişini okumadın:) ben serininin diğer kitaplarının orjinalini okudum. amerikada yaşayan kuzenim sayesinde çevrildiği an alacagım kitaplarını :) malesef ingilizcem çok da iyi olmadıgından tam analayamadım çünkü

      Sil
    19. Benim de ingilizcem hiç iyi değil. Malum okullarda severek ve güzelce öğretmiyorlar. O yüzden ben de hiç sevmiyorum ingilizceyi. Yani orjinal okumam imkansız :( Fakat senin için sevindim hemen okursun :)
      Neden hala okumadığıma gelirsek maalesef hala alamadım :( Arkadaş kitabevine bakmaya fırsatım oldu ama galiba orda fiyatı 25 küsür falanmış. Bu aralar da kitap almaya çıkamadım. Benim de hiç zamanım yok :(

      Sil
  4. Biraz önce girdim bloğunuza ve bütün yazılarınızı okudum. Gayet akıcı bi şekilde yazmışsınız. Sıkılmadan takip edeceğim bir blog olcak sizinkisi. Başarılar! =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yorumlarınızı görünce mutlu oluyorum. Yazılarımı da elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Daha ilk kez blog açtığım için nasıl yürüteceğimi bilmiyorum. Fakat sizlerin desteği ve önerilerinizle bir şeyler yapmaya çalışacağız. :)

      Sil
  5. Sayfanız çok güzel.... Yanlış hatırlamıyorsam kuzenim ile beraber açtık dediniz... Ancak biz şuanda kadar onu göremedik ..... Biraz oda ilgilense süper olur ☺����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sayfamızı beğendiğiniz için :)
      Evet doğru hatırlıyorsunuz, kuzenimle açtık fakat kuzenim bu aralar çok meşgul, ters bir zamanda bogu açmışız o yüzden şu ana kadar hep ben ilgilendim ama inşallah kuzenim de yazın bayağı ilgilenecek :)
      Benim de çok vaktim olmuyor ama bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte :)

      Sil
  6. Hoş Geldiniz ^-^ Sefa lar getirdiniz.... İnşaallah sayfanız iyice güzelleşir :)))) Size ve kuzeninize başarılar diliyorum ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk ;) ;)
      Umarım güzelleşir ve siz de memnun kalırsınız, elimden geleni yapmaya çalışıyorum :) :)
      Güzel dileğiniz için çok teşekkür eseriz, inşallah siz de hayatınızda başarıya ulaşırsınız :) ;) :)

      Sil
  7. Merhaba Sevgili Hilal,
    Popzingo' da hala yazıyor musun? Linke tıkladım ama ya çalışmıyor, ya da sayfa kapanmış olabilir. Bİr göz atıp bilgi verebilir misin? Zira Blog Dünyasında Bu Hafta programında senin bloğun tanıtımı için bilgiler arasına ekleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu ara kpss dolayısıyla blogu aksattım. Geç gördüm mesajınızı. Popzingo da yazmıyorum orada bir sorun oldu sitede yani sonradan da bıraktım takip etmedim siteyi kapatmislardi son hali nedir bilgim yok. Bu arada beni tanıtıma eklemenize sevindim bakacağım :)

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...