16 Aralık 2019 Pazartesi

BÜLBÜLÜM ALTIN KAFESTE – PINAR CEBE TEMİZYÜREK

Yazar: Pınar Cebe Temizyürek
Yayınevi: Ceren Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 89
İlk Baskı Yılı: 2019
TÜR: ANI

KİTAP TANITIMI:
Yemek masası bizim için sadece yemek yenen bir toplanma alanı değildir. “Masa” bizim için bazen önemli kararların alındığı, bazen kahkahalarımızın yankılandığı, bazen de gözyaşlarımızın içimize aktığı yerdir. Sararmış fotoğraflar masaya saçılınca teyzem anlatmaya başlayacaktı ve ben de onun güzel ela gözlerinde, onların fırtınalı ama hep aşk dolu hayatlarını huzurla limana taşıyacaktım...

KİTAP YORUMUM:

Bir okuma etkinliğine katıldım ve yazarımızdan imzalı geldi kitabım :) yazarımıza teşekkür ederim.

Kitabın türü anı. Anneannesi ve dedesinin hikayesini anlatmış Pınar hanım. Eski zamanların naifliği var kitapta. Herkes çok kibar. Sesleniş tarzları, verilen hediyeler çok ince düşünülüp yapılıyor. Saadet ve Ali Recai Arkun’un aşk hikayesi ve hayatlarının ne yöne gittiği anlatılmış.

Saadet bir gün yoldayken karşısına aniden bir at ve asker çıkıyor. Atın şahlandığını gören Saadet bayılıyor. Asker de onunla ilgileniyor. Ondan hoşlanıyor ve cesurca kızın babasının karşısına çıkıp onunla evlenmek istediğini söylüyor. Böylece aniden gelişen bir aşk rüzgarı ile ikisi evleniyor. Oradan oraya savruluyorlar. Hem iş yüzünden hem ailesel sebeplerle. Ali Recai’nin ailesinin yanına yerleşiyorlar bir süre sonra. İlk zamanlar alelacele evlendikleri için babasına fikrini sormadığı için Ali Recai ve babası tartışıyorlar ama sonra herkes gelini benimsiyor.

Hayatları çok güzel ilerlerken bir gün her şey rayından çıkıyor. O kadar güzel konakta yaşamalarına ve çok paraları olmasına rağmen mutsuzluk peşlerini bırakmıyor. Hastalıklar ve ölümler ailelerine dadanıyor. 


Saadet ve Ali Recai zor şartlarda birbirlerine tutunup ayakta kalmaya çalışıyorlar. Onların her zorluğa rağmen birbirlerine tutunup yaşama çabaları beni etkiledi. 3 tane evlatları da oluyor. Kitap değişik bir şekilde bitti. Bittiğini anlamadım. Bir oturuşta bitirmişim. Devamı çıkmalı bence. Eksik kaldı çünkü hikâyeleri. Tabi gerçek kişiler olduğu için bazı şeyler anlatılmamış, kısa kesilmiş olabilir.

Anı ve günlük tarzını severim. Bu kitabı da sevdim. Eski zamanlardaki masum aşkları ve zor hayat şartlarını güzel anlatmış yazar. Sonunda fotoğraflar da eklenmiş.

Sadece bazı yerlerde yazar tekrara düşmüş ve sonu da dediğim gibi aceleyle bitirilmiş. Daha bitemez hayır falan dedim ama bitmişti. Neyse ki devamı çıkacakmış. Yazarımıza teşekkür ederim. Gittikçe daha da tecrübeli yazacağına inanıyorum.

Eski zamanları anlatan hikâyeleri ve eskilerde yaşamış o insanları okumayı seviyorum. Bambaşka bir tat veriyor. Zaten o yüzden dayanamayıp okuma gününden önce başlayıp bitirdim kitabı :)

Kitabı @kahvekokulukitaplar1 moderatörlüğünde okuduk. Kitabı imzalı gönderen yazarımız @narcebetemizyurek ‘e teşekkür ederim.


5 yorum:

  1. Iyi ki varsınız bu kadar yeterli bence

    YanıtlaSil
  2. haklısın artık devir değişti bizim gibi ince ruhlular için bu zamanlar çok kötü..

    YanıtlaSil
  3. ne hoşmuş ya nostaljik :) ay bak mor düşler ve goncanın dünyası da kitap ve film etkinliği düzenledi, gelecek yıl için, son yazımda. belki katılırsın yaaa yaniiii olursa işteğğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa cidden mi musait olursam bakarim insallah. Guzel seyler oluyor ;)

      Sil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...