8 Aralık 2016 Perşembe

FİLM YORUMU // Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?



OYUNCULAR
Eddie Redmayne rolü Newt Scamander
Katherine Waterston rolü Porpentina "Tina" Goldstein
Dan Fogler rolü Jacob Kowalski
Alison Sudol rolü Queenie Goldstein
Colin Farrell rolü Percival Graves
Carmen Ejogo rolü Başkan Seraphina Picquery
Ezra Miller rolü Credence Barebone
Samantha Morton rolü Mary Lou Barebone
Ron Perlman rolü Gnarlack
Jon Voight rolü Senatör Henry Shaw
Josh Cowdery rolü Henry Shaw Jr.
Ronan Raftery rolü Langdon Shaw
Faith Wood-Blagrove rolü Modesty Barebone
Jenn Murray rolü Chastity Barebone
Johnny Depp rolü Gellert Grindelwald
Zoë Kravitzrolü Leta Lestrange
FİLM TANITIMI:

JK Rowling'in aynı isimli fantastik ansiklopedik kitabına dayanan Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filmi fantastik yaratıklar hakkında bir kitap yazan bir yazarın gezi notları olarak karşımıza çıkıyor. Harry Potter'ın onun kitabını okumasından 70 yıl önce kitabı yazmış olan Newt Scamander'ın New York'ta yaşadığı maceraları konu alan kitap genç kaşifin New York'un gizli cadı ve büyücü komitesiyle yaşadıklarını da içeriyor...

Yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken yapımın yönetmenliğini David Yates üstleniyor. Genç kaşif yazar Scamander rolünü Danimarkalı kız ve Her Şeyin Teorisi filmlerindeki başarılı performansıyla hatırlanan Oscar ödüllü oyuncu Eddie Redmayne üstlenirken, filmin kadrosunda Ezra Miller, Colin Farell, Katherine Waterston, Zoë Kravitz, Ron Perlman ve Jon Voight da yer alıyor.




FİLM YORUMU:

Vizyona girdiğinin ertesi günü yani 19 Kasım Cumartesi gittik kardeşimle. Uzun zamandır bu filmi bekliyorduk fırsat bulunca hemen gittik. Gel gör ki o zamandan beri yorumu yazmak için vaktim olmadı. Biliyorum çoğu kişi izledi. Ama bu film hakkındaki düşüncelerimi kaydetmek istiyorum. Sonuçta yıllar sonra Harry Potter dünyasında bir film geçiyor. Oradaki hiçbir karakter olmasa bile o büyülü dünyada geçmesi bile yeter :) 

Yani yorum ta aralık ayına kaldı. Ama takip eden varsa bilir bu aralar kendime bile zor vakit ayırıyorum. Bu filme gitmek için de dinlenme ve ders çalışma günümü ayırmıştım :) Bu aralar her sınav mağdurunun yaptığı gibi pek çok şeyden fedakarlık yapmak zorundayım. Özellikle de kitap okumada… Neyse yoruma geçiyorum.



Film 3D idi. Film boyunca hiç sıkılmadım, çok keyifliydi. 3D olduğundan efektler harikaydı ;) Gerçekten beklediğime ve gittiğime değdi :)



Konusu Newt Scammender adlı bir büyücü içinde fantastik canavarların olduğu bir bavulla New York’a geliyor. Bazı canavarlar firar ediyor ;) Ayrıca şehri tedirgin eden daha büyük ve karanlık bir güç de var.

Newt’in yolu Tina ve Jacob ile kesişiyor. Jacob muggle, Tina da Sihir Bakanlığında bir büyücü. Aslında görevi bakanlıktan habersiz gelen büyücüleri falan kontrol etmekken bir sebepten görevden alınmış. Ama yine de kendine engel olamayıp Newt’i yakalıyor ve işler kızışıyor. (umarım yanlış bilgi vermem çünkü izleyeli baya olmuş, ayrıca ara çok dikkatsizim)

fantastik canavarlar burnuk ve newt ile ilgili görsel sonucu
(BURNUK)

Konu güzeldi, oyuncular harikaydı, fantastik canavarlar efsaneydi özellikle Burnuk (altın ve metale bayılan küçük hırsız) ve Pickett (utangaç yaprakçık).
Ne zaman Burnuk’un sahnesi olsa salonca güldük. Acayip komikti. Newt’in onu yakalama çalışmaları ve yakalayınca başlarına gelenler çok güzeldi. Newt’in fantastik canavarlarla ilişkisi, onlara duyduğu yoğun sevgi anlatılamaz. Ayrıca onun şu sözleri de harika: 

"Canavarlarıma dokunmayın. Onlar zararsız. ZARARSIZ!"

“Pickett bir "kabuluk" ve biraz utangaç...Onun bağlanma sorunları var.”




(Newt ve Pickett)

Eddie Redmayne’ın oyunculuğu başarılıydı. Rolünün hakkını vermiş, ondan başkası olamazdı herhalde. Mimikleri ve tepkileri çok uygundu. Ayrıca kabanına bayıldım :) Sanki Sherlock’un kıyafetini andırıyordu, yani çok havalıydı bence. Ayrıca gizemli :)    

Tina’yı ve onun kız kardeşini de beğendim. Kız kardeşinin Jacob’a duyduğu  hisler de güzeldi. Aslında öyle bir kadın o adamı sevmezdi, yani günümüzde herkes dış görünüşe bakıyor ama gerçek hayattaki gibi olmaması güzeldi.
Newt ve Tina arasında da aşk olacak galiba ama sonraki filmde ancak ;))
Newt ve Jacob’un sorunlu başlayan ama güvenle devam eden dostluklarını izlemek ayrı bir keyifti.

Ayrıca Grindelwald (Johnny Deep) son kitapları okumadığım için filmde anlamamıştım. Biraz araştırdım. Voldemort tan önceki tehlikeli kişiymiş. Bence iyi oynadı. Kitapları okusaydım daha çok yazabilirdim hakkında.


Filmde her şey tadında olmuş. Sonu da güzeldi. Evet belki bazılarınız klişe olmuş diyebilir ama olsun o kadar. Bu fantastik dünyaya yeniden giriyoruz yani o kadarı da mazur görülür. Acayip beğendim filmi. Eski zamanlarda geçmesi de keyifliydi. HP karakterleri yok tabi ama ben Newt ve ekibini çok sevdim. Sonraki maceraları nasıl başlayacak merak ediyorum. İnşallah yazın kitabı da okuyacağım. Harry Potter’ı da tamamlamak istiyorum. O günler bir an önce gelsin lütfen…

Filmin sınav stresi yaşadığımız dönemde çıkması iyi oldu. Kardeşimle kafa dağıttık. Zaten o hafta kardeşimin Teog u vardı. Hem o rahatlasın hem de ben biraz nefes alayım diye gittik iyi ki gitmişiz. O gün sabahtan öğlene kadar dershanedeydim. Sonra kardeşimle yemek yedik gezdik, sonra filme gittik. Çıkınca akşam olmuştu işte :)

fantastic beasts ile ilgili görsel sonucu

Bence hala gitmeyen varsa vizyondan kalkmadan gitsin. Öncelikli önerdiklerim: Dağ 2, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?, Doctor Strange. Hala vizyondalar mı bilmiyorum. Ama gitmeyen varsa gitsin. Benim yerime Doctor Strange’e de gidin. Okul açılalı iki filme gittim, ona gidemedim o yüzden.
fantastic beasts suıtcase ile ilgili görsel sonucu

Bu sene harika filmler ve kitaplar çıktı. Ama vaktim yok maalesef. Neyse bu günler de geçecek ve üstümden büyük bir yük atarak geri döneceğim buraya. Takip edenler de arttı. O kadar mutluyum ki. Ama ilgilenemediğimden pek sevincimi gösteremiyorum. Ygs ye de az kaldı. Bana ve tüm sınava gireceklere dua edin, unutmayın bizi lütfen :)
Bir daha ne zaman yazarım bilmiyorum. Fırsat bulunca geleceğim kendinize iyi bakın. Mutlu olun !

-AMARİL-



4 yorum:

  1. Güzel bir filme benziyor gerçekten anlatış tarzın da filme karşı bir merak uyandırdı bende. Daha önce ismi hiç duymamıştım, kitabı var filmi yeni çıkmış. Sanırım işten kafamı kaldırmam gerek yoksa çok şey kaçıracağım. Blogu tesadüfen bulmak iyi oldu.

    teşekkürler paylaşım için iyi çalışmalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mutlaka izleyin büyük olasılıkla seversiniz :)
      Yorumumu beğendiğiniz ve yorum attığınız için teşekkürler :)
      Size de kolay gelsin işinizde..

      Sil
  2. Filmler kitaplar gibisi var mı hele kışın? :))

    YanıtlaSil
  3. Evet bence de Harry Potter sevenler hiç kaçırmaz iyi ki 3 film olacak yoksa yetmezdi bize :))

    YanıtlaSil

Değerli Okuyucular:
Lütfen yorumlarınızda küfür, argo ve ahlaksızlık kullanmayınız!!!
Onların haricinde her türlü eleştiriye açığım :)
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...